Az Autodesk Construction Cloud új, hatékony projektkezelő, mennyiségmeghatározó és tervkoordinációs termékekkel bővül

Az Autodesk bejelentette az Autodesk Construction Cloud új termékcsoportját, amely még hatékonyabban kapcsolja össze az adatokat, a munkafolyamatokat és a csapatokat a kivitelezés teljes életciklusa során, a tervezéstől egészen az üzemeltetésig.

Az egységesített platformra és közös adatkörnyezetre épülő új termékek – az Autodesk Build, az Autodesk Quantify és az Autodesk BIM Collaborate – lehetőséget biztosítanak a generálkivitelezők, a szakágak képviselői, a tervezők és a tulajdonosok számára a jobb üzleti eredmények elérésére.

A kivitelezőcsapatoknak átfogó kivitelezésmenedzsment-platform áll majd rendelkezésére, amelyben minden adat egyetlen központi helyen lesz elérhető, ezzel egyszerűsítve az együttműködést, proaktívan előre jelezve a projekt változásait, és a szervezeti fejlődés érdekében adatalapú iránymutatást biztosítva.

Az Autodesk Construction Cloud új, hatékony projektkezelő, mennyiségmeghatározó és tervkoordinációs termékekkel bővül.

„Közel egy éve mutattuk be az Autodesk Construction Cloud platformot, hogy megosszuk, milyennek képzeljük el a kivitelezésmenedzsment-termékek leghatékonyabb és legteljesebb portfólióját. A mai napon bemutatott új termékek hatalmas mérföldkövet jelentenek az összekapcsolt kivitelezésben, az Autodesk Build például teljesen új szempontból közelíti meg a projektkezelést – mondta Jim Lynch, az Autodesk Construction Solutions felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója. – Továbbra is azon dolgozunk, hogy beváltsuk ígéretünket, és szerte a világban segítsük a kivitelező szakembereket a digitális átalakulás felgyorsításában, illetve a kivitelezés kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tételében.”

A bejelentett három új termék:

  • Autodesk Build: a PlanGrid és BIM 360 szoftverek legfontosabb szolgáltatásait további új funkciókkal bővíti, ezzel átfogó helyszíni felügyeleti és projektkezelési megoldást nyújt. Az Autodesk Build továbbá a PlanGrid Build mobilalkalmazást is tartalmazza további új képességekkel a terepen dolgozók számára.
  • Autodesk Quantify: lehetővé teszi a becslők számára a 2D és 3D mennyiségmeghatározás automatizálását egyetlen átfogó platformról.
  • Autodesk BIM Collaborate: a teljes tervezési együttműködés és koordinációs munkafolyamat egyetlen megoldás keretein belül való kezelésével lehetővé teszi a projektcsapatok számára a tervezői szándék összehangolását és végrehajtását, így csökkenti az átdolgozások mennyiségét, növeli a termelékenységet, és hozzájárul a projektek gyorsabb teljesítéséhez.

Az egységesített Autodesk Construction Cloud platform részeként minden új termék tartalmazza a következőket:

  • Autodesk Docs – központosított dokumentumkezeléssel támogatja a közös adatkörnyezetet az egységesített termékek számára, zökkenőmentes navigációt és integrált munkafolyamatokat biztosít a felhasználók számára, így kizárólagos információforrást alkot a projekt teljes életciklusa során.
  • Insights – az összegyűjtött és feldolgozott adatokból elemzéseket készít, képes az adatok exportálására, valamint felhasználja a Construction IQ mesterséges intelligenciáját a kockázatok felismeréséhez és csökkentéséhez.
  • Administration – a projekt beállításához központosított felhasználókezelést és engedélyezést, sablonokat és egyéb eszközöket, az egységesített termékekhez pedig egyedi hitelesítési módszert biztosít.

„A folyamatos és gördülékeny adatátvitel csapataink sikerének alapja, különösen az egészségügyi projektekben, amelyek rendkívül alapos vizsgálatokat és dokumentációt igényelnek – mondta Amy Kozlowski, a Herrero Builders projektmenedzsere. – Az Autodesk Construction Cloud egységesített platformot biztosít központosított adatokkal és információkkal. Új terveink részleteit azonnal megoszthatjuk a kivitelezést előkészítő és a kivitelezést végrehajtó csapatokkal, a terepen proaktívan hajthatunk végre módosításokat, és hatékonyan fel tudjuk mérni a projektportfólió állapotát. Az Autodesk Builddel összeköthetjük a kritikus fontosságú helyszíni és projektkezelési munkafolyamatokat, elősegítve a zökkenőmentes együttműködést a különböző helyszínek és eszközök között. Fontos, hogy az új termékek használata intuitív és egyszerű. Az Autodesk az építőipar minden részletét alaposan ismeri, és olyan technológiákat kínál, amelyek a kivitelezés teljes életciklusa során gondoskodnak a sikerről.”

„A kivitelezés az építésről szól, nem pedig arról, hogy bonyolult szoftvereket tanuljunk meg kezelni – mondta Sameer Merchant, az Autodesk Construction Solutions termékfejlesztési vezetője. – Fontos, hogy a technológia egyszerűen használható és könnyen skálázható legyen – ahogy a kivitelező vállalat növekszik, az általa használt szoftvereknek is bővülniük kell. Új termékkínálatunk kifejlesztésekor a már meglévő Autodesk kivitelezési termékek legfontosabb szolgáltatásait is felhasználtuk a közös webes- és mobilalkalmazás-fejlesztési keretrendszer létrehozásához, és közös adatplatformot alakítottunk ki hozzájuk. Így kedvenc funkcióink azonnal elérhetők lesznek az Autodesk Build, az Autodesk Quantify és az Autodesk BIM Collaborate szoftverekben is.”

