A Civil 3D, az InfraWorks és a ReCap Pro 2023 újdonságai

FEDEZZE FEL A CIVIL 3D, az INFRAWORKS ÉS A RECAP PRO 2023 ÚJDONSÁGAIT!

A világ elöregedő infrastruktúrájának újjáépítése a számos országában prioritássá vált így az építőmérnöki szakemberek szerepe ezekben az erőfeszítésekben kritikus fontosságú. Ismerje meg az Autodesk Civil 3D, az Autodesk InfraWorks és az Autodesk ReCap Pro 2023-as kiadásaiban található legújabb szolgáltatásokat és funkciókat!

Az újdonságokban található új képességeket és fejlesztéseket az Autodesk felhasználókinspirálták – ezek közé tartozik az automatizálás és az optimalizálás terén elért előrelépések, a nyomott közmű vezetékek, a vasút, út és egyéb vonalas létesítmények  tervezési hatékonyságának növelése, valamint az alapvető teljesítménybeli fejlesztések.

Az Autodesk Civil 3D 2023 újdonságai
GRADING OPTIMIZATION FOR CIVIL 3D / RÉZSŰ OPTIMALIZÁLÁS CIVIL 3D-HEZ

A Grading Optimization /Rézsű Optimalizálás nagy feltűnést keltett a Civil 3D 2022-ben, így az új verzióban új funkciókkal bővült, többek között:

 • Nem egy egyenesen lévő szegmensek – Ez a frissítés megszünteti az egy egyenesre eső vezérlővonalakat, csökkenti az ügyfélnek kezelendő vezérlővonalak számát, és csökkenti a rajz instabilitását.
 • Súgó központ – Ez az új felület segítséget nyújt a felhasználóknak, beleértve az Rézsű-optimalizálási súgórendszert, az alapvető munkafolyamat-támogatást, az oktatóanyagokat és a mintafájlokat.
 • Értesítési központ – Itt talál információkat az optimalizálási folyamatról, beleértve a kényszerek közötti ütközéseket.
 • Továbbfejlesztett konvergencia és érvényesítési grafikonok – Ezek a grafikonok segítenek nyomon követni az optimalizálás folyamatát és minőségét. Továbbfejlesztettük, hogy jobb láthatóságot és hasznosabb segítséget nyújtsanak az optimalizálási folyamat során.
 • Továbbfejlesztett folyamatjelző sáv – A folyamatjelző sáv immár vizuális jelzéseket ad az optimalizálási folyamat aktuális szakaszáról.
NYOMOTT HÁLÓZATOK

A Civil 3D 2023 ezen fejlesztései közvetlenválaszok azon Autodesk ügyfelek javaslataira, akik az útvonalalapú nyomotthálózat-elrendezésen és a munkafolyamatok szerkesztésén dolgoznak. A fejlesztések közé tartozik:

 • „Keresés kulcsszó szerint” segítségével a nyomott alkatrészek legördülő listájában, ezzel a szöveggel kereshet a listában.
 • Lehetőség a nyomott/gravitációs hálózati tervalkatrész tulajdonságainak megjelenítésére a hossz-szelvény nézet feliratozásában
 • Hossz-szelvény szerkesztési fejlesztések
 • A PVI-k számának csökkentése a csővezeték hossz-szelvényén, csak a hosszúságok és a könyökelemek vágására.
 • A Dinamikus oszlop eltávolítása a Csőfutási hossz-szelvény párbeszédablakból
 • Referencia hossz-szelvény hozzáadása a Csőfutási hossz-szelvény párbeszédablakhoz
 • Törési hosszok hozzáadása a PVI-knél
 • A „Cleanup PVIs” eszköztipp pontosítása
 • Az alapértelmezett vágási hosszának használata jellemző beállításokból, ha nincs vágási hossz meghatározva az alkatrészlistában
 • A „Nem támogatott geometria” figyelmeztetés pontosítása
VASÚTI VÁLTÓK ÉS KERESZTEZŐDÉSEK

A Civil 3D 2023 frissítései egyszerűbbé teszik a vasúti váltók és kereszteződésekkel való munkát, valamint a kritikus dőlés- és magasságiadatok megjegyzését.

TOVÁBBI FRISSÍTÉSEK A CIVIL 3D 2023-HOZ
 • Nyomterv tömörség tulajdonság készlet: További tulajdonságkészlet-adatokat biztosít a Nyomterv tömörségek számára a BIM-megbízások teljesítéséhez. A tulajdonság készlet adatai dinamikusan frissülnek a nyomterv változásaival.
 • Nyomterv célzási hatékonysága: Lehetővé teszi a célbeállítások szűrését, több felület célzását és meghatározott rétegek dinamikus célzását.
 • Részösszeállítás összeállító: Mostantól létrehozhat egy segédgörbe objektumot, amely összehasonlítható a meglévő segédvonal és segédpont objektumokkal. A mentés funkció jelzi, ha változtatásokat hajtottak végre az összeállításon.
 • Project Explorer: Összegzéseket adhat hozzá a táblázatokhoz és mennyiségekhez, és testre szabhatja a táblázatok sormagasságát.
Az Autodesk InfraWorks 2023 újdonságai

Az InfraWorks az adatok összesítésére, kontextus modellezésére, a tervezési koncepciók vizuális értékelésére és a tervezési szándék kommunikálására szolgál. Ebben az új verzióban az építőmérnöki létesítmények tervezési és elemzési folyamataiban nyújtottak fejlesztéseket.

