BIM az infrastruktúra projekteknél: Civil 3D és Revit kapcsolat

Az Autodesk Civil 3D és a Revit között az együttműködés a helyesen megosztott koordináták segítségével kezdődik, amely információkat a DWG GIS adatait tartalmazza.

A Civil 3D közmű csatlakozási objektumokból kell létrehozni a Revit családelem szerkesztő használatával egy olyan elemet, mely a külső csatlakozáshoz szükséges adatokat is tartalmazza.

Akár a Revit saját terepmodell készítővel, vagy a Civil3D-ben létrehozott terepmodell importálására is lehetőség van, időt takarítva így meg.

A Revit-ben létrehozott felületet vissza is kell adni a közös munka során a Civil 3D-be, hogy újra lehessen e felületet készíteni. Ilyen adat visszacsatolásakor nem csak a felületet, hanem a megosztott koordinátákat is érdemes ellenőrizni a Civil 3D-ben.

A már kész Civil és Revit BIM alapú terv/modellekkel lehet a Navisworks Manage segítségével ütközésvizsgálatot és kivitelezés ütemezést is készíteni. Előadásunkon, ahol végigvezetjük a teljes infrastruktúra-tervezési BIM munkafolyamatot.

Tekintse meg előadásunkat, ahol végigvezetjük a teljes infrastruktúra-tervezési BIM munkafolyamatot.


Ez is érdekelheti >>> Autodesk Civil 3D 2022.1 újdonságok áttekintése


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát! 

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Zagyi Bence
BIM technikai tanácsadó