Holixa T4R Logo

Holixa - lépéselőnybe hozza

Az Arkance Systemsnél ügyfeleink problémamentes munkafolyamataira összpontosítunk, és figyelemmel kísérjük a legújabb trendeket, technológiákat és az innovációt. A Holixa ott lép a képbe, ahol valamilyen fejlesztés szükséges. A Holixa saját szellemi tulajdonú fejlesztésünk márkaneve, amelyre nagyon büszkék vagyunk!

Az Arkance-csoport minden helyi és megosztott szellemi tulajdona a Holixa termékmárkán belül található. Több mint 50 fejlesztőből álló csapatunk alkalmazásokat és bővítményeket készít ügyfeleink napi munkájának megkönnyítésére, javítására vagy gazdagítására.

Saját szellemi tulajdonú fejlesztésünk az építészeti, mérnöki, építőipari, az infrastruktúra és a GIS, a gyártás és a kivitelezés terén 30 év alatt felhalmozott tapasztalatainkra támaszkodik, és célja az iparágak támogatása a digitalizált működésre való átállás során.

Holixa T4R Logo
Holixa T4R Bronze Logo
Holixa T4R Silver Logo

T4R: eszközök Revithez

Az Arkance Systems Európa-szerte dolgozó helyi szakemberei az ügyfelek igényei és kívánságai alapján dolgoznak a fejlesztéseken. A világ minden táján dolgozó Revit-felhasználók kívánságlistái alapján számos bővítményt készítettünk, hogy a Revit felhasználóbarát és igazán szórakoztató munkaeszköz legyen.

Az Arkance Systems mindezt a szellemi tulajdont most egyetlen egyedülálló ajánlatban gyűjtötte össze, hogy segítse a tervezőket és a BIM-menedzsereket, csökkentse munkaterhelésüket, és így a Holixa T4R révén kibővítse a Revit teljesítményét.

Tools4BIM Dock

Az AGACAD és az Arkance Systems által fejlesztett összes Autodesk® Revit®-kiegészítő és BIM-megoldás elérhető a Revit egy különálló ablakában a Tools4BIM Dock használatával, amely a Project Browser/Properties (Projektáttekintő/Tulajdonságok) ablakokhoz hasonlóan működik. Ez egy praktikus eszközkezelő, mely egyszerűbbé teszi a Revit-alkalmazások telepítését, aktiválását és használatát.

Holixa T4R

A Holixa T4R olyan, akár INGYENES eszközök gyűjteménye, amelyeket a piacvezető Autodesk Revit tervezőszoftverre fejlesztettünk ki.  A Holixa T4R 2 különböző verzióban érhető el: Holixa T4R BRONZE és Holixa T4R SILVER.

Készen áll, hogy fokozza a Revit hatékonyságát az ingyenes* Holixa Tools 4 Revit segítségével?

*Az Arkance Systems-nél vásárolt új és megújított Revit vagy AEC Collection licencek esetén a Holixa T4R Silver eszközkészletet az aktív előfizetés éveiben 100%-os kedvezménnyel biztosítjuk az Ön számára. Keresse kollégáinkat!

Holixa T4R Bronze Logo

Holixa T4R Bronze – Tervkezelés

BRONZE ajánlatunk a leggyakrabban használt tervkezelési eszközöket tartalmazza. Ezek az eszközök egyetlen kattintásra egyszerűsítik és automatizálják az ismétlődő feladatokat. 

Az Arkance Systems-nél vásárolt új Autodesk Revit vagy Autodesk AEC gyűjtemény licenccel a Holixa T4R Silver eszközkészlet – ami tartalmazza a Bronze eszközöket is – ingyenes. Minden érdeklődő, aki letölti és aktiválja a Holixa T4R-t, azok számára 30 napig teljes funkcionalitás áll rendelkezésére, majd a demo lejáratát követően (30 nap) a Silver eszközkészletet tovább használhatja.

A Holixa T4R BRONZE licenc, olyan felhasználóbarát eszközöket tartalmaz, mint a munkaidő követése, a kiterjesztett szűrő, a nézetek megkettőzése és a családelem-tár.

A napi munkájához leginkább megfelelő eszközökből létrehozhatja saját, testreszabott Revit-környezetét. Ha bármilyen kérdése van, csak kattintson a Helpdesk (ügyfélszolgálat) gombra, és közvetlenül kapcsolatba léphet szakértőinkkel. A Bronz csomag használatát bármilyen típusú Revit-felhasználónak javasoljuk.