A PARAMETRIKUS TARTALOM FRISSÍTÉSEINEK ELLENŐRZÉSE

A 2023-as kiadást megelőzően a híd- és alagúttervezés szükséges parametrikus tartalmak frissítéseinek kezelése nehézkes lehetett. Az új verzióban a felhasználók kiválaszthatják a parametrikus híd- és alagúttartalmat a Stíluspalettán, és kereshetik a frissítéseket. Ezek a változtatások és frissítések ezután az InfraWorks modell összes példányára alkalmazhatók.

AZ AUTODESK STRUCTURAL BRIDGE DESIGN 2023 FRISSÍTÉSEI

Nem ideális, ha manuálisan kell beállítani az acélgerendák méreteit az InfraWorks modellekben, hogy azok szinkronban legyenek a szerkezeti analitikus modell változásaival. Ezért letetővé vált a kétirányú munkafolyamat a szerkezeti elemzés és a parametrikus hídmodell között.

Az InfraWorks és az Autodesk Structural Bridge Design (ASBD) közötti kétirányú munkafolyamatok hatékonyabb folyamatot tesznek lehetővé az acélgerendák méretváltozásainak kezelésében a hídtervezési projektek iterációja során. Mostantól az ASBD-ben módosíthatja az acélgerendák méreteit az InfraWorksből kinyert Line Girder vagy Refined Bridge elemzési modellekhez, és ezeket a változások automatikusan tükröződnek a parametrikus InfraWorks modellben.

További új funkciók az Autodesk Structural Bridge Design 2023 szoftverben
 • Automatizált kódolási minta: A C# nyelvű mintakód segíti az automatizálást, teljes hozzáférést biztosítva a Structural Bridge Design szelvény- és gerendaparaméterekhez az ausztrál és az európai tervezési kódokhoz.
 • Tervezési szelvény terhelések átvitele: Egyszerűsített munkafolyamat a szerkezeti elemzések eredményeinek a tervezési szakaszokba való átviteléhez, automatikusan létrehozva a tervezési szakaszok terhelési eseteit.
 • Tervezési terhelések importálása és exportálása: A tervezési szakaszok terhelései importálhatók és exportálhatók az adatböngésző fán keresztül.
 • A Structural Bridge Design Home: A Structural Bridge Design Home javítja a közelmúltban használt modellekkel kapcsolatos információk elérését és megtekintését.
PARAMETRIKUS TARTALOMKÉSZÍTÉSI FEJLESZTÉSEK

Az InfraWorks legújabb kiadásával enyhítették azt a „fájdalmat”, hogy az Inventor-ban Infrastructure Parts Editor beépülő modulját kell használni az InfraWorks-ben használható alkattrészek exportálásához. Az InfraWorks 2023 segítségével új stílus hozzáadásával a Stíluspaletta > Paraméteres modellek lapon egyszerűen rámutathat bármely Inventor alkatrészre vagy összeállításra, és az új stílusként kerül hozzáadásra.

PARANCSKERESÉS

A végrehajtandó parancsok megtalálása néha időigényes feladat lehet. Az InfraWorksben található számos lehetőségnek köszönhetően könnyen eltévedhet közöttük, annak ellenére, hogy az Autodesk fejlesztő csapata mindent megtett a parancsok rendszerezésére. A folyamat megkönnyítése érdekében bevezették a Command Search for InfraWorks szolgáltatást. Mostantól gyorsabban hozzáláthat az elvégzendő feladathoz, ha egyszerű kifejezésekkel keresi meg a szükséges parancsokat, amikor szüksége van rájuk. Ez az eszköz pedig megőrzi korábbi műveleteinek előzményeit, így még egyszerűbbé teszi a hozzáférést.

VÍZGYŰJTŐ ELEMZÉS ÉS HOSSZ-SZELVÉNY OPTIMALIZÁLÁS

2022. áprilisától a Vízgyűjtő analízis és a hossz-szelvény optimalizálás mostantól az InfraWorksbe integrált szolgáltatások. A továbbiakban nincs szükség felhőkreditekre vagy tokenekre e képességek kihasználásához.

A ReCap Pro 2023, és az Autodesk Docs pontfelhő-megjelenítő vezetése

Az Autodesk ReCap Pro 2023 izgalmas fejlesztést jelentetett meg, amely javítja a ReCap projektek megosztásának hatékonyságát. Ezzel a kiadással nagy ReCap-adatkészleteket oszthat meg más felhasználókkal a terepen történő megjelenítés, prezentációk és ellenőrzési munkafolyamatok céljából, csupán egy böngésző és az Autodesk Docs segítségével. Ez azt jelenti, hogy többé nem kell nagy ReCap adatkészleteket letöltenie eszközeire! Ez nagyszerű kiegészítés és a valóságrögzítési adaok a felhő alapú munkafolyamatok alapja. Nemcsak a valóságrögzítési adatokat juttatja el az olyan termékek küszöbéhez, mint a Civil 3D és a Revit, hanem magában hordozza a Forge összes megjelenítői funkcióját is, mint például a mérési eszközöket, a megjegyzéseket tartalmazó eszközöket, a megosztást és a szinkronizálást, így hatékonyabbá teszi a tervezési engedélyezést, miközben a projektben érdekelt feleket is egy oldalon tartja.

A Civil 3D, az InfraWorks és a ReCap Pro legújabb, 2023 verziói új funkciókat, fejlesztéseket és teljesítményjavításokat kínál, amelyek segítségével hatékonyabban és jobb eredménnyel valósíthatja meg az infrastruktúra projekteket. A tervezéstől a kivitelezésig ezek az eszközök továbbra is támogatják a hatékony tervezést, a hatékonyabb együttműködést és ösztönzik azinnovációt.


Tekintse meg felvételről az Autodesk LIVE 2023 virtuális konferencián megtartott előadásunkat, amely az Infraworks és a Civil 3D 2023 újdonságait mutatta be!


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát! 

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Zagyi Bence
BIM technikai tanácsadó