Új kivitelezés-menedzsment megoldás – Autodesk Build

Az Autodesk Construction Cloud platformra épülő, egységesített projektkezelést és helyszíni együttműködést biztosító szoftver az adatok, munkafolyamatok és csapatok összekapcsolásával gondoskodik az együttműködési képességek maximalizálásáról és a jobb üzleti eredmények eléréséről.

Világszerte elérhetővé vált az Autodesk Construction Cloud részét képező, új projektkezelési és kivitelezés menedzsment megoldás, az Autodesk Build.

Az Autodesk Build, amelyet az Autodesk University 2020 alkalmával mutattak be (erről ITT olvashat bővebben), egyetlen megoldás keretében biztosítja a projektkezelést a kivitelező csapatok számára, legyen szó minőségről, biztonságról, költségekről vagy a projekt lezárásáról, hiszen egyetlen nagy mértékben konfigurálható környezetben kapcsolja össze az adatokat, a munkafolyamatokat és a csapatokat.

Az egyszerűen telepíthető, bevezethető és használható Autodesk Build nem csupán a BIM 360 és a PlanGrid legkiemelkedőbb szolgáltatásait ötvözi, de hatékony, új képességeket is kínál, hogy az információk azonnal elérhetővé váljanak a teljes projekt-csapat számára.

A tulajdonosok, generálkivitelezők és szakvállalkozók az Autodesk Build révén javíthatják a projektek minőségét: a valós idejű átláthatóság hozzájárul, hogy a csapatok szinkronban maradjanak, elősegíti az együttműködést, csökkenti a projekt kockázatait és lehetővé teszi a BIM-es adatalapú döntéshozatalt.

„A csapataink csak a megfelelő technológia segítségével érhetnek el kiemelkedő eredményeket. Az Autodesk Build a BIM 360 és a PlanGrid legjobb adottságait ötvözi további projektkezelési képességekkel, egyszerű, mégis hatékony megoldást eredményezve. A csapatok és adatok projekteken átívelő összekapcsolása lehetővé teszi, hogy még olajozottabbá tegyük a munkánkat, tovább egyszerűsítsük a dokumentum-, biztonság- és költségkezelést, továbbá megfeleljünk a minőségi normáinknak.”

Ted Jennings, a Barton Malow Holdings virtuális tervezésért és kivitelezésért felelős vezetője
Az Autodesk Build a következőket biztosítja a kivitelezési csapatok számára:

Hatékonyabb projektkezelés – Az Autodesk Buildben konfigurált munkafolyamatok révén szükség esetén bárki hozzáférhet például az információkérésekhez, benyújtandó dokumentumokhoz, találkozókról készült feljegyzésekhez és napi jelentésekhez, a projekt bármely szakaszában. A munkafolyamat lényeges adatai azonnal elérhetők, így a projektvezetők könnyedén elemezhetik a tevékenységeket és hozhatnak adatalapú döntéseket, hogy kézben tartsák a projekteket. A projekt összes munkafolyamatának adatai azonnal össze lesznek kapcsolva a közös adatkörnyezetként funkcionáló Autodesk Docsban, leegyszerűsítve a teljes projektkezelést.

A csapatok közötti együttműködés maximalizálása – Az Autodesk Build megkönnyíti a terepen és az irodában dolgozók valós idejű együttműködését, lehetővé teszi, hogy a csapatok asztali számítógépeikről, laptopjaikról vagy mobil okoseszközeik segítségével felügyeljék a projekt lefutását, valamint, hogy mindenki be legyen vonva a munkaterületi biztonsággal kapcsolatos tevékenységbe. Az Autodesk Build részét képező PlanGrid Build alkalmazást kifejezetten a mobil helyszíni együttműködéshez tervezték. Segítségével a helyszíni csapatok folyamatosan kapcsolódhatnak a legújabb minőségtervezési és hibakezelési megoldásokhoz, a hiba- és hiánylistákhoz, valamint minőségbiztosítási és minőség-ellenőrzési feladatokat végezhetnek el. A helyszínen és az irodában dolgozó csapatok egyaránt kezelhetik a biztonsági terveket, a képzéseket, a megfigyeléseket és a vizsgálatokat az Autodesk Build platformon a munkaterületi hatékonyság és biztonság folyamatos garantálásához.

