3 tényező, amellyel az Autodesk segít több megbízást elnyerni a kivitelezőknek

A nem megfelelő projekttervezés sok pénzt vesz el Öntől és a csapatától. A legtöbb kivitelezési projekt általában alig éri el a 2%-os bruttó haszonkulcsot. A nyereségesség megőrzésének legjobb módja, ha olyan eszközökkel fejlesztjük a munkafolyamatokat, amelyek automatizálják a becslési folyamatot, és amelyekkel az előzményprojektek adatai alapján pontos becsléseket készíthet. Az adatok pontos becslésekhez való felhasználásán akár a projekt megnyerése vagy elvesztése is múlhat.

2020 novemberében jelent meg az Autodesk Takeoff, egy felhőalapú mennyiségmeghatározási megoldást, amellyel egyetlen platformon hozhat létre 2D és 3D mennyiségszámításokat és kimutatásokat, és ezáltal gyorsabban készíthet pontos becsléseket és versenyképes ajánlatokat.

Az Autodesk Takeoff ma már általánosan elérhető, és egy egységes platformon egyszerűsítő a mennyiségszámítási folyamat, hogy jobb minőségű becsléseket, kimutatásokat és ajánlatokat készíthessen.

Az egységesített platform előnyei

Az érdekelt felek elszámoltathatóságának javítása érdekében létrehozott egységes megoldás a munkafolyamatok összekapcsolására, amely hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Az összekapcsolt munkafolyamatokkal koordinálni lehet az emberek feladatait, és szinkronban lehet tartani az adatokat és a rendszereket. Ezeknek nagy szerepe van a feladatok végrehajtásában és a projektek életre keltésében, ezért fontos az optimalizálásuk.

Az egységesített platformnak köszönhetően az emberek, a folyamatok és az adatok össze vannak kapcsolva, ami enyhíti a széttagolt megoldásokból következő problémákat. Ennek köszönhetően a projektek igazodnak az ütemtervhez és a költségvetéshez. 

A munkafolyamatokat és adatokat összekapcsoló egységes platform átláthatóbbá teszi a projektben részt vevők munkáját. Ha minden érintett felet és munkafolyamatot egyetlen platformon kezelünk, megalapozottabb döntéseket hozhatunk, és megnövelhetjük a kommunikáció és az együttműködés hatékonyságát.

Több megbízást nyerhet el a felhőalapú mennyiségmeghatározással

Hogyan segítheti ügyfeleit a megbízások elnyerésében az Autodesk a Takeoff mennyiségmeghatározási megoldása? A jobb felhasználókezeléstől a versenyképesebb és pontosabb ajánlatokig sok minden, de az egyik legfontosabb tényező az összekapcsolt adatok témaköre. Íme a legfontosabb 3 tényező:

1. Felhasználókezelés fejlesztése az adatok központi tárolásával

A projektadatok központi tárolása révén egyszerűbben el lehet érni az adatokat, így a csapatok hatékonyabbá tehetik a munkafolyamatokat. Ez időt takarít meg, és becslési erőforrásokat szabadít fel, amelyeket fel lehet használni a mennyiségmeghatározási folyamat más területein. 

Mivel a projektadatok egyetlen központi helyen találhatók, a csapatok bátran felhasználhatják a legfrissebb adatokat a mennyiségszámításokhoz. Ráadásul a 2D és 3D mennyiségszámítások egységes megoldásával a csapatok szabadon áttekinthetik a mennyiségeket, megismerhetik a költségvetést és az alakulását, és felhasználhatják ezeket az adatokat a további beszerzési, saját erőforrásokkal végzett és gyártási munkafolyamatokhoz. 

2. Előzményprojektek adatainak használata a pontos és versenyképes ajánlatok kialakításához

Az adatok értékesek, és hasznosítható tapasztalattá alakítva versenyelőnyt biztosíthatnak a jövőbeli pályázatokon azzal, hogy viszonyítási alapul szolgálnak a jelenlegi és a korábbi költségek összevetéséhez. Az egységes platformon elérhető adatokból a csapatok hasznos információkat nyerhetnek a jövőbeli pályázatokhoz.

Az előzményprojektek adatai – például a tényleges mennyiségek, a kivitelezési idő és az anyagköltségek – megfelelően kezelve pontosabbá tehetik a következő projekt ajánlatát. A versenyképes ajánlatokat gyakran befolyásolja a változó anyagköltség, az időjárás, a termelékenység és a munkaerő rendelkezésre állása. A folyamatosan fejlődő piacon az adatok segítenek a projektcssapatoknak több hozzáadott értéket, valamint nagyobb mértékű betekintést és megbízhatóságot biztosítani a versenyképességük megőrzéséhez.

3. Redundanciák láthatósága és felszámolása az anyagok mennyiségszámításokhoz való csoportosításával

Ha tervezésről van szó, az adatok és a munkafolyamatok rendszerezésére fordított idő mindig megtérül a projekt életciklusa során.

A csomagok munka terjedelme szerinti rendezésével a több szakággal dolgozó becslők hatékonyabb és egyszerűbb mennyiségszámítási folyamatot hozhatnak létre. Ez pontosabbá teszi a mennyiségszámításokat, támogatja a jobb döntéshozatalt, és csökkenti a költségvetés túllépésének kockázatát.

A 3D modellmegtekintő csoportosítási képességével nagyobb hatékonyság érhető el, ugyanis a hasonló anyagokat tartalmazó csoportok alapján gyorsabban el lehet végezni a mennyiségszámításokat. 

Az eszközök csoportosításával ráadásul az adatok felhasználása is magasabb szintűvé válik. „A feltételek szakágkategóriák szerinti rendezésével a becslőink könnyedén válthatnak a becslés rétegei között, és leegyszerűsíthetik a mennyiségszámítás számukra érdekes részét” – teszi hozzá Maguire. 

Az Autodesk Takeoff használatának első lépései

Az Autodesk Takeoff lehetővé teszi a kimutatásokat végzők számára a 2D és 3D mennyiségmeghatározási munkafolyamatok közös adatkörnyezetben való elvégzését, így a hatékonyabb együttműködéssel a gyorsabb és pontosabb a mennyiségmeghatározási folyamatban jobb becslések készíthetők.

Az egységes platformon elérhető adatokkal hatékonyabban végezheti el a mennyiségszámítást, és pontosabb eredményekkel szolgálhat, ezáltal több megbízást nyerhet el.

A több megbízás elnyerése mellett az Autodesk Takeoff hatékonyabbá teszi a folyamatot, így a kivitelezést előkészítő csapat több időt fordíthat az értékesebb feladatokra, és kevesebb időt a manuális mennyiségszámításra.

Tudjon meg többet arról, hogy az Autodesk Takeoff a csapatok hatékonyabb együttműködésével hogyan segíthet a becslési folyamat felgyorsításában és pontosabbá tételében a versenyképes ajánlatok kialakításához! ​

Tekintse meg felvételről korábbi előadásunkat, ahol a megszokott módon, workshop jelleggel lehet betekintést nyerni az Autodesk Takeoff működésébe!


Ez is érdekelheti >>> Összekapcsolt mennyiségmeghatározás és modellkoordináció közös adatkörnyezetbenHasználja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési megoldásaival kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!