Autodesk Construction Cloud – Nélkülözhetetlen eszköz a mérnökök számára

Autodesk Construcion Cloud

Hogyan támogatja az Autodesk Construction Cloud  a mérnököket a kivitelezési folyamat minden fázisában? 

A valós idejű együttműködésnek, a szabályozott fájlmegosztásnak és további funkcióknak köszönhetően a mérnökök a projekt teljes munkafolyamatát zökkenőmentesebbé tehetik, és egyetlen megoldás használatával összekapcsolhatják az adatokat a csapatokkal. Tekintsük át, hogyan alkalmazzák a mérnökök az Autodesk Construction Cloudot az adatok, a fájlok és a problémák kezelésére, az együttműködésre és a tervellenőrzésre. 

Külön adattárak megszüntetése
Autodesk Construciton Cloud

Az összekapcsolt adatok a kivitelezési folyamat nélkülözhetetlen elemei. Összekapcsolt adatok nélkül nem létezhetnek összekapcsolt csapatok, ami jelentős mértékben befolyásolhatja a projekt végkimenetelét. Az Autodesk Construction Cloud közös adatkörnyezetében kapcsolja össze a tervezési és kivitelezési csapatokat, hogy egyetlen központi helyen érhessék el ugyanazokat az adatokat több eszközről. 

Az Autodesk Docs az Autodesk Construction Cloudon belüli megoldásként egyértelmű, kizárólagos információforrást biztosít a projekt teljes életciklusa során. Ez lehetővé teszi, hogy a projektcsapatok a legfrissebb adatokkal, összehangoltan dolgozzanak. Egyéni engedélyek megadásával kötheti össze a csapatokat a projektadatokkal, így nyugodt lehet az adatok biztonsága felől. Ha a teljes projektcsapatnak szüksége van hozzáférésre, automatikusan, engedélyek nélkül is szinkronizálhatja a fájlokat a „For the Field” (Helyszínre) mappából, így azok mobileszközről is könnyedén megtekinthetők*. 

A fájlokhoz való hozzáférés szabályozása

Az Autodesk Docs teljes körű dokumentumvezérlési lehetőségeket kínál strukturált mapparendszerekkel és átfogó engedélyezési eszközökkel, így teljesen egyedi fájlstruktúrákat és engedélyeket is kezelhet vele. Az engedélyezési eszközök segítségével biztonságosan oszthat meg információkat a projekt, a mappák vagy az almappák szintjén egyaránt. Attól tart, hogy ellehetetlenül a fájlok közötti navigálás? A hatékony kereső- és szűrőeszközök használatával a csapatok gyorsan megtalálhatják a szükséges információkat. Kereshet, a keresési eredményeket pedig leszűkítheti fájltípus, verzió, egyéni attribútumok és a PDF-tartalom alapján. 

Autodesk Construcion Cloud Document Conttol
Tervezés egy helyen, egy időben

Tervezzen együttműködésben, és gondoskodjon a projektcsapatok összhangjáról a BIM Collaborate/Pro használatával! A Pro verzió tartalmazza a BIM Collaborate összes funkcióját, emellett pedig natív fájltárolási lehetőségeket kínál a Revithez, valamint a Civil 3D-hez és Plant 3D-hez, így a mérnöki csapatok közösen, összekapcsoltabb környezetben tervezhetnek. A csapatok emellett egy helyen tárolhatják a referenciákkal ellátott tervfájlokat, adathivatkozásokat és XREF-eket, így nem kell folyamatosan az irodai hálózathoz VPN-en keresztül csatlakozni. 

Autodesk Construcion Cloud tervezés egy helyen

Egyszerű önellenőrzés

Nem szükséges manuálisan ellenőriznie a saját munkáját, hiszen az Autodesk Construction Cloud megteszi ezt Ön helyett! A BIM Collaborate automatikus ütközésvizsgálati funkcióval rendelkezik, így a feltöltött modellekben automatikusan, további feltételek megadása nélkül azonosíthatja az ütközéseket. Az ütközésvizsgálat engedélyezéséhez elegendő közzétenni és egyetlen mappában összegezni a különböző szakági modelleket. Mostantól a legfontosabb kivitelezhetőségi problémákra összpontosíthat! 

Autodesk Construcion Cloud önellenőrzés
Átláthatóbb felelősségvállalás a problémákért

Ideális esetben a problémakezelés egy együttműködésen alapuló, átlátható folyamat, de a valós idejű problémákhoz való hozzáférés hiánya az elszámoltathatóság csökkenését és a modell minőségének romlását okozhatja. Az Autodesk Docs és a BIM Collaborate lehetővé teszi, hogy a projektcsapatok hibajegyeket hozzanak létre és rendeljenek hozzá, illetve nyomon kövessék azok megoldását. Emellett a koordinációs folyamat során bármikor lehetőség van az együttműködésre, így könnyebben, gyorsabban és jobb minőségben állíthatók össze a kivitelezési dokumentációk. 

Az Autodesk Docs megoldással központosítható a problémakezelés, ezáltal a csapatok a több csapatra kiterjedő minőségbeli problémákat is könnyedén nyomon követhetik és megoldhatják ugyanarról a központi helyről. 

Hozzáférés az összes problémához egy helyen
Egyetlen hibanaplón keresztül követheti nyomon a tervezési, koordinációs, minőségi, biztonsági és üzembehelyezési problémákat. A nézetet testre szabhatja rendezéssel és szűréssel, hogy könnyebben megtalálja, amit keres.

Hibajegyek létrehozása és megjelenítése
Néhány gyors lépésben hozhat létre hibajegyeket a webes és a mobilfelületen egyaránt, és gombostűk elhelyezésével jelölheti a problémák pontos helyét a 2D lapokon vagy a 3D modelleken. Fénykép vagy dokumentum hozzáadásával további információkat adhat meg.

A kivitelezési munkafolyamatok összekapcsolása
meg, és növelheti az átláthatóságot. A hibajegyeket közvetlenül egy űrlapból is létrehozhatja, és szükség esetén azonnal információkéréssé eszkalálhatja. 

A hibajegy-beállítások testreszabása
Az egyes problématípusok adatait egyéni mezőkben rögzítheti, és 3 karakterből álló gombostűcímkék beállításával egyértelművé teheti csapata számára, hogy milyen problémáról van szó. 

Hibajelentések létrehozása és megosztása
Összegzéseket vagy részletes hibajelentéseket hozhat létre, és egyszerűen megoszthatja őket a csapattal vagy akár a csapaton kívüli személyekkel is. A problémakezelést ütemezett jelentések, például heti ütközésjelentések használatával követheti nyomon. 

Problémakezelés mobileszközről*
A mobilalkalmazás használatával a munkaterületen is létrehozhatja, frissítheti és nyomon követheti a problémákat. 
*A mobilalkalmazás az Autodesk Build felhasználói számára érhető el.


Reméljük, hogy az Autodesk építőipari számos új- és továbbfejlesztett BIM funkciója meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Maródi László
Értékesítési és technikai tanácsadó
Tar István
BIM tanácsadó