A “Job Time Tracker”/”Munkaidő követő” alkalmazás automatikusan nyomon követi az egyes projektek (munka) szerkesztésével töltött (nettó) időt. Megadhat tétlen időközöket (parancsok közötti szünetek), amelyek nem számítanak bele a teljes projektidőbe.

A “Command Line”/”Parancssor” funkció egy egyszerű beviteli ablakot jelenít meg, ahol Revit-parancsokat hívhat meg, ha megadja azok nevét, vagy a nevek egy részét. Az automatikus kiegészítés jelölőnégyzet a begépelt alkarakterlánccal egyező összes parancsot listázza a billentyűkombinációkat és a szalagútvonalakat is beleértve.

A “Extended Filter”/”Kiterjesztett szűrő” funkció az alapértelmezett Revit szűrőhöz képest a rajzelemek pontosabb választékát kínálja. Lehetővé teszi a kijelölés egy projektre, az aktuális nézetre vagy egy kiválasztási halmazra való korlátozását. Szintek, helyiségek vagy kategória szerint csoportosíthatja a kijelölt részegységeket, bármilyen sorrendben. A családok paraméterei alapján is szűrhet.

A “Continuous”/”Folytonos méret” automatikusan méretez minden falat egy virtuális sugáron. Egyszerűen válassza ki a sugár két pontját, és a falak méretezése megtörténik.

A “Text Alignment”/”Szöveg igazítása” funkció lehetővé teszi a kijelölt szövegek/címkék egy kijelölt szöveghez/címkéhez igazítását vagy a szövegek egy meglévő vonalhoz igazítását. A szövegek esetében az igazítás módját (balra, középre, jobbra) és a sor eltolását is megadhatja. 

A “Duplicate Views”/”Nézetek duplikálása” funkció lehetővé teszi a kijelölt nézetek tömeges megkettőzését az aktuális projektben. Szűrhet a nézet neve, típusa stb. szerint.

Az “Routh Length”/”Útvonal hossza” funkció megjeleníti az útvonalon belüli kijelölt elemek hosszainak összegét (támogatás csövekhez, tömlőkhöz, kábeltálcákhoz stb.).

A “Families Library”/”Családelem könytár” online eszköz korlátlan hozzáférést biztosít az RFA-családok letöltéséhez a CADforum.cz weboldal BIM-elemtárából, és beilleszti a családokat az aktuális RVT-projektbe. A letöltött családok helyben kategorizálhatók, és ismételten beilleszthetők projektekbe.

A “Who Did That”/”Ki csinálta ezt?” funkció megjeleníti a kijelölt elemekhez tartozó legutolsó szerkesztési műveletet végrehajtó felhasználó(ka)t. Ellenőrizhet egyetlen, vagy több kijelölt elemet. A kijelölt projektelemhez tartozó felhasználónevek (azonosítók) egy listában jelennek meg.

A “Floors In Rooms”/”Födém a helyiségben” funkció észleli az egy adott helyiségben jelen lévő összes födémtípust, és beilleszti a „Födémtípus címkéjét” a helyiség egy megosztott paramétereként. Így nem csak jegyzékekben, hanem a helyiségcímkékben is használható. Több egymáson lévő födém esetében a rendszer csak a legfelsőt dolgozza fel. Csak az egyenes (nem lejtős) födémek támogatottak.

Létrehoz egy méretet a kijelölt fal és légcsatorna/cső között, és a méretezési címkéhez adja a kijelölt cső DN-paraméterét. A parancs elindítása után először válassza ki a falat, majd a légcsatorna/cső elemet.

A „Reference List/Referencia lista” képes egy projektben az összes hivatkozott fájl listájának megjelenítésére. pl. linkelt .dwg és .rvt fájlok, jegyzetek, megosztott paraméterek, matricák

A “Wall”/”Fal” funkció több értékkel automatikus méretezést hajt végre a kijelölt falon. Eldöntheti, hogy méretezi-e a kivágó elemeket, nyílásokat, csatlakozó falakat, vagy csak az alapvető méreteket szeretné. A megadott méretezési szövegeken a rendszer automatikusan alkalmazza az előre megadott eltolást. A „Nyílás” beállítás az ablakok magasságát is méretezi.

A “Link Checker”/”Csatolás ellenőrző” eszköz automatikusan ellenőrzi a projektben lévő külső hivatkozások frissítéseit. Ez az alkalmazás értesítést jelenít meg, ha egy xref módosul.

