Civil 3D 2023

Jobb teljesítmény, több hatékony funkció, valamint okosabb módszerek az adatokkal összekapcsolt munkához, mind az asztali számítógépen, mind a felhőben

BIM megoldás építőmérnöki projektekhez

A Civil 3D egy AutoCAD alapú tervezőszoftver, mely a közmű és az infrastruktúra ágazat szakemberei, tervezői számára nyújt  hatékony megoldást. A építőiparra jellemző intenzív együttműködés érdekében az alkalmazás hatékony BIM-eszközöket is tartalmaz. A mélyépítő mérnökök munkáját az alábbi főbb funkciókkal segíti:

 • dinamikus pont-, felületmodell-, nyomvonal-, hossz-szelvény- és keresztszelvény kezelés
 • mintakeresztszelvény-, 3D-s nyomterv- és tömegszámítás készítés
 • csővezeték tervezés (szennyvíz vagy csapadék csatorna)
 • földmunka- és rézsűtervezés dokumentálást segítő funkciók

 • A tervezőszoftver segítségével a megfelelő geodézia felmérésekből rövid idő alatt 3D-s felületmodell készíthető, melyre a tervezett nyomvonal felszerkesztése után, a terep- és tervezett hossz-szelvények pillanatok alatt elkészíthetők. A nyomvonal alapján a keresztmetszetek azonnal felrajzolhatók, és a mintakeresztszelvény összeállítása után, a tervezett létesítmény 3D-ben megtekinthető.

  Érdekel a Civil 3D szoftver, ajánlatot kérek!

  A legfontosabb fejlesztések a 2023-as verzióban

  Az építőmérnöki BIM tervezőszoftverek bővelkednek az új képességekben és frissítésekben. Ezek közül a legkiemelkedőbbek:

   • új, továbbfejlesztett automatizálási képességek a helyszín-rézsűzéséhez,
   • továbbfejlesztett koncepcionális tervezési szolgáltatások a közlekedési munkafolyamatokhoz,
   • zökkenőmentesebb, több szakágat átfogó hídtervezési munkafolyamatok,
   • a projektek hatékonyságát fokozó frissítések a Project Explorerben és a Model Builderben,
   • továbbfejlesztett valóságrögzítési képességek, amelyek megkönnyítik a fizikai világ átalakítását digitális modellekké.

  A három legizgalmasabb Civil 3D funkció

  A tervezésautomatizálás egy újabb lépés az infrastruktúra-tervezés számításalapú és generatív tervezési lehetőségeinek megvalósítása felé. Az automatizálás új, innovatív munkamódszereket kínál az építőmérnökök, kivitelezők, építészek és a napjaink sürgető infrastrukturális követelményeinek megvalósításán dolgozók számára.

  Grading Optimization segítségével automatizálhatók a manuális, bonyolult és fáradságos helyszín-rézsűzési folyamatok, amivel rengeteg idő takarítható meg, amikor terepfelületeket és 3D-s geometriákat optimalizál a további tervezéshez.

  A Grading Optimization villámgyorsan létrehozza az optimális rézsűmegoldást a megadott paraméterek alapján. A rézsűmegoldás a szükséges földmunka mennyiségét is figyelembe fogja venni. Az optimalizálás eredményét közvetlenül vissza lehet küldeni a Civil 3D-be, így a mérnökök rugalmasan kiválaszthatják a legjobb, leginkább költséghatékony rézsűtervet. A Grading Optimization lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy hatékonyabban rézsűzzék a mérnöki projektjeiket.

  Ez a teljes körű megoldás képes a Civil 3D-modellekhez kapcsolódó jelentős mennyiségű tervadat kezelésére. A Civil 3D ezen új bővítményével a felhasználók jóval egyszerűbben láthatják át terveiket, és hatékonyabban oszthatják meg a geometriai adatokat a projekt érdekeltjeivel. A Civil 3D Project Explorer bővítménye új megközelítést kínál az infrastruktúra-tervezési modellek Civil 3D-ben történő felfedezéséhez, megjelenítéséhez és kezeléséhez.

