Ismerje meg a projektek digitalizálásának és a valós körülmények hatékony rögzítésének legmegfelelőbb módját – megjelent az Autodesk ReCap Pro 2022!

Bízza az adatrögzítést és a meglévő körülmények pontosabb 3D ábrázolását az Autodesk ReCap Pro programra, hogy jobban megismerhesse a tervezési kihívásokat és növelhesse a hatékonyságot a projekt teljes életciklusa során!

Az Autodesk az ügyfelek visszajelzései és javaslatai alapján folyamatosan fejleszti az Autodesk ReCap Pro szoftvert a valóságrögzítési munkafolyamatok hatékonyabbá tételéhez.

A valóságrögzítés az Autodesk ReCap Pro 2022 kiadásával mostantól még hatékonyabb!

Vessünk egy pillantást az eszköz legújabb és legnagyszerűbb képességeire

A jelen kiadás legizgalmasabb szolgáltatása – Hálóalapú szkennelés

A ReCap Pro 2022 újdonsága, a Hálóalapú szkennelés lehetővé teszi, hogy a pontfelhő egy kiválasztott részét textúrázott 3D hálóvá alakíthassa, így adatai egy lépéssel közelebb kerülnek az intelligens tervmodellbe helyezéshez. Ez a 3D háló korai ütközésvizsgálatokhoz, valamint hatékonyabb projektadat-koordinációhoz és -ellenőrzéshez használható. És mivel kisebb a mérete, egyszerűbben is kezelhető.

A Hálóalapú szkennelés használatához felhőpontokra van szükség, a pontfelhő méretének és a textúrázott háló minőségének megfelelően.

Az Autodesk Docs, a BIM 360 Docs és az Autodesk Drive bemutatása – Felhőalapú tárhely a ReCap Pro szoftverhez

Az A360 Drive kiváltására a ReCap Pro mostantól az Autodesk Drive-ot is támogatja, amellyel megbízhatóbb és hatékonyabb tárolási megoldás biztosítható. A ReCap Pro felhasználói mostantól az Autodesk Docs-, BIM 360 Docs- vagy Autodesk Drive-fiókjaikban is közzétehetik ReCap Pro-projektjeiket és a 3D-s fénykép-rekonstrukciók eredményeit. 

A BIM 360 Docs és az Autodesk Docs újonnan elérhetővé tett integrációja lehetővé teszi a valóságrögzítési adatok hatékonyabb kezelését és összekapcsolását, mivel mostantól a többi tervvel és a BIM-projektadatokkal azonos platformon tárolhatja őket. Továbbá, mivel az Autodesk Docs az Architecture, Engineering & Construction Collection részét képezi, a gyűjtemény előfizetői további költség nélkül hozzáférhetnek az Autodesk Docshoz. 

A ReCap Próval elérhető tárolási ajánlatokról további információt itt talál. 

Fejlesztések a közzétett ReCap Pro-projektek megtekintésével kapcsolatban

A ReCap Pro 2022-vel mostantól megtekintheti a projekteket 3D-ben, feliratozást végezhet, valamint közvetlenül megoszthatja az adatokat az Autodesk Docsban, a BIM 360 Docsban vagy az Autodesk Drive-ban. A jelen frissítés révén a ReCap Pro-fájlok mellett egyéb Autodesk-tervmodelleket is megjeleníthet ugyanazon a platformon, így időt takaríthat meg. 

Itt tudhat meg többet erről a módosításról. 

A ReCap Photo 3D rekonstrukciós beállításainak fejlesztései

Az Autodesk fejlesztő csapata jelentős fejlesztéseket végzett a ReCap Photon, a ReCap Pro 3D fotórekonstrukciós megoldásán, így mostantól a következőkre lehet képes a programmal (a projektek feldolgozása előtt):

  • Nulla vezérlőpontokat (GCP-ket) és ellenőrzőpontokat adhat meg egy tetszőleges helyi koordináta-rendszerben (XYZ), így javíthatja a 3D rekonstrukció minőségét. 
  • A rögzített képek alapján meghatározhatja, hogy a drónok rendelkeztek-e valós idejű kinematikus (RTK) vagy utófeldolgozásos kinematikus (PPK) rendszerrel. Ezek a képek nagy pontosságú GPS-tageket tartalmaznak, és kiváló minőségű 3D rekonstrukciót tesznek lehetővé, így csökkentve a GCP-k gyűjtéséhez, majd a ReCap Photoba való importálásukhoz szükséges időt. 
  • Automatikusan kiszámíttathatja a nulla mintavételi távolság értékét (ezt nevezik néha „pixelméretnek” is) a drón képfelbontása és magassága alapján. Így hozható létre a lehető legjobb ortofotó. 

A ReCap Photo vonzóbbá tétele érdekében új, rugalmasabb rendszert vezettek be a felhőpontok díjszabása esetében. A ReCap Photo légi 3D rekonstrukciós szolgáltatásának korábbi, szintenkénti árazása helyett egyszerűbb, használatalapú felhőpontdíjszabási rendszerre váltottak. További információt a GYIK szakaszban talál.

Hogyan fizethet elő a ReCap Próra? Vásárolja meg ReCap Pro-t önálló megoldásként vagy szerezze be az AEC Collection részeként. Kérjen ajánlatot kollégáinktól!


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési hatékonyságukat! Ha többet szeretne megtudni az Autodesk megoldások bevezetésével kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!