A “Renumber rooms”/”Helyiségek újraszámozása” funkció képes minden helyiség és tér MEP-objektum (épületgépész és épületvillamossági-objektum) újraszámozására. A számokhoz megadhat elő- és utótagot, majd kiválaszthatja az egyes helyiségéket/tereket a sorban történő újraszámozáshoz. 

A “Units”/”Mértékegységek” funkció segítségével mértékegységeket rendelhet a kiválasztott paraméterekhez. Ezután könnyedén készíthet többkategóriás jegyzékeket a felsorolt értékeknek megfelelő mértékegységekkel.

Az “Element Location”/”Alkotóelem helye” funkció hozzáírja egy helyiség vagy tér nevét a projektelem egy paraméteréhez. Ha az elemet (például: széket, számítógépet, kapcsolódobozt, vagy bármily családelemet) egy másik helyiségbe vagy térbe mozgatja, a paraméter automatikusan módosul.

Globális keresést és cserét hajthat végre a projekt szövegein, a NAGYBETŰS/kisbetűs/Cím/Mondat írás automatikus módosítását és a reguláris kifejezésekkel végzett cserelehetőségeket is beleértve. Ez a funkció kibővíti a Revit szabványos szöveg keresése/cseréje funkcióját. A reguláris kifejezések használatával törölheti a szöveg egyes részeit, karaktercsoportokat adhat hozzá, módosíthatja a szövegrészek sorrendjét és egyéb speciális szövegmanipulációkat hajthat végre.

A “Thickness”/”Vastagság” funkció létrehoz egy, a csőfalvastagságot (csőfalat) tartalmazó „Thickness” nevű megosztott paramétert. Ez a paraméter fontos például a külső átmérő x csőfalvastagság automatikus címkéihez, és a műanyag, rozsdamentes acél, réz és többrétegű (fém-műanyag) csövekhez is használatos.

Holixa T4R Bronze Logo

Holixa T4R Bronze – Tervkezelés

BRONZE ajánlatunk a leggyakrabban használt tervkezelési eszközöket tartalmazza. Ezek az eszközök egyetlen kattintásra egyszerűsítik és automatizálják az ismétlődő feladatokat. 

Ha új Revit- vagy AEC Collection-licencet vásárol az Arkance Systemstől, akkor 30 napon belül ingyenesen aktiválhatja ezt az eszközkészletet!

A Holixa T4R BRONZE licenc, olyan felhasználóbarát eszközöket tartalmaz, mint a munkaidő követése, a kiterjesztett szűrő, a nézetek megkettőzése és a családelem-tár.

A napi munkájához leginkább megfelelő eszközökből létrehozhatja saját, testreszabott Revit-környezetét. Ha bármilyen kérdése van, csak kattintson a Helpdesk (ügyfélszolgálat) gombra, és közvetlenül kapcsolatba léphet szakértőinkkel. A Bronz csomag használatát bármilyen típusú Revit-felhasználónak javasoljuk.

A “Job Time Tracker”/”Munkaidő követő” alkalmazás automatikusan nyomon követi az egyes projektek (munka) szerkesztésével töltött (nettó) időt. Megadhat tétlen időközöket (parancsok közötti szünetek), amelyek nem számítanak bele a teljes projektidőbe.

A “Command Line”/”Parancssor” funkció egy egyszerű beviteli ablakot jelenít meg, ahol Revit-parancsokat hívhat meg, ha megadja azok nevét, vagy a nevek egy részét. Az automatikus kiegészítés jelölőnégyzet a begépelt alkarakterlánccal egyező összes parancsot listázza a billentyűkombinációkat és a szalagútvonalakat is beleértve.

A “Extended Filter”/”Kiterjesztett szűrő” funkció az alapértelmezett Revit szűrőhöz képest a rajzelemek pontosabb választékát kínálja. Lehetővé teszi a kijelölés egy projektre, az aktuális nézetre vagy egy kiválasztási halmazra való korlátozását. Szintek, helyiségek vagy kategória szerint csoportosíthatja a kijelölt részegységeket, bármilyen sorrendben. A családok paraméterei alapján is szűrhet.

A “Continuous”/”Folytonos méret” automatikusan méretez minden falat egy virtuális sugáron. Egyszerűen válassza ki a sugár két pontját, és a falak méretezése megtörténik.