Digitalizált és központosított dokumentumkezelés – Az Autodesk Build összefogja a dokumentumkezelést, illetve kizárólagos információforrásként funkcionál a kivitelezési projekt teljes életciklusa során, hogy valamennyi csapattag hozzáférjen a helyes adatokhoz, függetlenül attól, hogy a helyszínen vagy az irodában tartózkodnak. A 2D terveket és a 3D modelleket egyaránt támogató dokumentum-ellenőrzési, verziókezelési és jóváhagyási képességek, valamint az egyszerűen megosztható jelölések segítenek, hogy mindenki összhangban dolgozzon, így minimalizálva a kommunikációs zavarok, hibák előfordulását, és az ezekből fakadó esetleges átdolgozások szükségességét.

Egyszerűsített költségkezelés – Az Autodesk Build konfigurálható és összekapcsolható költségkezelési modulja révén a csapatok egyetlen fő forrásból követhetik nyomon az esetleges költségvetés-módosításokat. A csapatok felügyelhetik a költségvetés létrehozását és a szerződéskezelést, a változtatási kérelmeket, a költség-előrejelzéseket, valamint a kifizetési kérelmeket, egyszersmind valós időben tájékozódhatnak a projekt állapotáról, ezáltal megalapozott döntéseket hozhatnak és csökkenthetik a projekt költségeire vonatkozó kockázatokat.

Az Autodesk Construction Cloud részeként elérhető Autodesk Build-előfizetés a következőket tartalmazza:

Autodesk Docs – Az Autodesk Build közös adatkörnyezetét támogató központosított dokumentumkezelési megoldás, amely zökkenőmentes navigációt és integrált munkafolyamatokat biztosít a felhasználók számára, így kizárólagos információforrásként funkcionál a projekt teljes életciklusa során.

Insights – Olyan elemzési képességek, amelyek támogatják a projektadatok összegyűjtését, értelmezését és exportálását, valamint a Construction IQ mesterséges intelligenciáját használják a kockázatok felismeréséhez és csökkentéséhez.

Administration – A projekt beállításához szükséges eszközök, amelyek többek között központosított felhasználókezelést és engedélyezést, sablonokat, valamint egyszeri bejelentkezést biztosítanak.

„Ügyfeleink számára a kivitelezési projekt teljes életciklus-kezelése során szükséges a munkafolyamatok összekapcsolása. Az Autodesk Build esetében megteremtett stabilitás és kohézió nem csupán az összekapcsolt kivitelezés vízióját ülteti át a valóságba, de az ügyfelek fejlődésével is lépést tud tartani. Ügyfeleink az Autodesk Build segítségével munkafolyamataikat hatékonyabban kezelhetik és felhasználhatják a csapataiktól összegyűjtött adatokat a folyamatos fejlődés elősegítéséhez.”

Stephanie Ho, az Autodesk Construction Solutions ügyfélsikerekért felelős globális vezetője

Az Autodesk az építészeti, tervezési és kivitelezési (AEC) csapatok számára készült felhőalapú együttműködési megoldásai kapcsán is tett bejelentéseket: az Autodesk Docs mostantól szintén az AEC Collection részét képezi, a BIM 360 Design új neve Autodesk BIM Collaborate Pro, az Autodesk BIM Collaborate pedig már világszerte elérhető. További információ >>>

Ez is érdekelheti, korábbi cikkünk a témában >>> Autodesk Construction Cloud újdonságok


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési hatékonyságukat! Ha többet szeretne megtudni az Autodesk BIM Collaborate termékszolgáltatásai és – előnyeivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Baji-Gál Ferenc
BIM értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 30 585 7045
ferenc.baji-gal@cads.hu
Maródi László
Értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 30 343 8113
laszlo.marodi@cads.hu