Az Autodesk csatlakozott az Open Design Alliance-hez az együttműködési képességek gyors fejlesztése érdekében

Örömmel számolhatunk be arról, hogy az Autodesk az Open Design Alliance (ODA) nonprofit technológiai konzorcium tagja lett, amely a tervezési fájlformátumok támogatására és hozzáférhetőségének biztosítására specializálódott. A döntés hátterében az Autodesk az iránti elkötelezettsége állt, hogy jelentős lépéseket tegyen az AEC-hez kapcsolódó megoldások felhasználói élményének javítása érdekében.

Az Autodesk egyik korábbi bejegyzésében, amelyet az építészeti területen dolgozó ügyfelektől kapott konstruktív kritikákra reagált, ígéretet tett, hogy jobb oda fog figyelni az ügyfelek mondandójára, nyílt párbeszédet fog folytatni, és jobban fog teljesíteni ott, ahol eddig nem sikerült megfelelni az elvárásoknak.

Az egyik terület, amivel külön foglalkoznak, a termékek nemzetközi adatátviteli szabványokkal kapcsolatos továbbfejlesztése. Szélesebb körű támogatást kell nyújtani az IFC-nek, egy nyílt fájlformátumnak, amelynek a használata egyre terjed AEC-ügyfeleink között. Az Autodesk ODA-tagságával felgyorsítja annak a folyamatát, hogy megfeleljen a támogatásra vonatkozó igénynek. Akik ismerik az Autodesk és az ODA közös múltját, megérthetik, mennyire fontos, hogy ezt a funkciót gyorsított ütemben juttassák el ügyfeleinkhez.

Az ODA IFC-eszközkészlete teljes körű és rugalmas IFC-s együttműködési képességeket biztosít bármely asztali vagy webes alkalmazásnak. Ez az eszközkészlet és az ODA elkötelezettsége az új IFC-szabványok támogatása iránt azt jelenti, hogy a jóváhagyott új verziók könnyen integrálhatók, ami következetesebb adatáramlást és gyorsabb, egyszerűbb felhasználói élményt biztosít.

„Az ODA örömmel üdvözli a tagjai között az Autodesket – mondta Neil Peterson, az ODA elnöke. – Eszközeink lehetővé teszik az Autodesk számára, hogy hosszútávú támogatást biztosítson az IFC-nek, és szoros együttműködésünkkel a lehető legmagasabb színvonalat fogjuk tudni garantálni.”

Az Autodesk ügyfelek sokféle eszközt használnak céljaik eléréséhez. Az IFC támogatását kiegészítő további beruházásokkal az Autodesk-termékek és a nem Autodesk-termékek közötti adatátvitel szűk keresztmetszeteit is felszámolhatók.

Az Autodesk célja, hogy egy olyan környezetet alakítson ki, amelyben az együttműködés hatékony és zökkenőmentes, előre tekintve pedig egy olyan jövőt képzel el, amely megszabadítja ügyfeleit a fájlok nehézkes cseréjének terhétől, és teret ad olyan munkafolyamatoknak, amelyekben csak a kívánt eredmény eléréséhez szükséges adatokat kell majd továbbítani.

Az Autodesk által elképzelt jövőben az együttműködés és értékteremtés új formái lesznek a normák, és a tervadatok a munkafolyamat későbbi szakaszaiban is egyre nagyobb értéket fognak képviselni.

Az Autodesk azon döntése, hogy csatlakozik az ODA-hoz, csak egyike azon lépéseknek, amelyekkel folyamatosan segíti a nyílt megoldások közösségét, és egyre erősíti az iparágon belüli partneri kapcsolatait. Az ügyfelek is segíthetnek az Autodesk ezen erőfeszítéseiben, ha csatlakoznak az Autodesk termékkutatási közösségéhez, amely lehetővé teszi a kapcsolattartást az Autodesk különböző termékeinek fejlesztőcsapataival, és amelyben mindenki helyet kap, függetlenül attól, hogy az Autodesk ügyfele-e vagy sem.

Forrás: Autodesk