  A Project Explorerrel a felhasználók a következőket végezhetik el:

 • Egyszerűsíthetik a projektadatok áttekintését, ellenőrzését és a tervmodellek szerkesztését.
 • Könnyebben vehetik észre és értékelhetik ki a tervezési feltételekkel kapcsolatos figyelmeztetéseket a tervezési szabványok betartása érdekében.
 • Hatékonyan hozhatnak létre személyre szabott jelentéseket és táblázatokat a kiviteli követelményeknek való megfeleléshez.
 • Ha meg szeretne ismerkedni a Project Explorerrel, tekintse meg az alábbi videót.
 • Ahogyan az látható, a Project Explorerrel hatékonyan állíthatók elő jelentések és táblázatok, valamint többek között fejlett szerkesztési és terváttekintési eszközöket is biztosít.
 • Civil 3D-tervmodelljét lapokra osztott objektumlisták, hossz-szelvény- és keresztszelvény nézetek, paraméterlisták és egyéb terváttekintési eszközök segítségével tekintheti át.
 • A terv közvetlen szerkesztéséhez kattintson duplán bármelyik kijelölt paraméterre.
 • Tervének ellenőrzéséhez számos különféle dinamikus eszköztippet használhat, amelyek megjelenítik, a modell mely részei nem felelnek meg a tervezési specifikációknak.
 • Automatikusan hozhat létre felhasználó által konfigurálható jelentéseket, táblázatokat, dinamikus táblázatokat és AutoCAD-rajzokat a Civil 3D-modell bármely részéből.
 • Az Autodesk Civil 3D új bővítménye, a Geotechnical Modeler egy olyan eszközt ad a mérnökök és tervezők kezébe, mellyel hatékonyabban vizualizálhatják és elemezhetik a geotechnikai adatokat, majd egyszerűen, közvetlenül a Civil 3D-beli tervmodelljükben használhatják fel azokat.

  A Geotechnical Modeler for Civil 3D eszközeivel:

 • egyszerűen létrehozhat rétegfelületeket;
 • felszín alatti látványterveket készíthet a geotechnikai adatok alapján hossz-szelvény nézetekben;
 • háromdimenziós nézetekbe helyezheti át a hossz-szelvény nézetek adatait.

 • A Geotechnical Modeler for Civil 3D elkülöníti a geotechnikai adatok felhasználók általi kezelését és ugyanezen adatok a Civil 3D-vel való, geotechnikai modellek létrehozására szolgáló összekapcsolását, ezáltal egyszerűbbé válik a munkafolyamat. A felhasználók pedig választási lehetőséghez jutnak, mert így kétféleképpen is importálhatják a felszín alatti adatokat a Civil 3D-be.

  Érdekel a Civil 3D szoftver, ajánlatot kérek!

  Töltse le a Civil 3D 2023 ingyenes, 30 napos próbaverzióját!

  A részletes tervezési- és dokumentálási BIM-szoftverrel megvalósíthatja a jövő infrastruktúráját!

  Név:* E-mail cím:*
  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

  Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*

  Az Autodesk-termékekre való előfizetés rugalmas kezelést és egyszerűbb hozzáférést biztosít az eszközökhöz és technológiákhoz!

  Műszaki támogatás: hozzáférés a támogatási szakemberekhez, távoli segítségnyújtás és online erőforrások használatának lehetősége.

  Naprakész szoftver: maradjon versenyképes a legújabb fejlesztésekhez és a frissítések révén a teljesítmény-javításokhoz való azonnali hozzáféréssel.

  Rugalmas futamidők: használja a szoftvert, ameddig csak szüksége van rá, egy vagy három évig terjedő futamidőkkel vagy használatalapú konstrukcióval.

  Adminisztrációs eszközök: könnyedén kezelheti a szoftverlicenceket, a helyeket és a használatot az Autodesk-fiókjából.

  Miért fontos a BIM az építőmérnöki tevékenység számára?
  Az infrastrukturális projektek napjainkban egyre összetettebbé váltak. A BIM bevezetése megkönnyíti a projektcsapatok együttműködését; csökkenti a hibákat, növeli a költségek kiszámíthatóságát és javítja a projektek befogadhatóságát. Az Autodesk Civil 3D és az InfraWorks lendületes párosa hatékony kombinációnak bizonyult a munkafolyamatok hatékonyságának fokozásakor a mérnöki infrastruktúra tervezése során. Tekintse meg felvételről a Civil 3D 2023 és az Infraworks 2023 újdonságait bemutató előadásunkat, amelyet az Autodesk LIVE 2023 virtuális konferencián mutattunk be! 

  Reméljük, hogy a Civil 3D számos funkciója meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

  Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

  Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

  Kapcsolattartó:

  Egyed András
  BIM tanácsadó