A “Text Alignment”/”Szöveg igazítása” funkció lehetővé teszi a kijelölt szövegek/címkék egy kijelölt szöveghez/címkéhez igazítását vagy a szövegek egy meglévő vonalhoz igazítását. A szövegek esetében az igazítás módját (balra, középre, jobbra) és a sor eltolását is megadhatja. 

A “Duplicate Views”/”Nézetek duplikálása” funkció lehetővé teszi a kijelölt nézetek tömeges megkettőzését az aktuális projektben. Szűrhet a nézet neve, típusa stb. szerint.

Az “Routh Length”/”Útvonal hossza” funkció megjeleníti az útvonalon belüli kijelölt elemek hosszainak összegét (támogatás csövekhez, tömlőkhöz, kábeltálcákhoz stb.).

A “Families Library”/”Családelem könytár” online eszköz korlátlan hozzáférést biztosít az RFA-családok letöltéséhez a CADforum.cz weboldal BIM-elemtárából, és beilleszti a családokat az aktuális RVT-projektbe. A letöltött családok helyben kategorizálhatók, és ismételten beilleszthetők projektekbe.

A “Who Did That”/”Ki csinálta ezt?” funkció megjeleníti a kijelölt elemekhez tartozó legutolsó szerkesztési műveletet végrehajtó felhasználó(ka)t. Ellenőrizhet egyetlen, vagy több kijelölt elemet. A kijelölt projektelemhez tartozó felhasználónevek (azonosítók) egy listában jelennek meg.

A “Floors In Rooms”/”Födém a helyiségben” funkció észleli az egy adott helyiségben jelen lévő összes födémtípust, és beilleszti a „Födémtípus címkéjét” a helyiség egy megosztott paramétereként. Így nem csak jegyzékekben, hanem a helyiségcímkékben is használható. Több egymáson lévő födém esetében a rendszer csak a legfelsőt dolgozza fel. Csak az egyenes (nem lejtős) födémek támogatottak.

Létrehoz egy méretet a kijelölt fal és légcsatorna/cső között, és a méretezési címkéhez adja a kijelölt cső DN-paraméterét. A parancs elindítása után először válassza ki a falat, majd a légcsatorna/cső elemet.

A “Wall”/”Fal” funkció több értékkel automatikus méretezést hajt végre a kijelölt falon. Eldöntheti, hogy méretezi-e a kivágó elemeket, nyílásokat, csatlakozó falakat, vagy csak az alapvető méreteket szeretné. A megadott méretezési szövegeken a rendszer automatikusan alkalmazza az előre megadott eltolást. A „Nyílás” beállítás az ablakok magasságát is méretezi.

A “Link Checker”/”Csatolás ellenőrző” eszköz automatikusan ellenőrzi a projektben lévő külső hivatkozások frissítéseit. Ez az alkalmazás értesítést jelenít meg, ha egy xref módosul.

A “Renumber rooms”/”Helyiségek újraszámozása” funkció képes minden helyiség és tér (MEP-objektum) újraszámozására. A számokhoz megadhat elő- és utótagot, majd kiválaszthatja az egyes helyiségéket/tereket a sorban történő újraszámozáshoz. 

A “Units”/”Mértékegységek” funkció segítségével mértékegységeket rendelhet a kiválasztott paraméterekhez. Ezután könnyedén készíthet többkategóriás jegyzékeket a felsorolt értékeknek megfelelő mértékegységekkel.

Az “Element Location”/”Alkotóelem helye” funkció hozzáírja egy helyiség vagy tér nevét a projektelem egy paraméteréhez. Ha az elemet (például: széket, számítógépet, kapcsolódobozt, vagy bármily családelemet) egy másik helyiségbe vagy térbe mozgatja, a paraméter automatikusan módosul.

Globális keresést és cserét hajthat végre a projekt szövegein, a NAGYBETŰS/kisbetűs/Cím/Mondat írás automatikus módosítását és a reguláris kifejezésekkel végzett cserelehetőségeket is beleértve. Ez a funkció kibővíti a Revit szabványos szöveg keresése/cseréje funkcióját. A reguláris kifejezések használatával törölheti a szöveg egyes részeit, karaktercsoportokat adhat hozzá, módosíthatja a szövegrészek sorrendjét és egyéb speciális szövegmanipulációkat hajthat végre.

