A Civil 3D 2023.2 és az InfraWorks 2023.1 újdonságai

Van néhány izgalmas új frissítés a Civil 3D-hez és az InfraWorks-höz, amelyek megkönnyítik a munkafolyamatok kezelését, és hatékonyabbá teszik az infrastruktura projektek tervezési és digitális modellezési folyamatát.

Ezekben a kiadásokban az összes frissítés az ügyfeleinktől kapott visszajelzések és kérések alapján készült – és néhány jelentős változtatást eszközöltek, hogy megkönnyítsék az Ön életét.

Mi érhető el a Civil 3D 2023.2 és az InfraWorks 2023.1 kiadásban?

Használja ki a Civil 3D 2023 frissítéseit!

A Civil 3D-ben az egyszerűbb modellezési és munkafolyamat-folyamatok egyszerűbb kapcsolatot biztosítanak az elemek között.

Nyomterv átmenetek

Korábban összetett és hosszadalmas folyamat volt az egyik állapotból a másikba való átmenet modellezése egy sor állomás mentén. Miután befejezte az átállást, nem tudta újra használni. A 2023.2-es frissítés mindezt megváltoztatja. Mostantól könnyedén átválthat egyik állapotból a másikba – és az átmenetet a projekt során újra felhasználhatja. Bármilyen részösszeállítás bemeneti paramétert átállíthat; Akár felhajtókat, buszöblöket vagy nappali lejtős átmenetet kell létrehoznia, a munkafolyamat egyszerű és rugalmas. Kevesebb összeállítás, régió és cél használata egy folyosómodellben egyszerűbb folyosót eredményez, amelyet gyorsabban lehet újjáépíteni.

Nyomott csőhálózat

Ezzel a frissítéssel nyomócsövet csatlakoztathat egy gravitációs szerkezethez, így azok kölcsönhatásba léphetnek, és valós helyzetekben modellezhetik a csőrendszereket. Ez segít a pontos erővezetékek modellezésében, és egyetlen címkével ellátni őket, amely a gravitációs szerkezet és a csatlakoztatott nyomócső tulajdonságait egyaránt mutatja.

Végezetül, többé nem kell rögzítenie a tartozékok elhelyezését egy csővezeték mentén egy mozdulatlan PI-pontig, köszönhetően a Szerelvények és Tartozékok szerkesztési fejlesztéseinek.

Subassembly composer – Verzió- és kódszabványosítás

A 2023-as frissítés leegyszerűsíti a Subassembly-k verzióinak nyomon követését és kezelését, megkönnyítve annak megállapítását, hogy melyik verziót használják a rajzban, és ellenőrizni is tudja azt, így biztos lehet benne, hogy a legfrissebb tartalommal dolgozik.

Az Subassembly Composerben a pont-, link- és alakkódok meghatározása – amely időigényes volt, és hajlamos volt a gépelési hibákra – javítva lett a részösszeállítás készítőinek hatékonyságának növelése és a szabványos kódok használatának biztosítása érdekében. A szabványos kódok beépíthetők egy megosztható könyvtárba. A könyvtár importálása PKT-ba lehetővé teszi a szabványos kódok listából történő kiválasztását – az új keresés/csere funkció pedig lehetővé teszi a nem szabványos kódok gyors frissítését.

Teljesítménybeli fejlesztések

Jelentősen csökkentették a szoftverek betöltési idejét, és javították a teljesítményt minden adatbázisírási műveletnél, beleértve azt is, ha egy változtatás több elemet is frissít. Ez azt jelenti, hogy a 2023-as kiadás lényegesen gyorsabb, mint a korábbi verziók! A Civil 3D 2023.2 lehetőséget biztosít a Civil 3D objektum feliratok rajzolásának hatékonyabb kezelésére is, ami felgyorsítja a rajz-újra generálást, valamint a pásztázási és nagyítási műveleteket.

Geotechnikai modellező bővítmény

A 2023 Civil 3D új adatimportálási munkafolyamatot tartalmaz, így egyéni CSV-fájlokat és GINT CSV-fájlokat is importálhat. Az egyéni mezőleképezés egyszerű, és a leképezések konfigurálása során megtekintheti az adatok előnézetét, amelyeket exportálhat az eszközből, és felhasználhat más, hasonló adatformátumú projektekben.

