Digitális Építőipar Konferencia 2022

Digitális Építőipari Konferencia 2022

A 2022. évi konferencia fő témája az “építőipari kommunikáció” és a műszaki ellenőrzés lehetőségeinek bemutatása, valamint örök téma az oktatás kérdése, illetve az újdonságok megismertetése.

Az Arkance Systems az idei évi Digitális Építőipar Konferencián három előadással képviseli az Autodesk új generációs BIM platform a Construction Cloud megoldást, amely egy komplex, biztonságos felhőalapú tervdokumentációs és projektmanagement megoldás az építőipari folyamatok (koncepció, tervezés, kivitelezés, üzemeltetés) teljes vertikumát fedi le egyszerű, letisztult, jól átlátható funkciókkal.

A konferencia első napján 2022. február 22-én a budapesti Millenium Hotelben várja az érdeklődőket az alábbi előadással

A tervezés és építés jövője – az Autodesk Construction Cloud platform
Előadók: Maródi László – Baji-Gál Ferenc

A látszólag egyik napról a másikra a felgyorsult technológiai változások hatással vannak az építőiparra. A digitalizációs újításokkal az épület életciklus-folyamata új megoldásokat foglal magába az épített környezetet tervező mérnökök, kivitelezők és üzemeltetők számára. Ahogy az adatok, dokumentumok és tervcsomagok áthaladnak a projekt különböző szakaszain, egyfajta „tolmácsra” van szükség, aki segít eligazodni ezen az új technológiai környezetben.

Az Autodesk BIM Collaborate, Autodesk BIM Collaborate Pro, Autodesk Takeoff és Autodesk Build megoldások az Autodesk Construction Cloud részei, amely egy teljesen új „Egységes platformot” biztosít, amelyet a jobb építésre terveztek.

Előadásukból megismerheti annak fontosságát, hogy ez a platform hogyan hat a tervezési, mérnöki és építési munkafolyamatokra; mi az egyes termékek mögött meghúzódó cél, és miért létfontosságú az egyesített platform az építőiparon belüli kapcsolódáshoz és együttműködéshez.

2022. február 23-án az online térben folytatott eseményen két előadással készülünk, amelynek címe és rövid leírása:

Autodesk Construction Cloud: BIM megoldás a tervezés és a kivitelezés szolgálatában
Előadók: Maródi László – Baji-Gál Ferenc

Csak úgy változtathatjuk meg az iparágat, ha új szemléletmódot alkalmazunk. A BIM bevezetésével és használatával nemcsak lépést tarthatunk a nagykutyákkal, hanem akár olyan nagy munkákra is lecsaphatunk, amelyekről a tulajdonosok korábban évek óta azt hihették, hogy csak a nagyobb cégeknek adhatók ki. Most már nemcsak tarthatja a lépést, de a BIM segítségével akár túl is szárnyalhatja a nagyobb vállalatokat.

Az Autodesk Construction Cloud egy hatékony kivitelezésmenedzsment-platform, amelyben minden adat egyetlen központi helyen elérhető, megkönnyítve ezzel az együttműködést, proaktívan előre jelezve a projekt változásait, és a szervezeti fejlődés érdekében adatalapú iránymutatást biztosít.

Infrastruktúra BIM 7D + twiGIS BIM4GIS = TÉR-INFORMATIKA 4.0   
Előadók: Baranyi Péter – Cservenák Róbert 

A BIM az épületek tervezési és építési, üzemeltetési folyamatainak átfogó digitális modellek segítségével történő szimulálását, optimalizálását és hatékony fentarthatóságát jelenti. Az üzemeltetés szempontjából, azok teljes életciklusát tekintve, a BIM jelentős előnyöket kínál a hagyományos módszerekkel szemben, mivel általa bármikor részletes információkhoz juthatunk az épület, építmény vagy infrastruktúra bármely alkotóelemét illetően.

Ahhoz, hogy ez olajozottan, költséghatékonyan és gazdaságosan működhessen, szükség van a résztvevők magasszintű együttműködésére. Ez régen elképzelhetetlen volt, ezért sokan még mindig szkeptikusak a rossz tapasztalatok miatt. Ma azonban már olyan virtuális terek és technológiák állnak rendelkezésünkre, melyek egyszerű és hatékony módszereket biztosítanak az információcseréhez, együttműködésekhez a folyamat minden pontja és résztvevője között. Ezeket az eszközöket a GIS és a BIM adja a kezünkbe. twiGIS alkalmazásunk egy könnyen használható, felhasználóbarát térinformatikai alapokra épülő megoldás. Használatával a különböző adatforrásaiból származó információk ellenőrzött módon, jogosultsághoz kötötten elérhetőek tematikus térképi megjelenítés, táblázat, testre szabott jelentések, elemzések formájában.

A twiGIS reszponzív felhasználói felületének köszönhetően lehetőséget biztosít akár on-line adatgyűjtésre, adatmódosításra, grafikus objektumok szerkesztésére a terepen is mobil eszközök segítségével. Ezzel a műszaki nyilvántartási, gazdasági, fogyasztói adatok, felügyeleti eszközök összekapcsolásának és egységes felületen történő megjelenítésének eredményeként a vállalaton belül az adatok „közös nevezőjeként” támogatja a hatékony információmegosztást, naprakész műszaki nyilvántartást és a napi, illetve stratégiai döntéstámogatást is.

A konferenciára az alábbi linken tud jelentkezni >>> https://www.d-epitoipar.hu/

Kapcsolattartó:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@arkance-systems.com