A Spacemaker felvásárlása az automatizálás szupererejével ruházza fel az építészeket és a fejlesztőket

Az Autodesk University 2020 legnagyobb építészeti vonatkozású híre, hogy az Autodesk megállapodást kötött a Spacemaker felvásárlásáról.

A Spacemaker az Autodesk építészeti, mérnöki és kivitelezési (AEC) megoldásokkal foglalkozó csoportjához fog csatlakozni, és hatékony platformot biztosít majd az Autodesk számára a modern, felhasználó-központú és mesterséges intelligenciára épülő automatizálás elősegítéséhez, valamint felgyorsítja az eredményalapú tervezési képességeket az építészek és a tulajdonosok számára.

A 2016-ban alapított, oslói székhelyű Spacemaker egy felhőalapú MI-technológia fejlesztője, amely lehetővé kívánja tenni az építészek, várostervezők és ingatlanfejlesztők számára az építkezési területek lehetőségeinek optimalizálását és maximalizálását, különösen a tervezés korai szakaszában, miközben jobb és fenntarthatóbb tervezési lehetőségeket kínál a projekt kezdeti szakaszában.

A tervezés korai szakaszban való optimalizálása segít átlátni a lehetőségeket, valamint lehetővé teszi a projektben részt vevő szakágak együttműködését. A Spacemaker segítségével az Autodesk eleget tesz ügyfelei jobb adatminőség és automatizálás iránti egyre növekvő igényeinek, miközben a döntéshozatal megkönnyítése érdekében betekintő adatokat is biztosít.

A Spacemaker korai sikerének egyik kulcsa a csapatukban rejlik. 110 alkalmazottjuk több mint 60%-a a műszaki csapatot erősíti, melynek tagjai – szakemberek, adattudósok, doktori fokozattal rendelkező munkatársak, szoftvermérnökök és tervezők – készen állnak az építőipar számára kihívást jelentő problémák megoldására. Nem véletlen, hogy a Spacemaker vezérigazgatója és társalapítója, Havard Haukeland, maga is építészből lett vállalkozó.

A Spacemaker az Autodesk portfóliójához való hozzáadása révén az ügyfelek különböző tervváltozatokat tárhatnak fel, majd ezeket a megoldásokat a munkahelyszín egyedi feltételei alapján optimalizálhatják, így több időt tölthetnek munkájuk kreatív oldalával.

Az Autodesk a következő hónapokban szoros együttműködésben fog dolgozni a Spacemaker csapatával annak érdekében, hogy technológiájukat beépítsék a jelenlegi portfólióba. Valószínűleg arra is lesz majd lehetőség, hogy hasznosítsák az AEC koncepciótervező eszközt, a FormIt-et, és zökkenőmentes munkafolyamatokat hozzanak létre a Revit-tel.

A Spacemaker a már meglévő elemzési eszközöknek – például a szénelemzéssel foglalkozó Insightot is kiegészíti.

A felvásárlás nem csupán egy építőipari befektetés, hiszen az Autodesk egyre többet foglalkozik termékei automatizálásával is, miközben innovációja segítségével az épületinformáció-modellezés (BIM) jövőjét is támogata.

További információ >>>

Forrás: Autodesk

Az Autodesk prortóliójának kibővítéséről folyamatosan hírt adunk.


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési hatékonyságukat! Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!