A Dinamikus differenciálfelület eszközzel a meglévő talajfelületeket is figyelembe veheti rétegfelületek építésénél, ami növeli a felszín alatti rétegfelületek részletességét és valósághűségét, hogy utánozza a valós körülményeket. Az eszköz figyelembe veszi a megadott fúrási adatokat is, és megfelelteti a teljes mélységeket és magasságokat.

Tulajdonságkészlet és vízgyűjtő támogatás a Project Explorerben

Nemrég bejelentették, hogy a Project Explorer és a Grading Optimization mostantól minden Civil 3D előfizető számára elérhető (ahol csak az AEC Collection előfizetők számára voltak elérhetőek). A Project Explorer 2023.2 frissítése még több értéket ad hozzá, mivel hozzáadtuk a gyűjtőobjektumok támogatását, valamint lehetővé tettük a tulajdonságkészlet-adatok megtekintését, szerkesztését és jelentését.

Fedezze fel az InfraWorks 2023 frissítéseit!

Ez a kiadás egyszerűbb összekapcsolt munkafolyamatokat kínál, korábban nem elérhető funkcionalitással, újragondolva a hídtervezési munkafolyamatot a termelékenység fokozása érdekében. A legjelentősebb előny az egyéni összetevők használatának megnövekedett rugalmassága, valamint a bonyolultabb móló- és műcsonk-elrendezések elhelyezése a digitális modellben.

Síkok vágása

Az új dinamikus vágási sík interakció segít a struktúrák megjelenítésében és megértésében a tervezési szakaszban, mélyebb betekintést nyújtva a szerkezetek összetett geometriájába.

Revit család alapú egyéni paraméteres összetevők

Ez az új szolgáltatás kibővíti a jelenlegi Inventor-alapú munkafolyamatot egyéni parametrikus komponensek hozzáadásához. A frissítés előtt egyéni paraméteres összetevőket hozhatott létre, amelyek csak az InfraWorksben használhatók az Inventorban.

A 2023-as InfraWorks kiadással Revit családalapú összetevőket (RFBC) hozhat létre, és importálhat minden olyan meglévő RFBC-könyvtárat, amelyet újra kíván használni. Miután közzétette az InfraWorks modellt, és megnyitotta a Revitben, tovább módosíthatja az RFBC-t lyukakkal vagy bevágásokkal. Ez nagyszerű hír az AEC gyűjtemény előfizetői számára, mert a Revit is benne van a gyűjteményben.

Továbbfejlesztett geometriavezérlés

A továbbfejlesztett geometriavezérlés lehetővé teszi, hogy tetszőleges ülésgeometriával egyedi pilléreket és felépítményeket hozzon létre, és a teherhordó elemeket automatikusan elhelyezze, így nagyobb irányítást és egyszerűbb használatot biztosít a tervezési szakaszban.

Ez a nagyon szükséges funkcionalitás lehetővé teszi a hídmodellek számára, hogy gyorsabban, nagyobb irányítás mellett haladjanak a részletes tervezési szakaszba, miközben megőrzik az automatikus teherhordóelem elhelyezés egyszerű használatát.

Mint mindig, ezeknek a fejlesztéseknek és új funkcióknak az a célja, hogy dinamikusabbá tegyék a tervezési és modellezési folyamatot, hogy Ön a legjobb munkát végezhesse, és ellenálló létesítményeket építhessen.

Ossza meg velünk, mit gondol ezekről a frissítésekről!


Töltse le a Civil 3D 2023 ingyenes, 30 napos próbaverzióját!

A részletes tervezési- és dokumentálási BIM-szoftverrel megvalósíthatja a jövő infrastruktúráját!

Név:* E-mail cím:*
Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*


Töltse le az InfraWorks 2023, ingyenes 30 napos próba verzióját!

Dolgozzon az infrastruktúra-tervezési szoftverrel, amely támogatja az épületinformációs modellezési (BIM) folyamatokat; koncepcionizálja, optimalizálja és vizualizálja az infrastrukturális projekteket!

Név:* E-mail cím:*
Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát! 

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Egyed András
BIM tanácsadó