Piacvezető technológiai megoldások és szolgáltatások a kivitelezési képességek bővítéséhez és a kapacitás növeléséhez

Az építőipar jelentős változáson megy keresztül. A gazdasági helyzet és a piacra jellemző erős verseny miatt a technológiai változások, a BIM és az alternatív munkamódszerek lehetőségeket kínálnak a kivitelezésben résztvevő vállalatok számára az innovációra és a versenytársak közül történő kiemelkedésre. Az ügyfelek intelligensebb és környezetbarátabb épületekre vonatkozó követelményei is számos kihívást és lehetőséget tartogatnak az ágazatban érdekeltek számára.

A kivitelezési folyamat felügyeletének felelőseit külön kihívás elé állítja, hogy kiváló minőségű projekteket próbálnak megvalósítani költséghatékony módon, miközben az alkalmazottaik biztonságát is garantálniuk kell. Szerencsére ma már rengeteg adat áll rendelkezésre a döntéshozatalhoz. A legfontosabb az, hogy megoldható legyen az adatok teljes körű felügyeletet és gyors elemzést lehetővé tevő kezelése.

A kivitelezés digitalizálása

Számos jelentés számol be arról, hogy bár a technológia szinte minden ágazatban jelentős hatást gyakorol a termelékenység növelésére, a kivitelezésben egyelőre nem észlelhető ez a pozitív hatás. Ez azonban hamarosan változni fog. A mobiltechnológia, az integrált felügyeleti megoldások, a big data elemzések, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az IOT, a robotok/drónok, a BIM, a kiterjesztett/virtuális valóság, a 3D nyomtatás és a digitális ikrek előnyeit kihasználni képes kivitelezési vállalatok valószínűleg jelentős versenyelőnybe kerülnek, és nagymértékben növelni tudják majd a termelékenységüket.

Adatalapú kivitelezés

A kivitelezési folyamat során rengeteg adat jön létre, amelyeket kezelni kell. A munkavégzési gyakorlat BIM által szükségessé tett változásai miatt minden adatot szabványos, konzisztens és teljes formátumban kell rögzíteni és kezelni az ügyfél által megszabott követelmények teljesítése érdekében. A kivitelezési vállalatok és az ügyfelek mostantól együttes felelősséget vállalnak az adatgyűjtemény hatékony felügyeletéhez szükséges közös adatkörnyezet kezeléséért. A tulajdonosok/lakók nagyobb mértékben vesznek részt a folyamatban, mivel már ismerik azokat az előnyöket, amelyeket a pontos adatok jelentenek számukra az átadást követően és az épület teljes életciklusa során.

Vegyen részt tavaszi online építőipari BIM témájú előadásainkon és helyezze új alapokra építőipari, kivitelezési munkafolyamatait új technológiák bevezetésével az intelligensebb munkavégzéshez!

2021. március 30., 11.30
Autodesk Civil 3D terep készítés a helyszín felmérésétől a kivitelezésig
Vendég előadónk: Seres Péter
Regisztráció és további információ >>>

2021. április 8., 11.30
Nyomterv létrehozás Civil 3D-ben – burkolatmegerősítés
Vendég előadónk: Seres Péter
Regisztráció és további információ >>>

2021. április 15., 11.30
Project Explorer: új bővítmény a Civil 3D felhasználóknak 
Vendég előadónk: Seres Péter
Regisztráció és további információ >>>

2021. április 22., 11.30
BIM az infrastruktúra projekteknél: Civil 3D és Revit kapcsolat
Előadó: Baji-Gál Ferenc
Regisztráció és további információ >>>

2021. április 27., 11.30
Revit és Vault – tervadatkezelés BIM alapokon
Előadók: Baji-Gál Ferenc és Radnai László
Regisztráció és további információ >>>

2021. április 29., 11.30
BIM kompatibilis tervezés és kivitelezés – Autodesk Construction Cloud
Előadó: Maródi László
Regisztráció és további információ >>>


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési megoldásaival kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Baji-Gál Ferenc
BIM értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 30 585 7045
ferenc.baji-gal@cads.hu
Maródi László
Értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 30 343 8113
laszlo.marodi@cads.hu