AutoCAD

A világ legelterjedtebb általános célú 2D tervező eszköze.

AutoCAD szoftver, 7 szakirányú eszközkészlettel

2018. március 22-étől az új AutoCAD szoftver előfizetés a szakirányú termékeket, már egyetlen szoftverbe tömöríti. Az új verzió ‘AutoCAD 2019 including specialized toolsets’ néven kerül forgalomba.
Az 2019-es verzión belül sokkal több szakirányú funkció válik elérhetővé az ügyfelek számára:

• Architecture
• Electrical
• MEP
• Plant 3D
• Mechanical
• Map 3D
• Raster Design

Az előfizetési konstrukció keretében a fentieken kívül az AutoCAD web és AutoCAD mobilalkalmazás továbbra is elérhető lesz, illetve a egyedi és hálózatos verziók is a megszokott módon működnek tovább.
Az egyesítés alól kivételt képeznek az AutoCAD Civil 3D-ben elérhető eszközök, az AutoCAD Civil3D továbbra is külön szoftverként kerül forgalomba.

Az AutoCAD szoftver segítségével felgyorsíthatja a részletrajzolási és a dokumentációs feladatok elvégzését, az eredményeket pedig a TrustedDWG technológia használatával biztonságosan megoszthatja. A tervezési folyamat a frissített, korszerű felületnek köszönhetően tovább javult, a teljesítményt fokozó fejlesztések pedig felgyorsítják a munkafolyamatot. Az Új lapon gyorsan megnyithat új és meglévő rajzokat, a szalag galériákon vizuálisan férhet hozzá a rajzolási tartalmakhoz, az új Súgó ablak funkciónak köszönhetően pedig gyorsan kikeresheti az egyes eszközöket.

A szoftver 1982-ben jelent meg a piacon, így ez az első személyi számítógépekhez tervezett CAD-rendszer. Ez azt is jelenti, hogy régebb óta velünk van már, mint az Adobe Photoshop vagy a Microsoft Windows! A 70-es évek kereskedelmi CAD-programjai nagy- vagy miniszámítógépeken futottak, ahol az egyes felhasználók különálló grafikus terminálokon dolgoztak. Ha a tervező nem jutott hozzá ezekhez a terminálokhoz, akkor kénytelen volt a már idejétmúlt rajzasztalt és vonalzót használni. A rajzok új változatainak elkészítése, valamint a számítások elvégzése napokba, hetekbe telt. Képzelje el, milyen erőfeszítéseket igényelne a műszaki számítások számológéppel és matematikai táblázatokkal történő elvégzése! És ami ennél is rosszabb, a folyamat hibalehetőségekkel volt kikövezve.

Mára az AutoCAD rengeteg változáson esett át, egy dolog állandó, hogy 35 év elteltével is vezető szerepet tölt be a mérnökök életében. A szoftver szolgáltatásai átalakultak és rendkívüli mértékben kibővültek a fejlesztések során:

• Összehangolja a munkafolyamatokat az integrált asztali, felhőalapú és mobil megoldásokon
• Megkönnyíti a teljes tervezési munkafolyamatot
• Részletgazdagabb vizuális élményt nyújt
• Képes a valódi világot az AutoCAD vásznon megjeleníteni

A szoftver elérhető az Architecture, Engineering & Construction Collection, vagyis az építőmérnöki csomag keretein belül is, melyet itt talál:
Architecture, Engineering & Construction Collection!

Az AutoCAD hivatalos oldala
Rendszerigény
Javítócsomagok

Témafelelősök:

Radnai László
Értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 1 273 3417
+36 30 370 9125
laszlo.radnai@cads.hu