A “Thickness”/”Vastagság” funkció létrehoz egy, a csőfalvastagságot (csőfalat) tartalmazó „Thickness” nevű megosztott paramétert. Ez a paraméter fontos például a külső átmérő x csőfalvastagság automatikus címkéihez, és a műanyag, rozsdamentes acél, réz és többrétegű (fém-műanyag) csövekhez is használatos.

Holixa T4R Silver Logo

Holixa T4R SILVER – tervezési hatékonyság

A T4R SILVER csomagja a BRONZE verziót is tartalmazza, amely még több, a tervezési hatékonyságot fejlesztő eszközt biztosít. Tesztelje Ön is, hogy a SILVER csomaggal hogyan takaríthat meg időt az objektumok, családok és értékes információk létrehozása során. A paraméterkezelő, a geometria csatlakoztatása, a Nyílások vagy a BIMSign csak néhány a Holixa T4R SILVER izgalmas további tartalmai közül.

A tömeges frissítés funkció lehetővé teszi Revit projektek, családok és sablonok kötegelt frissítését az aktuális Revit verzióra.

A BIMSign funkció (korábban különálló segédprogram) vízjellel látja el a BIM dokumentumot, amely egy láthatatlan aláírás (RVT-projekteket, RFA-családokat vagy .rte/.rft sablonokat). Bármikor leolvashatja ezt az aláírást a dokumentumban, és bebizonyíthatja az adott dokumentumra érvényes tulajdonjogát (szellemi tulajdon, IP). Az aláírás-olvasó funkció Revit Tools-licenc nélkül, például a próbaverzió lejárta után is aktív.

A “Import DTM/”DTM importálása” funkció leegyszerűsíti az együttműködést az épületek és az infrastruktúra-projektek tervezése során. Betölti a terepfelületet a Civil 3D-ből a folyásvonalakkal és a szélekkel együtt a megosztott koordinátákban.

A “Export Geometry”/”Geometria exportálása” funkció exportálja a kiválasztott elemkategóriákat a Revitből a Civil 3D-be – például alapozásokat, támfalakat, térfogatokat stb. – a Civil 3D-ben történő további tereprendezéshez.

A “Parameter Manager”/”Paraméterkezelő” funkció kezeli az éppen megnyitott projekt paramétereit – lehetővé teszi egyszerre több további paraméter hozzáadását a megosztott paraméterek közül, vagy a meglévő paraméterek tömeges törlését a projektből. Ez az eszköz könnyedén képes szűrni a paraméterek listájában, így jobb áttekintést és kezelését tesz lehetővé.

Az elemek tömeges egyesítése a kiválasztott kategóriák alapján, beleértve az első és a második szint prioritás beállításának lehetőségét is.

A “Line Of Travel”/”Haladási vonal” funkcióval létrehozhatók a nemzetközi szabványoknak megfelelő lépcsőnyilak, a lépcsőleírást és a belépések számozását is beleértve – az egér egyetlen kattintásával.

A “Doors”/”Ajtók” funkció automatikusan felismeri az ajtó nyitási oldal irányát (B/J), és hozzáírja az ajtó tulajdonságaihoz. Az ezen paramétert már tartalmazó ajtófeliratozást is betölti. Mindez az új projektek esetében automatikusan megtörténik, így nem kell meghívnia semmilyen parancsot. 

A “Structure Description”/”Szerkezet leírás” automatikus címkéket hoz létre az építmények összetett falaihoz, tetőihez és födémeihez az egyes rétegek anyagát és vastagságát, illetve a kiválasztott épületelem minden rétegét beleértve. A szerkezet bármilyen módosítása esetén a címke automatikusan frissül. A kombinált/csatolt födémeket és falakat is támogatja. Ezek a címkék a „CS_Arial_2mm” család szerkesztésével is testreszabhatók. Ez a parancs gyorsbillentyűkhöz is hozzárendelhető. A Beállításokban megadhatja az anyagnevek módosítóját – használhat reguláris kifejezéseket, illetve eltávolíthatja a numerikus vastagságra vonatkozó információkat (a vastagsági értékek megkettőzésének elkerülése érdekében).

Az „Export/Import Schedules / Ütemezések exportálása/importálása” funkcióval az Excelbe való táblázat exportálását annak szerkesztését, a szerkesztett táblázat vissza importálását lehet elvégezni Revitben.

A “Room Finishes”/”Helyiség burkolatok” funkció automatikusan észleli a helyiségburkolatokat, és beleírja az értékeiket a beépített Falburkolat, Födémburkolat, Álmennyezet burkolat paraméterek közé.

