MEP Hangers szakmai webinár – Tartóelemek elhelyezése, kezelése és testreszabása Revit-ben

A épületgépész- és épületvillamossági, vízvezeték tervezési szolgáltatások függesztőinek és támaszainak elhelyezését a Revit-projektekben fontos, hogy helyesen végezzük el. Mármint ha azt szeretné, hogy megfelelő BIM-projektet készítsen el. A probléma az, hogy ezt nehéz megtenni, ha egyszerű Revitben dolgozik, mivel nincs beépített funkció a függesztők elhelyezésére (kivéve a ritkán használt Fabrication Parts (Gyártási alkatrészek) funkciót).

Íme három módszer ennek a nehézségnek a kezelésére:

Az egyik lehetőség, hogy egyszerűen nem modellezünk tartóelemet, de ez később koordinációs vagy anyagfelvételi problémákat okozhat. A másik lehetőség a függesztők manuális elhelyezése, de ez rendkívül időigényes és hibalehetőségekkel jár.

A harmadik, és messze a legígéretesebb megoldás az, hogy a piacon lévő, a függesztők és tartóelemek behelyezését automatizáló eszközökhöz fordulunk. Sok létező kiegészítő azonban a fenti födémekhez való csatlakozásra korlátozódik, és nem tud függőleges szerkezetekhez vagy az épületgépész- és épületvillamossági alatti szerkezethez csatlakozni. Vagy korlátozottak a függesztési lehetőségek, és nem teszik lehetővé az egyéni megoldásokat.

Ebben különbözik a Revit MEP Hangers bővítményünk. Az függesztők és támaszok elhelyezése a kívánt módon valóban egyszerű. Pontosan úgy, ahogyan annak lennie kell.

Vegyen részt a 2023. március 30-i webináron, és győződjön meg a saját szemével a függesztők és támaszok Revitben történő elhelyezésének legrugalmasabb és legmegbízhatóbb módjáról!

 

A webinár témái:

  • A függesztők automatikus elhelyezése egy projektben különböző szerkezeteken, különböző módokon, különböző módon.
  • Többszintű függesztők létrehozása.
  • Függesztők és támaszok módosítása / egyéni méretek hozzáadása.
  • Bármilyen paraméterértékek beolvasása egy épületgépész- és épületvillamossági-elemről vagy egy csatlakoztatott szerkezetről, hogy a függesztők könnyen használhatók legyenek a nézetszűrőkben.
  • A függesztőalkatrészek anyagjegyzékének kivonása a Revit Schedules segítségével.
  • A függesztők és támaszok rajzainak automatikus létrehozása.

A webinár előadója Dovydas Stanaitis, az AGACAD BIM fejlesztő-mérnöke. A webinár nyelve angol.

Nem tud élőben részt venni? Mindenképp REGISZTRÁLJON, hogy a szakmai webinár után meg tudjuk osztani Önnel a rögzített előadás linkjét!

Webinárunkat ajánljuk:
BIM-menedzsereknek, tanácsadóknak, épületgépész- és épületvillamossági tervezőknek és mérnököknek, tűzvédelmi tervezőknek és mérnököknek, akik Autodesk Revit programot használnak bármilyen méretű vállalatnál. A webinárium témája leginkább a Revitben középhaladó-haladó tapasztalattal rendelkezők számára lesz hasznos.

 

Reméljük, hogy hamarosan találkozunk online!


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát!

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.


2022. július 19-én az ARKANCE SYSTEMS felvásárolta a HungaroCAD Kft-t, a magyarországi építőipari és gépipari digitális megoldások kiemelkedő szereplőjét. Az ARKANCE-csoporthoz való csatlakozással a HungaroCAD Kft. és az Arkance Systems HU Kft. csapata teljes körű megoldásokat kínál a CAD/CAM/BIM/GIS/Infrastruktúra BIM/PDM/PLM megoldások és szolgáltatások esetében, amelyek magas hozzáadott értéket képviselnek ügyfeleink és partnereink számára. Egy átmeneti időszakot követően a két vállalat ugyanazon ARKANCE SYSTEMS égisze alatt fog működni.

Kapcsolattartó:

Németi László
BIM értékesítési és technikai tanácsadó