Digitális-építőipar 2023 konferencia február 21-22.

A 2023. évi Digitális-építőipar 2023 konferencia fő témája: a digitalizáció elterjesztése az építőiparban.

Az Arkance Systems az idei évi konferencián három előadással képviseli az Autodesk és az Arkance Systems saját fejlesztésű BIM alapú megoldásait.

A konferencia első napján, azaz 2023. február 21-én az online térben az alábbi előadásokat tartjuk.

10:00 Együttműködés az Autodesk Construction Cloud-ban
Előadók: Maródi László és Nikula Márió László

Autodesk Construcion Cloud

Előadásunk témája: a digitalizációs átállás az építőiparban nap mint nap kihívások elé állítja a cégeket. A felhő alapú rendszerek kiváló megoldást biztosítanak a versenyképes és jövőbe mutató müködéshez.

Egyszerűsége és komplex funkcionalitása miatt az Autodesk Construction Cloud egy jól bevált, ideális együttmödési platformot nyújt a magyaroszági cégek számára. 


13:30 twiGIS – avagy a GIS és BIM közötti kapcsolat megteremtése
Előadók: Cservenák Róbert és Zagyi Bence

A GIS- és a BIM-adatok egyesítése olyan térinformatikai szemléletet ad épület és épített környezetünk tervezéséhez, amely biztonságosabb és intelligensebb épületek, utak és infrastruktúra objektumok megvalósításához vezet.

A twiGIS egy térinformatikai, létesítménykezelési és téradatkezelő komplex megoldás. Egy teljesen reszponzív, felhasználó-orientált, webalapú eszköz, amely alkalmas a földrajzi, infrastrukturális, CAD- és BIM-adatok széles körének közzétételére és kezelésére.

A digitális tervet és modellt valódi térben, a valódi földrajzi körülmények között helyezhetjük el, így már az első lépésben kizárható a tervezés és a kivitelezés számos kockázata, később pedig biztosítva lesz az üzemeltetéshez szükséges pontos helyszíni valós információ.

A twiGIS biztosítja a helyszínrajzokhoz, épületekhez, helyiségekhez, berendezésekhez és technológiákhoz, valamint a személyzethez kapcsolódó összes dokumentáció és nyilvántartási feladat zökkenőmentes kezelését a legmodernebb CAD és BIM eszközök segítségével, egyetlen adatbázisba és más vállalati rendszerekbe integrálva. Kapcsolatot biztosít a legismertebb szoftvermegoldásokkal, köztük az AutoCAD Map 3D, Infraworks és Autodesk Revit termékekkel.

Egy ilyen komplex rendszer segítségével nemcsak dokumentumokat, hanem teljes vállalati folyamatokat is digitalizálhatunk, kiválthatjuk a papírmunkát, ami idő- és pénzmegtakarítást jelent. Ugyanaz a munka hatékonyan elvégezhető számítógépen, laptopon, táblagépen és mobilon is. Minden alkalmazott – vezető, értékesítő, könyvelők, technikusok – egyszerre online lehet ugyanabban az alkalmazásban, különböző hozzáféréssel és jogokkal.


A konferencia élő, kiállítással is egybekötött napján, február 22-én a Danubius Hotel Arénában az alábbi előadást hallgathattják meg az eseményen résztvevők:

10:00 Építőipari kihívások és lehetséges megoldások a digitalizáció jegyében
Előadók: Sabathiel Balázs és Baranyi Péter

A versenyképesség és a hatékonyság javításának szükségessége továbbá az állami szabályozások változása felgyorsítja a fejlődést az építőiparban is. A fejlődés egyik fontos pillére az digitalizáció, mely az építmény teljes életciklusában javítja a tervezési, engedélyezési, kivitelezési és üzemeltetési folyamatokat és hatékonyabb és jobb együttműködést eredményez az ágazati, együttműködő szereplők között.

A közös adatkörnyezet, az építményinformációs modell (BIM) használata biztonságos fenntarthatóságot jelent mind a beruházási projektek, mind az ennek eredményeként létrejött építmények esetében.

Összességében a mérnöki megoldások eredménye és értéke egy környezettudatosabb és a társadalmilag is jobban hasznosuló épített környezet.

A konferencián a szakmai előadások mellett lehetőség van szakértő kollégáinkkal konzultálni is, a kiállítási területen egész nap várjuk az érdeklődőket.

A konferenciára az alábbi linken tud jelentkezni >>> https://www.d-epitoipar.hu/jelentkezes2023/


Dolgozzon okosabban a a jobb üzleti eredmények elérése érdekében! Hogyan? Az első lépés az, hogy a CAD-alapú folyamatoktól áttér BIM környezetbe. Töltse le kiadványunkat!


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát! 

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453 | +36 1 273 3423
peter.baranyi@arkance-systems.com
Cservenák Róbert
GIS projekt menedzser
+36 20 583 7292 | +36 1 273 3420
robert.cservenak@arkance-systems.com
Zagyi Bence
BIM technikai tanácsadó