Az AQUATIS cég fő profilja a vízgazdálkodás, illetve a vízgazdálkodási műtárgyak tervezése. Számos gáton, zsilipen, erőművön, vízlépcsőn, szennyvízkezelő létesítményen, kikötőn és egyéb vízgazdálkodási projekten dolgozott Csehországban és külföldön egyaránt.

Tavaly az AQUATIS a CAD Studio támogatásával implementálta a BIM alapú tervezési folyamataiba az Autodesk AEC Collection-t (Építőmérnöki szoftvergyűjteményt), amely használatával a koncepció tervtől a megvalósítási dokumentációig elvégezhetik a tervezési folyamatokat.

A projekt megvalósítása során két kísérleti BIM projektet hoztak létre, melyek lépéseit nyomon követték a hagyományos módszerekkel Civil 3D és a Plant 3D szoftverekben.

Az első projekt az AQUATIS központjának engedélyezése volt. A második kísérleti projekt egy új gát és egy kis vízerőmű információs modellje volt Szerbia délnyugati részén, az Ibar folyón. Ezt a 3D-s modellt kivitelezési terv szinten kidolgozták. A modellből készítették el a 2D dokumentációt, ideértve a mennyiségszámítást és a látványterveket is.

A megvalósítás során az Autodesk BIM 360 Docs megoldását használták a csapatmunkához, amivel felhő alapú technológia segítségével tudtak együttműködni a Civil 3D és Revit szoftverek között.

Hogyan értékelik az AQUATIS képviselői a BIM technológia bevezetését a tervezési gyakorlatba? Milyen előnyökkel járt ezeknek a bevezetése? Tekintse meg magyar felirattal ellátott videónkból!

Az Autodesk BIM megoldásainak az Ön cégéhez történő bevezetésével kapcsolatban keresse szakértő kollégánkat!


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!