A Virgin Hyperloop az Autodesket és a BIM-et hívta segítségül az útvonal-optimalizáláshoz

Hyperloop technológia. Kép: Virgin Hyperloop One

A Virgin Hyperloop One nyomáscsökkentett csöveket használó technológiával, mágneses lebegtetéssel és elektromos meghajtással akár 1080 km/h sebességgel tud majd igény szerint utasokat vagy teherárut mozgatni.

A nyomáscsökkentett csövekből álló infrastruktúrában nem kell számolni a légellenállás és súrlódás hatásával, így az üzemeltetése kevesebb energiát igényel, és lehetővé teszi a rendkívül nagy sebességű haladást.

Hyperloop One tesztpálya alagút. Kép: Virgin Hyperloop One

A cég az Autodeskkel együttműködésben, a BIM segítségével igyekszik maximalizálni a hyperloop útvonalak hatékonyságát, valamint továbbfejleszteni a digitális mérnöki és kivitelezési munkafolyamatokat.


Josh Giegel, a Virgin Hyperloop One társalapítója és műszaki vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „A Virgin Hyperloop One tovább tágítja a hatékony szállítás határait. A Virgin Hyperloop One és az Autodesk együttesen, globális csapataikkal és ügyfeleikkel összefogva térképezi fel a hyperloop-útvonalak és üzemeltetésük optimalizálási lehetőségeit. Tesszük mindezt úgy, hogy azzal nem csupán a hyperloophoz kötődő iparágat mozdítjuk előre, de a fejlesztések járulékos előnyökkel járnak majd a hagyományos, például vasúton és autópályán történő szállítás útvonal-optimalizálásában is.”


Nicolas Mangon, az Autodesk AEC részlegének üzleti stratégiáért felelős alelnöke a következőket tette hozzá: „Az Autodesk technológiája világszerte alapvető nyomot hagyott épített környezetünkben. Mivel 2050-re a világ lakossága várhatóan eléri a 10 milliárd főt, muszáj lesz változtatnunk az infrastruktúratervezés és -kivitelezés, valamint a személy- és az áruszállítás gyakorlatán. Eldönthetjük, hogy alkalmazkodunk-e a várt növekedéshez, vagy hagyjuk, hogy az túlterhelje a rendszereinket. Hiszek abban, hogy a Virgin Hyperloop One és az Autodesk együttesen képes lesz hozzásegíteni minket az előttünk álló kihívások leküzdéséhez.”

Hyperloop One víziója a teherszállításról. Kép: Virgin Hyperloop One

Forrás: Autodesk


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Baji-Gál Ferenc
BIM értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 30 585 7045
ferenc.baji-gal@cads.hu
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 30 977 1824
robert.sebok@cads.hu