A “Split”/”Felosztás” funkció megadott hosszúságú szakaszokra osztja a kiválasztott légcsatornákat. Automatikusan összekötő elemet illeszt minden felosztási pontba. Az összes vezeték kijelölése esetén egyénileg megadhatja a hosszúságot a négyszög- és a körkeresztmetszetű légcsatornákhoz vagy szennyvízcsövekhez.

A “Renumber”/”Újraszámozás” funkció újraszámozza a kiválasztott légcsatorna rendszer ág minden elemét egy választott számtól kezdve. Egyszerűen válassza ki a vezetékág első elemét. Ha a légcsatornának csak egy részét számozza újra, válassza ki a kezdőpontot és az újraszámozás irányát. Ha egy ág azonos típusú és méretű elemet tartalmaz, ugyanazt a számot fogja kapni.

Törli a kijelölt idomot, illetve a csövek részeit.

A “Opening”/”Nyílások” funkció egyszerűbbé teszi a koordinációs folyamatot a kivitelezés és a MEP (épületgépész és villamos tervek) között a projektekben, és kibővíti a koordinációs ellenőrzésekkel kapcsolatos szabványos Revit-eszközök funkcióit. Automatikusan képes a nyílásokat létrehozni az épületszerkezeten keresztül olyan helyeken, ahol azok ütköznek csövekkel, vagy légcsatornákkal.

A “Project Cleaner”/”Projekt tisztítása” funkcióval kötegelten megtisztíthatja a projekteket a kijelölt nem kívánt elemtípusoktól. A parancs párbeszédpanelén kiválaszthatja az egyes elemtípusokat.

A “Family Parameter Manager”/”Családparaméter-kezelő” funkció egy, a Revit-családok paramétereinek tömeges szerkesztésére szolgáló eszköz – egyszerre több családban is törölheti, kicserélheti vagy hozzáadhatja a paramétereket.

A “Room To Floor”/”Helyiséghez födém” funkció födémeket hoz létre a kiválasztott helyiségekhez. Az egyes födémekhez egyenként megadhatja a födém típusát, függőleges eltolását, és azt is, hogy hogyan kezelje a födém az ablakokat és ajtókat az adott helyiségben. 

A “Room To Floor”/”Helyiséghez födém” funkció födémeket hoz létre a kiválasztott helyiségekhez. Az egyes födémekhez egyenként megadhatja a födém típusát, függőleges eltolását, és azt is, hogy hogyan kezelje a födém az ablakokat és ajtókat az adott helyiségben. 

A “Dimension Text Mover”/”Méretszöveg-mozgató” kötegelten elmozdítja a méretszövegeket a segédvonalakon kívülre, ha azok nem férnek el. A méretszövegekhez több különböző elhelyezési lehetőséget is megadhat.

A “Room Height”/”Helyiségmagasság” funkció automatikusan észleli és hozzáírja a nettó magasságot a kiválasztott helyiségparaméterhez. Ha a helyiségmagasságot több különböző magasságú elem is meghatározza, a minimális és maximális magasság is a paraméterbe íródik.

A “Insulation Area of Fittings”/”Idomok szigetelés felülete”  funkció kiszámítja a csövekhez és légcsatorna idomokhoz használt becsült szigetelési felületét.

A “Pipes/Ducts Symbols”/”Csövek/Légcsatornák szimbólumok” funkció feliratszimbólumokat helyez el légcsatornákon és csöveken. A párbeszédpanelen megadhatja a rendszert, a szimbólumot, az eltolást és az átmérőt.

Az “Copy Columns”/”Oszlopok másolása” funkció segítségével paraméterértékeket másolhat át egy oszlopból egy másikba a jegyzékeken belül. Például ha a csak a jegyzékekben meglévő értékekhez (számított értékek, összevont paraméterek, darabszámok, összhosszúságok stb.) kell hozzáférnie, amelyeket például címkékhez, szűrőfeltételekhez stb. szeretne használni.

A “Coordinates”/”Koordináták” funkció hozzáadja a kiválasztott elemek globális és helyi koordinátáinak (X,Y,Z) értékeit a kiválasztott paraméterekhez.

A “Legend”/”Jelmagyarázat” funkció egy vizuális jelmagyarázatot (listát) készít a kiválasztott födémekről, mennyezetekről és tetőkről az egyes rétegek (alkotóelemek) címkéit is beleértve. Ezt a listát egy vagy több nézetben is megjelenítheti.

