Tervezés és tervkészítés Revitben Construction Cloud használatával – webinár

Autodesk Revit webinár

Az Autodesk nagy múlttal rendelkezik az építőipart kiszolgáló szoftveres megoldások fejlesztésében, így ezt a hatalmas piaci tapasztalatot kihasználva saját BIM portfóliót fejlesztett, melynek az első lépcsőfoka a BIM kompatibilis (BIM-ready) szoftveres megoldások és tervezőrendszerek voltak (Revit, Civil 3D, Navisworks, Plant 3D, AutoCAD IST), a második lépcsőfoka pedig a BIM 360 felhőalapú tervezést, kivitelezést támogató rendszer lett, körülbelül 5-6 éve.

A rohamos fejlődést mi sem mutatja jobban, hogy 2020-ban már a harmadik lépcsőfokra is tovább lépett az Autodesk, hiszen megjelent a BIM 360 rendszer következő generációja, mely a nagyvolumenű fejlesztés és az idő közben még inkább indokolttá vált (pandémia) helyzet eredménye.

Az új generációs BIM platform a Construction Cloud nevet kapta, mely röviden egy komplex, biztonságos felhőalapú tervdokumentációs és projektmanagement megoldás az építőipari folyamatok (koncepció, tervezés, kivitelezés, költségmenedzsment, üzemeltetés) teljes vertikumát lefedi egyszerű, letisztult, jól átlátható funkciókkal.

Néhány példa a Contruction Cloud portfólió funkcionalitásból:

  • a letisztult és gyors projektkommunikációs eszközökkel az információáramlás sebessége és pontossága összehasonlíthatatlanul jobb és könnyebb átlátni is a teljes képet,
  • az adatok szimulációjával, költség és anyagkalkulációkkal, ütemtervekkel jól beazonosítható, hogy mikor és mely területeken képződnek szűk keresztmetszetek, mely faktorok fogják leginkább akadályozni, lassítani a kivitelezés menetét, és melyeket lehet optimalizálni,
  • az Issue Managmenet (feladatkezelés) funkcióval modellalapon oszthatunk ki feladatokat, jogosultságokat, részleteket megcímezve pontosan azt a csapatot/tervezőt/managert akinek tennivalója van az adott területen,
  • a Navisworks-ben megismert hatékony ütközvizsgálat immáron a felhőből is elérhető, a különböző rendszerek által készített ütközésvizsgálatok és szimulációk eredménye összevezethető, és ezek kommunikálhatók, megoszthatók a projekt résztvevőivel,
  • a szakági tevékenységek remekül különválaszthatók, és munkájuk kiválóan nyomonkövethető hiszen mindannyian egy közös adatmodellen dolgoznak, és a csapatok jogosultsága mindig egy előre definiált hatáskörig terjed,
  • a szakágon belüli munkamegosztás is támogatott, a Construction Cloud rendszere, a BIM Collaborate beépül az Autodesk tervező-szoftverekbe (Civil 3D, Revit, Plant 3D) és a Worksharing (BIM Collaborate Pro) funkció segítségével egyazon modellen tudunk közösen dolgozni, módosítási igényeket felvinni, kérvényezni, elfogadni és eszközölni.

Korábban a Autodesk Costruction Cloud felhő alapú platformot, és egyes részeit mutattuk be mint önnálló “termék” . Soron következő webináriumunkon megnézzük, hogy egy Revit felhasználónak milyen lehetőségei vannak ezzel a felhő megoldással, hogyan lehet integrálni a munkafolyamatokat. A “csak” az Autodesk DOCS megoldással rendelkező felhasználók hogyan tudják a Revit-es munkát összekapcsolni DOCS megoldással; BIM Collaborate licencel rendelkezők milyen Revit-es funkciókat tudnak kiváltani ennek használatával. BIM Collaborate vagy BIM Collaborate Pro? Mi a különbség egy Revit-es tervező és tervezőcsapatnál a két megoldás között.

Tekintse meg felvételről online előadásunkon és ismerje meg az egyes Autodesk Construction Cloud tervezést és dokumentálást segítő és támogató “termékeket” a Revit tervezési oldaláról!

Előadónk: Baji-Gál Ferenc – BIM specialista

Kérjük töltse ki az alábbi adatlapot, hogy a rögzített előadás linkjét emailben elküdlhessük. Köszönjük.

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Honnan értesült a rendezvényről?:* Érdeklődési terület/iparág: Melyik Autodesk megoldást/szoftvert használja?:*
AutoCAD
AutoCAD LT
Civil 3D
Fusion 360
Infraworks
Inventor
Revit
Autodesk Vault
egyéb

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési megoldásaival kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.