Autodesk Build, amely hatékonyabbá teszi a kivitelezési projektmenedzsmentet

Az Autodesk Construction Cloud részét képező Autodesk Build, projektkezelési és kivitelezés menedzsment megoldás, amely hatékonyabbá teszi az iroda és a helyszín közötti kapcsolatot, valamint segítséget nyújt az építőipar számára az üzleti eredményeket befolyásoló, potenciális kihívások legyőzésében.

Az Autodesk Build funkcióival megoldást kínál a munkafolyamatok során felmerülő főbb kihívásokra. A közös platformon az információáramlás zökkenőmentes, lehetővé téve a munkafolyamatok és projektcsapatok összekapcsolását a tervezéstől egészen az üzemeltetésig.

Az Autodesk Build révén az adatok összekapcsolhatók, és a zökkenőmentes együttműködéshez közös platformon juttathatók el a projektcsapatokhoz, ami pozitívan befolyásolja a projekt eredményét.


4 érv az Autodesk Build használata mellett

1. A projektben résztvevő felek elszámoltathatósága

A tervezői csoportok elszámoltathatóságának és a feladatok kézben tartásának folyamatos biztosítása kulcsfontosságú minden projektben, mivel a nem megfelelő csapatkoordináció és nyomonkövetés késéseket és többletköltségeket eredményezhet.

Az Autodesk Build többek között központi helyen tárolt feljegyzésekkel segíti az elszámoltathatóságot, hogy valamennyi érdekelt betekinthessen az átláthatóan szervezett és dokumentált találkozókról készült jegyzőkönyvekbe, így biztosítva a projektek előrehaladását.

Azzal, hogy a részvevőket összekapcsolhatjuk és hozzárendelhetjük határidővel ellátott találkozókhoz, az információkat valós időben követhetjük nyomon ahelyett, hogy egy szöveges dokumentumot küldenénk körbe 24–48 órával később. Az egy helyen elérhető projektadat-előzmények átláthatóvá teszik a projektcsapatok közötti kommunikációt, és minimálisra csökkentik a félreértések kockázatát.

2. Összekapcsolt munkafolyamatok

Ahogy a projektek egyre összetettebbé válnak, szorosabb határidőkkel és költségvetéssel, a hibás folyamatok és egymáshoz nem kapcsolódó technológiák ideje lejárt. Valamennyi, a projekt  kivitelezésében résztvevő félnek hozzá kell férnie a megfelelő eszközökhöz a legfontosabb munkafolyamatok támogatásához, illetve hatékonyabbá kell tennie a megfelelő információk eljuttatását a megfelelő időben a projekt részvevői számára, hogy elkerülhessék a félreértéseket és a hatékonyság csökkenését, ami költséges átdolgozásokat és késéseket eredményezhet.

Az Autodesk Build támogatja a munkafolyamatok összekapcsolását, például lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen kezelhesse és rendelhessen hozzá más feladatokhoz az információkéréseket, a problémákat információkérésekké, illetve az információkéréseket potenciális változtatási kérelmekké eszkalálhassa, leegyszerűsítve a munkafolyamatokat és csökkentve az adatvesztés kockázatát. Az információkérés folyamatának összekapcsolásával gyorsan megválaszolhatók a rajzokkal, specifikációkkal és egyéb kivitelezési dokumentumokkal kapcsolatos kérdések, illetve csökkenthető a többkörös egyeztetések szükségessége, amelyek esetében a megoldás akár heteket is igénybe vehet.

3. Az átláthatóság növelése 

Az átláthatóság hiánya a munkaterületen félreértésekhez vezethet, átdolgozást tehet szükségessé, növelheti a veszteséget, illetve késést és többletköltségeket eredményezhet. Ha a projekt résztvevői számára könnyen hozzáférhetővé tesszük az információkat, azáltal tájékozottabb döntéseket hozhatnak, növelhető a teljesítmény és hatékonyabbá tehető a projekt irányítása.

Az Autodesk Build úgy biztosít nagyobb átláthatóságot, hogy közben a projekt résztvevői a saját szakterületükre koncentrálhatnak. A személyre szabott vezérlőpult segítségével a projekt részvevői megérthetik a projekt működését, priorizálhatják a napi feladatokat, illetve azonnali rálátást nyerhetnek a problémák kiváltó okára.

Az egyedi munkafolyamatok és vezérlőpult létrehozásának lehetővé válásával a projektcsapatok időt takaríthatnak meg, és a leginkább hozzájuk tartozó problémákra koncentrálhatnak. Ez lehetővé teszi az elszámoltathatóság magasabb szintjének elérését, csökkenti a felesleges kommunikációt és több időt biztosít a projektcsapatok számára a hatékony együttműködésre.

4. A kivitelezés előrehaladásának nyomon követése

A kivitelezési projektek rengeteg variációs lehetőséggel rendelkeznek, és minél nagyobb a projekt, annál összetettebb a kezelése. Az előrehaladás nyomon követése elengedhetetlen az ütemtervhez és a költségvetéshez való igazodáshoz, illetve segít a csapatoknak a projektek sikeres teljesítéséhez szükséges módosítások elvégzésében.

Az Autodesk Build lehetővé teszi, hogy egyszerűen követhesse, megjeleníthesse és jelenthesse a munka előrehaladását, így csökkentve a bizonytalanságot és a félreértések előfordulását. Az eredmény kevesebb késés, jobb átláthatóság, hatékonyabb döntéshozatal és elszámoltathatóság a projekt valamennyi résztvevője esetében.

Az előrehaladás nyomon követése értékes eszköz, amely egyetlen, könnyen elérhető helyen teszi átláthatóvá a projekt résztvevői számára a problémák állapotát, a megoldásokat, a létesítéseket és az. Az Autodesk Buildben a projektek állapotának valós idejű nyomon követésével, az adatokat felhasználva hatékonyabbá tehetjük és összekapcsolhatjuk a munkafolyamatokat. Ennek révén biztosított a csapatok tájékoztatása és a projektek kézben tartása.


Szeretne többet megtudni az Autodesk Build főbb jellemzőiről és funkcióiról?

Vegyen részt 2022. június 28-án 10 órától szakmai webinárunkon, ahol megismerheti:

  • Miképp épül be a BUILD (BIM) az AutoCAD-be?
  • Miben több az AutoCAD és a BUILD együtt, milyen extrákat nyújt a tervezők, a vállalkozók vagy a tulajdonosok számára?
  • Milyen funkciókkal támogatja a BUILD az építőipari folyamatokat?
  • Miképp válik hatékonyabbá a tervkommunikáció a BUILD-del a klasszikus DWG alapú kommunikációtól?

Autodesk Build integrálása az AutoCAD munkafolyamatokba
2022. június 28., 10 óra
Előadó: Maródi László – BIM specialista
Regisztráció és további információ >>>


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési megoldásaival kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Maródi László
Értékesítési és technikai tanácsadó
Tar István
BIM tanácsadó