Jelmagyarázatot hoz létre a projektben használt falakról (nem frissül automatikusan). Kiválaszthatja a faltípusokat a táblázat létrehozásához.

Jelmagyarázatot hoz létre a projektben használt ablakokról és ajtókról (nem frissül automatikusan). Kiválaszthat egy kategóriát, típust és az elemek paramétereit a táblázat létrehozásához.

Létrehoz egy rajzot egy adott rajzkerettel, és beilleszti az elemtáblázatot a kiválasztott paraméterekkel és a projektben kiválasztott elem jelmagyarázatával (a táblázat automatikusan frissül). Kiválaszthat egy kategóriát, típust és elemparamétereket a táblázat létrehozásához.

A “Data from Schedule”/”Jegyzékből származó adatok” funkció célja, hogy egy jegyzék elemeiből automatikusan jelmagyarázat-összetevőket hozzon létre. Miután kiválasztott egy meglévő jegyzéket, létrehoz egy lapkészletet, amely magát a jegyzéket és a jegyzék elemeinek elhelyezett és rendszerezett jelmagyarázatát tartalmazza. A jelmagyarázatok tartalmazzák a kiválasztott típus jelmagyarázat-összetevőit, azok alapvető méretezéseit és egy Típusjel vagy Jel címkét a jegyzékre mutató hivatkozásként. A felhasználó kiválaszthatja a létrehozott jelmagyarázat-összetevők típusait, azok léptékét, illetve a létrehozott méretezések és szöveges feliratozások típusait. Különösen a grafikus ablak- és ajtójegyzékek gyors elkészítésekor hasznos.

A “Duct Insulation”/”Légcsatorna szigetelés” eszköz több szigetelést hoz létre a meglévő légcsatornákon és csöveken (egy adott rendszeren/átmérőn belüli összes csövön). A funkció táblázatalapú.

A “Room Area”/”Helyiség területe” funkció kiszámítja a kiválasztott helyiség valódi területét. Minden kivágó elemet és nyílást észlel, és lehetőséget kínál azok beleszámítására vagy figyelmen kívül hagyására. A valódi területet a jegyzékbe foglalható „Total area” paraméter tárolja. Az eredményül kapott helyiséghatár egy kiegészítő helyszínrajzi nézetben is létrejön.

A “Rooms List”/”Helyiséglista” funkció megjelenít egy listát az aktuális projekt helyiségeiről, és lehetővé teszi a kiválasztott helyiségek valódi területének kiszámítását – a „Helyiségterület” funkciót vezérli.

A “Copy Sheets”/”Tervlapok másolása” funkció lemásolja (megkettőzi) a kiválasztott tervlapokat és nézeteket a megadott elő- és utótagokkal. Külön átnevezheti a lapokat, a nézeteket és a tervlapszámokat.

A “Sheet Formats”/”Tervlap formátumok” funkció létrehoz egy, a formátumok (A/A4) számát tartalmazó paramétert. Megszámolja az A4/A formátumokat a projekt minden rajzlapján, és az eredményt hozzáírja a rajz megadott paraméteréhez. Az értéket megjelenítheti a jegyzékekben és a rajz jelmagyarázataiban, így azonnal megállapíthatja a projekt nyomtatási költségeit.

A “Sheet Scales”/”Tervlap léptékek” funkció létrehozza a rajzlapokon (nézetekben) használt léptékek összegző listáját tartalmazó paramétert.

A “Duct Description”/”Légcsatorna leírás” funkció légcsatorna-feliratozási címkéket szúr be az összes csatlakozási pontnál. A beállításokban kiválaszthatja a kívánt feliratozási elemet a listából (kör- vagy négyszögkeresztmetszetű légcsatornákhoz), és alkalmazhatja a címkéket a nézet összes elemére, illetve csak a kiválasztott elemekre. A címkebeszúrás stílusát is kiválaszthatja – bal, jobb, mindkét oldal stb.

Hozzáadja a függőleges csövekhez áramlás irányt az alaprajzokon. Megadhatja a rendszereket és a nézeteket a nyilak és a nyilak szögének elhelyezéséhez.

Holixa T4R Gold Logo

Holixa T4R Gold – BIM-hatékonyság

A legtöbbet kínáló verzió a Holixa T4R GOLD, amely biztosítja a teljes áttérést a BIM hatékony használatára. Ez a mi speciális ajánlatunk, amely minden tervkezelési és termelékenységi eszközünket tartalmazza, így nyújtva teljes BIM-tervezési élményt .

