Revit 2021.1 újdonságok

Tekintsük át a Revit 2021.1 legújabb frissítéseit és technikai fejlesztéseit a szerkezettervező és építőmérnöki újdonságokat kiemelve. Nézzük meg a Dynamo 2.6 néhány legfontosabb fejlesztését is, amely a Revit 2021.1 verzióval érkezett.

Felület

A Revit 2021.1 legjobb új funkciója a munka a Megosztott koordinátákkal. Azt látjuk, hogy sok tapasztalt Revit-felhasználó még mindig keveredik a Revit-modellekkel és a megosztott koordinátákkal. Az első új funkció egyszerűen a megosztott koordináták visszaállítása. Ez egy hihetetlenül hasznos funkció, ha a dolgok rosszra fordulnak!

Megoszthatja 3D-s nézeteit másokkal anélkül, hogy a Revit nézeteket más formátumba kellene exportálnia. Ez egy teljesen ingyenes módszer a nézet megosztására: egyszerűen meg kell osztani egy internet linket másokkal, és ők megtekinthetik, jelölhetnek, mérhetnek és nyomtathatnak egy webböngészőből!

Ha a nézet meg van jelölve, vagy megjegyzések vannak, egyszerűen betöltheti a nézetet a Revit programba, és megtekintheti az észrevételeket és jelöléseket, valamint azonnal módosíthat a modellen.

A megosztott nézeten belül élőben is együttműködhet az érdekeltekkel. Ez hasonló az A360-as együttműködési folyamathoz, de sok frissített és továbbfejlesztett eszközt tartalmaz.

A SketchUp 2020 modellek importálása már támogatott a Revit 2021.1-ben. Ez a funkció nagyon hasznos lehet a helyszíni berendezéseknél, például cölöpfúrók, portakabinok, toronydaruk vagy más logisztikai elem esetében, amelyeket nem szeretne modellezni a Revitben.

Az Autodesk 50 új egységet adott többi szakág támogatásához, és új Infrastruktúra szakágat adott még hozzá.

A menüszalagok és eszközök vezérlésének lehetőségei párbeszédablakban is történt néhány apróbb változtatás. Figyelje meg, hogy az Infrastruktúra eszközöket itt is be/ki lehet kapcsolni.

Szerkezettervező/ Építőmérnöki fejlesztések

Csak néhány új funkció ebben a kategóriában.

Mikor importált IMX fájlokkal dolgozik, az igazítások megjeleníthetők és feliratozhatóak. Ez akkor hasznos, ha hidakat vagy alagutakat importál az Autodesk Infraworks alkalmazásból.

Mint minden Revit kiadásnál, egy új eszközt is hozzáadtak a vasaláshoz. Most kiválaszthatunk egy betonacélt, és a kontextus menüszalagból választhatjuk ki a befogadót. Ez nagyon hasznos, ha több elem van, például alapok és oszlopok, és meg szeretne győződni arról, hogy a betonacél a megfelelő elemben van-e. Az alábbi képen azt akarom ellenőrizni, hogy az indító sáv az alapozásban van-e, és nem az oszlopban!

Dynamo 2.6

A Dynamo for Revit egyre több hasznos funkciót tartalmaz, amivel folyamatosan válnak elérhetővé Revit-specifikus csomópontok. Néhány új csomópont lehetővé teszi a családok közvetlen tisztítását, egy új eszköz pedig a családok könyvtárakba való mentését. Nagy segítséget jelent a családok fájlméreteinek kiszámításában.

A Revit-modellek ellenőrzésekor érdemes megadni figyelmeztetéseket és azok leírásait. Mostantól ez is elérhető a Dynamo 2.6-ban.

A kódblokkokban mostantól megjeleníthetők a sorok számai, ami nagyon hasznos a hibák értelmezéséhez és az egyes kódsorok helyének megállapításához.

Számos új, a családokkal kapcsolatos eszköz is rendelkezésre áll. A Dynamo korábbi verzióiban a családokkal kapcsolatos eszközök köre igen korlátozott volt. Az új eszközök közül kiemelendők a paraméterek családokhoz való hozzáadására, a képletek hozzáadására és a paraméterértékek beállítására szolgáló eszközök.

Egy másik hasznos újítás az, hogy mostantól megtekinthető, át lett-e nevezve egy csomópont. A mutatót egyszerűen a csomópont fölé mozgatva megjelenik annak eredeti neve, ami szükség esetén visszaállítható.

Ezek a legfontosabb újítások az építőmérnöki, szerkezettervezési és felhasználói felülettel kapcsolatos funkciókat érintően. Nagyszerű azt látni, hogy az Autodesk fejlesztéseinek köszönhetően a Revit egyre jobban használható építőmérnöki műtárgyakhoz, például a hidakhoz és alagutakhoz. Ez azért is hasznos, mert ezután az átfogó vasalási eszközök segítségével áttekinthetők az ezekben az összetett betonformákban található vasalási összeállítások és elrendezések.

A Dynamo a Revit felhasználók körében is normává válik, és nagyszerű, hogy egy kis hangsúlyt fektetünk a családok paraméterekkel és értékekkel történő feltöltésére. Biztos vagyok benne, hogy sok felhasználó nagyon hasznosnak találja ezeket a funkciókat.

Kapcsolódó cikkeink >>>

·        A Revit 2021 újdonságai

·        Tools for Revit – A CADStudio cégcsoport egyedi fejlesztésű
applikációja


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési hatékonyságukat! Ha többet szeretne megtudni az Autodesk megoldások bevezetésével kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!