Továbbfejlesztett BIM + GIS munkafolyamatok – új InfraWorks-frissítés

Az Autodesk Connector for ArcGIS (preview) az első olyan terméken belüli képesség, amely az Esri és az Autodesk partneri kapcsolatából született. Az InfraWorks-frissítés eredményeként további szolgáltatások is megjelentek, és a meglévő szolgáltatások közül is továbbfejlesztettek néhányat.

Az Autodesk és az Esri partnerkapcsolata új gyümölcsöket hozott a legújabb Autodesk InfraWorks-szoftverfrissítésben. A frissítés legfontosabb újdonsága az új Autodesk Connector for ArcGIS, amelyet a vállalat „kezdeti lépésnek” hív a „terméken belüli képességek” terén.

Autodesk InfraWorks-frissítés

Az Autodesk célja, hogy javítsa a BIM + GIS munkafolyamatokat az infrastruktúratervezők és mérnökök szoftverfolyamataiban. Ezzel a csatlakozóval az InfraWorks-modell közvetlenül az Esri ArcGIS Online rendszerben közzétett GIS-adatokból építhető fel.

Az Esri ArcGIS összes GIS-formátumú adata az InfraWorksbe kerül. Az ezen két vezető alkalmazás közötti információáramlás azt jelenti, hogy az Esri-alapú GIS-adatok frissítésekor az InfraWorks-modell is frissíthető.

kep3. alatta szöveg: Az Autodesk InfraWorks frissítése támogatja az első „terméken belüli” szolgáltatásokat, amelyek az Esri-alapú GIS-adatokat közvetlenül az InfraWorks-höz kötik

Az InfraWorks legújabb frissítésében más új szolgáltatások és fejlesztések is szerepelnek.

Úttervezés

A modellek késleltetett újragenerálása az úttervezés esetében csökkenti a modellek újragenerálásának gyakoriságát, mivel lehetővé teszi az újragenerálás késleltetését, ameddig az adott út vízszintes és függőleges nyomvonalának vagy alkotóelemeinek szerkesztése be nem fejeződött.

A Curve Properties (Ív tulajdonságai) panel hossz-szelvény nézetben mindig a kiválasztott magassági lekerekítés geometriai értékeit jelenítette meg. Mostantól a K érték és a hasonló értékek módosíthatók, és azonnal meg is jeleníthetők a hossz-szelvény nézetben a Curve Properties (Ív tulajdonságai) panelből.

Infraworks-frissítés

Továbbfejlesztett átmenetiív-támogatás az InfraWorks és a Civil 3D közötti együttműködés javítása érdekében. Az InfraWorksben a felhasználók csak klotoid típusú átmenetiívvel rendelkező utakat készíthetnek. Ha azonban nem klotoid típusú átmenetiíveket importálnak az InfraWorksbe Civil 3D-ből, az InfraWorks megtartja az átmenetiívek típusát a tengely módosításakor, azonban az átmenetiívek típusát nem lehet módosítani. Korábban a Civil 3D-ből importált utak tengelyének módosításakor az összes átmenetiív típusa klotoidra módosult.

Az átmenetiív típusa mostantól megjelenik a Stack (Legutóbbiak) Spiral In (Bemenő átmenetiív) és Spiral Out (Kimenő átmenetiív) szakaszain, ha a Spiral-Curve-Spiral (Átmentiív-Ív-Átmentiív) van kiválasztva.

Együttműködés

Beállíthatja, hogy a megosztott nézetekhez tartozzanak-e könyvjelzők. A könyvjelzőkkel olyan helyeket állíthat be, amelyekre gyorsan navigálhat.

Beállíthatja, hogy elérhetővé teszi-e a részletes modelladatokat (eszköztulajdonságokat) a megosztott nézetben, hogy a résztvevők is megtekinthessék az infrastruktúra-eszközök bizonyos adatait.

InfraWorks-modell BIM 360-nal történő megnyitásakor, közzétételekor és szinkronizálásakor a fiók és projekt neve is látható, hogy könnyebben ki lehessen választani a megfelelő helyet a modell számára.

Építőmérnöki műtárgyak

A hidak teljes hosszában bárhol hozzáadhat pilléreket a jobb kattintással megjelenő helyi menüből.

Módosíthatja egy híd pilléreinek számát a meglévő tartócsoportok tartóattribútumainak módosítása nélkül.

A hídpálya szélét az útfelület fölé helyezheti az Autodesk Inventorból származó hídpálya-összeállítások használatakor.

A pilléreknél egyenként állíthatja be a hídpálya folytonosságát.

Pálya- és tartó-alkotóelemként használhatja az Autodesk Inventorban létrehozott parametrikus alkatrész-összeállításokat az Autodesk InfraWorksben.

Frissítheti a Revit-modellekben meglévő hidakat, amelyeket korábban az InfraWorksből importált

A teljes infrastruktúra-tervezési projekt környezetében végezheti el a parametrikus alagutak modellezését és tervezését.

A részletes tervezéshez az InfraWorks-alagutat importálhatja a Revitbe.

Létrehozhat egyéni parametrikus alagútszelvényeket az Autodesk Inventorban, majd azokat használhatja az Autodesk Infraworksben.

Vegyen részt Infrastruktúra nap – roadshow szakmai rendezvénysorozatunkon, amelyen megismerheti az Infrastruktúra BIM és a rendelkezésre álló új technológiák szakszerű és tudatos alkalmazásával azt az új szemléletmódot és azokat a már megvalósult hazai projekteket, amelyek a fenntartható fejlődés szempontjából napjainkban elengedhetetlen az infrastruktúra tervezése és üzemeltetése során.

Regisztráció és további információ >>> 

 Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!