Hozzáférést kap az összes BRONZE és SILVER verziójú eszközhöz, valamint a kifejezetten a tervadatok minőségének és konzisztenciájának növelése érdekében létrehozott funkciókhoz. Az első GOLD kiadás a következő modulokat kínálja a Holixa Dock-on keresztül.

Az Excel2R gyorsan importálja az MS Excel táblázatokat a Revitbe, az összes formázással. Bármikor szinkronizálhatja Revit-adattáblázatait az eredeti munkafüzettel, mivel az Excel2R beépülő modul fenntartja az MS Excel és a Revit-projekt közötti kapcsolatot.

A projektben lévő összes falra vonatkozó információk kezelése.

Méretek automatikus hozzáadása a kiválasztott építészeti, szerkezeti vagy gépészeti elemekhez.

A “Sort Mark”/”Jelek rendezése “segítségével különféle módokon automatikusan rendezheti és újraszámozhatja a grafikus, építészeti és szerkezeti Revit-elemeket, és további információkat adhat a kijelölt elemekhez. Az eszközzel mentheti a projektbeli rendezési és jelölési konfigurációs beállításokat a további projektekben való használatra.

A “Smart Sheets”/”Intelligens tervlapok” segítségével nagy számú tervlapot hozhat létre és kezelhet a Revit®-ben a sablonok és a rendezési eredmények alapján. Nézeteket adhat hozzá egy teljes tervlapkészletekhez, szabályozhatja a pozíciók igazítását és egyszerre több tervlap paramétereit frissítheti.

A “Sort&Scope”/”Rendezés és elcserélés” az Ön igényeinek megfelelően számozza újra a Revit®-elemeket. A hálók észlelése és újraszámozása mellett képes meghatározni a nyitás irányát és tájolását, tulajdonságként hozzáadni őket, újraszámítani a megosztott koordinátákat és így tovább.

A “Dynamic Legend”/”Dinamikus jelmagyarázat” intelligens jelmagyarázatokat hoz létre a Revit® programban, amelyek egyetlen kattintással frissíthetők. A specifikációkat szétosztja az oldalakon, így lehetővé teszi bármely elem (a valódi képeket is beleértve) többszörös nézetét, és a csatolt projektekkel is működik.

Az “U-Value”/”U érték” kiszámítja a teljes hőátbocsátási tényezőt a falakhoz, födémekhez, tetőkhöz, mennyezetekhez, alaplemezekhez az Autodesk® Revit® programban, illetve a keretes szerkezetekben is. Az anyagadatok importálhatók elemzés céljából, az eredmények pedig exportálhatók.

A RAS Manager automatizálja az Autodesk® Revit®-ben végzett munkát azáltal, hogy szabályokat alkalmaz a helyiségek, területek és terek méretezésére, és zónákhoz rendeli azokat. Lehetőséget kínál a helyiségek és a terek intelligens beillesztésére az összes műszaki adattal és paraméterértékkel együtt, a magasságokat és a befújt és elszívott levegő kiszámítását is beleértve. A RAS (Room-Area-Space – helyiség, terület, tér) Manager a műszaki adatok révén megkönnyíti a terek és a helyiségek létrehozását és kezelését, és gyorsan kiszámítja a befújt és elszívott levegőt a Revit-projektekben.

Tools4BIM Dock

Tools4BIM Dock letöltése

Az összes eszközt a Tools4BIM Dock ablakban kezelheti, amely a Revit felülethez van rögzítve. A Dock-on keresztül ingyenes próbaverziókat telepíthet, licenceket vásárolhat és kezelhet, szoftverfrissítéseket tölthet le, és közvetlenül kapcsolatba léphet szoftvertámogatásunkkal. Ha már letöltötte a Dockot, az automatikusan frissül az új verzióra.

Kérjük töltse ki az alábbi adatlapot az akár INGYENES Holixa T4R eszközök letöltéséhez. Köszönjük!

Név:* Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám: Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

Név:* Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám: Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

Név:* Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám: Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*

Név:* Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:
Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A Holixa T4R Revit megoldásairól az alábbi videóra kattintva visszanézheti 2023. júniusában előadott webináriumunkat és megnézheti magyar nyelven több, mint 50 darab funkcióról készült videóinkat is.

Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát!

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Németi László
BIM értékesítési és technikai tanácsadó