Hatékony kivitelezésmenedzsment egyetlen platformról a kivitelezés teljes életciklusa során

Az Autodesk új kivitelezésmenedzsment-termékei összekapcsolják a kivitelezési csapatokat, az adatokat és a munkafolyamatokat a vállalatok székhelyei, az irodák és a munkaterületek között. A kezdeti termékajánlatok 2021 elejétől lesznek elérhetők, és a következőket tartalmazzák:

Autodesk Build

Az Autodesk Build a terepmunka- és a projektkezelési eszközök összekapcsolt készletét egyetlen könnyen telepíthető, bevezethető és használható platformon biztosítja a kivitelezők számára, miközben gondoskodik róla, hogy az információmegosztás és a munkafolyamatok végrehajtása szigorúan szabályozott és nagy mértékben konfigurálható környezetben történjen.

Azáltal, hogy a BIM 360 és a PlanGrid legkiemelkedőbb szolgáltatásainak felhasználása mellett új funkciókat is bevezettek, az Autodesk Buildet integrálva az összes többi kivitelezési munkafolyamat adataival, a csapatok egyetlen bejelentkezéssel képesek irányítani olyan munkafolyamatokat, mint a projektkezelés, a minőség, a biztonság, a költségek és a projektek lezárása.

Az Autodesk Build egyetlen kizárólagos információforrást alkot az egész csapat számára, ezáltal minimalizálja a kommunikációs zavarokat, és csökkenti a kockázatokat, miközben a szabványosított adatgyűjtés a projektek során lehetővé teszi a vezetők számára az adatalapú döntéshozatalt.

A PlanGrid Build mobilalkalmazásnak köszönhetően az Autodesk Build lehetővé teszi a valós idejű együttműködést a helyszínen dolgozó csapatok és az iroda között. Az információkérés, a problémakövetés, a naprakész rajzok és jelölések, illetve más hasonló funkciók segítségével a PlanGrid gondoskodik róla, hogy a módosítások azonnal elérhetők legyenek, ezzel csökkentve a kommunikációs zavarok, a hibák és az átdolgozások számát.

Autodesk Quantify

Az Autodesk Quantify egy átfogó mennyiségmeghatározási megoldás, amely egyetlen felhőalapú eszközben teszi lehetővé a becsléssel foglalkozó csapatok számára a 2D és 3D mennyiségszámítást.

Az Autodesk Quantify segítségével a becslők gyorsan és pontosan számszerűsíthetik a 2D tervek és a 3D modellek elemeit, és ezeket a későbbi dokumentumokkal együtt egyetlen környezetben kezelhetik. Azáltal, hogy az összes adat egyetlen központosított projekthelyen található, a csapatok növelhetik az átláthatóságot és a becsléseik alapján történő együttműködést, valamint csökkenthetik a kockázatokat a gyorsabb és versenyképesebb ajánlattétel érdekében.

„Becslési folyamatunk végrehajtásához korábban több különböző megoldásra volt szükség, amelyek nem voltak összekapcsolva vagy integrálva egymással – mondta John Mack, a Dome Construction BIM- (épületinformáció-modellezési) részlegének vezetője. – Az Autodesk Quantify amellett, hogy tulajdonképpen megsokszorozza becslési képességeinket, valódi együttműködésen alapuló, személyre szabható mennyiségszámítási folyamatot hoz létre. Például azáltal, hogy a mennyiségszámítási adatokat az asztali számítógépek helyett a felhőben tároljuk, a mennyiségszámítás során egyszerre több különböző becslővel is együttműködhetünk a gépészet, a villamosság, az épületgépészet, a betonipar, a faipar és más területekről. Az Autodesk Quantify egy olyan precíziós eszköz, amelynek segítségével a kivitelezés előtti feladatokat ellátó csapat búcsút inthet a táblázatoknak, és a mennyiségszámítási munkafolyamatok tökéletesítésére összpontosíthat.”

Autodesk BIM Collaborate

Az Autodesk BIM Collaborate a tervezési együttműködést, a modellkoordinációt és a dokumentumkezelést az Autodesk Construction Cloudba helyezi, így csökkenti az átdolgozások mennyiségét, növeli a termelékenységet, és hozzájárul a projektek gyorsabb teljesítéséhez.

Az egységesített platformra épülő Autodesk BIM lehetővé teszi a projektcsapatok számára a tervezői szándék és a kivitelezhetőség összehangolását és végrehajtását azáltal, hogy a teljes tervezési együttműködést és koordinációs munkafolyamatot egyetlen felhőalapú megoldás keretein belül kezeli egy közös adatkörnyezetben.

A projekt idővonala, az összevont modellnézet, a módosítások felülvizsgálata és a hasonló szolgáltatások részletes információkkal szolgálnak a tervezőcsapatok számára a tervezési fázis valós idejű állapotáról, és segítenek gyorsan kontextusba helyezni a módosításokat, miközben a modellkoordinációval kapcsolatos képességek, például az ütközésvizsgálat és hibakezelés, gondoskodnak róla, hogy a kivitelezés helyszínére a lehető legjobb minőségű tervek érkezzenek.

A BIM Collaborate Pro előfizetésével a Revit Cloud Worksharing, a Collaboration for Civil 3D és a Collaboration for Plant 3D is elérhető.

Forrás: Autodesk

Ez is érdekelheti, korábbi cikkünk a témában >>> Az Autodesk a Construction Clouddal egyesíti kivitelezési megoldásait


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési hatékonyságukat! Ha többet szeretne megtudni az Autodesk BIM Collaborate termékszolgáltatásai és – előnyeivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!