JOBB ÜZLETI EREDMÉNYEK A BIM BEVEZETÉSÉVEL

Az új és továbbfejlesztett infrastruktúrák iránti igény helyi, nemzeti és globális szinten is egyre nő, a beruházások szintje azonban eltérő, az erőforrások pedig gyakran korlátozottak. Az infrastruktúraeszközök tulajdonosaira és vezetőire is nyomás nehezedik, hogy okosabb beruházásokat valósítsanak meg, az új és frissített rendszerek biztosítása azonban innovatív megközelítést igényel. A vertikálisan integrálódó világban már bizonyított technológia, az épületinformáció-modellezés bevezetése révén az infrastruktúraalkalmazásokban is jelentős eredmények érhetők el.

A BIZONYÍTÉK EGYÉRTELMŰ

A BIM segít elérni az alábbiakat:

  • Nagyobb termelékenység a jobb csapatmunkának köszönhetően
  • Optimális tervezési megoldások, kevesebb hiba és hiányosság, jobb minőségű termékek
  • A projektek költségeinek és ütemezésének nagyobb átláthatósága
  • Világosabb elszámoltathatóság a csapaton belül
  • Még nagyobb biztonság
  • Az érdekelt felek pontosabb tájékoztatása

Napjaink információs világában közösségeink fejlesztéséhez olyan alapvető eszközök szükségek, amelyek biztosítják a zökkenőmentes átállást a tervezésről és a kivitelezésről az üzemeltetésre és a karbantartásra.

Ismerje meg, hogyan alakítja át a BIM az infrastruktúraprojekteket. Töltse le magyar nyelvű kiadványunkat!

HOGYAN MŰKÖDIK EGYÜTT A BIM A KÜLÖNFÉLE INFRASTRUKTÚRA-ALKALMAZÁSOKKAL?

Fenntarthatóság és skálázhatóság

A klímával kapcsolatos adatok integrálása a nagyléptékű infrastruktúraprojektekbe (illetve a kisebb és közepes méretű projektek esetén az üzemeltetési anyagokba és folyamatokba) a léptéktől függetlenül javíthatja a projektek fenntarthatóságát.

Biztonság

A közlekedéssel kapcsolatos összetevők is a modell részévé válnak, így lehetővé teszik az előregyártást és a „just-in-time” szállítást, így csökken a helyszíni torlódás, és javul a biztonság. A közút- és hídtervezők a csúcsforgalmi, éjjeli és szélsőséges időjárási körülményeket is figyelembe veszik a teljesítményadatok modellezése során.

Hatékonyság

A vasút esetében a BIM a felszín feletti vagy alatti állomásokkal rendelkező felületeket is kezeli. A BIM képes a víz-, szennyvíz- és esővíz-elvezetéssel kapcsolatos projektek térinformatikairendszer- (GIS-) adatainak integrálására, aminek köszönhetően optimalizálhatók a csőhálózatok. A területfejlesztési alkalmazásokkal kiértékelhetők a javasolt elrendezések, a hozzáférési pontok, és hogy a közműkapcsolatok milyen hatással lehetnek az érdekelt felekre és a terület közösségére.

Töltse le magyar nyelvű ismertetőnket!

Töltse le magyar nyelvű kiadványunkat és ismerje meg a sikeres BIM bevezetésének módját! Projektindítás előtt keresse szakértő kollégáinkat, akik több éves szakmai háttérrel segítséget nyújtanak ebben!

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Érdeklődési terület – iparág/szakterület:*

Honnan értesült a kiadványunkról?:*

Hozzájárulok ahhoz, hogy a Varinex-CADStudio Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*