Gyors, intuitív, magával ragadó vizualizáció a Twinmotion for Revit segítségével

Az Epic Games és az Autodesk stratégiai együttműködésének köszönhetően egyesítik erőiket a valós idejű élmények felgyorsítása érdekében

Az Epic Games és az Autodesk stratégiai együttműködés célja, hogy a tervezők, mérnökök és építőipari szakemberek számára könnyen elérhetővé tegye a valós idejű (RT)-környezeteket, így rövidebb idő alatt innovatívabb projekteket tudnak megvalósítani.

Cél, hogy az eszközök közötti korlátok lebontásával segítsék az alkotókat abban, hogy azt a feladatot végezzék, amit a leginkább szeretnek. A Revit 2023.1 frissítésében elérhető Twinmotion for Revit megoldással összekapcsoltabb munkafolyamatokra számíthat, amelyek megszüntetik a technikai akadályokat, és új kreatív utakat nyitnak meg.

Az Autodesk Revit az építési és infrastrukturális projektek tervezésére, dokumentálására és kivitelezésére használják, a Twinmotion a gyors, interaktív tervezési folyamathoz való valós idejű vizualizáció létrehozásával egészíti ki a folyamatot. Az Autodesk a Twinmotion for Revit-et minden aktív Revit szoftver-előfizetéssel rendelkező ügyfél számára elérhető.

A Twinmotion segítségével a Revit-felhasználók egyszerűen életre kelthetik terveiket, és kiváló minőségű vizualizációkat készíthetnek egy gyors, interaktív tervezési folyamatokkal. Az állóképektől és animációktól a magával ragadó VR-ig minden lehetséges.

Az Autodesk számára az Epic Games-sel való együttműködés újabb lépés a vállalat azon törekvésében, hogy összekapcsolja a fizikai és a digitális világot.

„Tudjuk, hogy ügyfeleink több vizualizációs és együttműködési élményt keresnek a kiterjesztett valóságon keresztül” – mondta Amy Bunszel, az Autodesk AEC Design alelnöke. „Az Epic Games-szel együtt kiterjesztjük a lehetőségeket. A jobb döntéshozatal és eredmények érdekében a tervezők magával ragadó környezetben és valósághűen kommunikálhatják projektcsapataikkal és ügyfeleikkel, hogy a projektek hogyan fognak kinézni és működni a valóságban.”

A közös erőfeszítés természetes módon illeszkedik az Epic Games-hez és az Autodesk-hez is. Az alkotók valós idejű 3D technológiát használnak, hogy megváltoztassák a világot, a divatmárkákkal való interakciótól és a zenei élményétől kezdve az autók tervezéséig és a lakások értékesítéséig.

A valós idejű eszközök használatával több lehetőséget vizsgálhat meg ugyanannyi idő alatt; jobban bevonhatja az érdekelt feleket a tervek feltárásával és a menet közbeni módosításokkal; és olyan élményeket hozhat létre, amelyek olyan jövőbe viszik az embereket, amelybe ők is befektetnek.

Revit felhasználóként hogyan férhet hozzá a Twinmotion for Revit használatához?

A Twinmotion for Revit használatának megkezdéséhez először le kell töltenie a Twinmotiont. Menjen az Autodesk termékek és szolgáltatások oldalára, és jelentkezzen be. Keressen egy Twinmotion for Revit feliratú csempét. Kattintson az Access (Hozzáférés) gombra ezen a csempén, és egy olyan oldalra kerül, ahol letöltheti a szoftver telepítőjét. Kövesse a lépéseket, és máris készen áll.

A navigációs sávban egy új Twinmotion ikont fog látni. Vigye a mutatót erre, és kattintson a Twinmotionben való megnyitás gombra. Ez elindítja a Twinmotion for Revit programot, és lehetővé teszi, hogy közvetlen kapcsolatot hozzon létre a két alkalmazás között, így néhány kattintással exportálhatja a modelljét. Lehetősége lesz egy meglévő projekt megnyitására és frissítésére is.

Merüljön el az intuitív alkotói környezetben, és alakítsa át tervezési adatait fotórealisztikus állóképekké, jelenetekké és forgatókönyvekké! Fessen teljesebb képet a tervezés működéséről, mérlegelje jobban a lehetőségeket, hozzon megalapozottabb döntéseket, és vigye át az ügyfeleket és az érdekelt feleket olyan jellegzetes tapasztalatokon, amelyek fényt és kifinomultságot adhatnak a gyakorlatnak – nem beszélve arról, hogy a Twinmotion for Revit használatával akár több megbízást is elnyerhet!

Forrás: Autodesk


3D modelleket készíthet, leegyszerűsítheti a dokumentálást, és specializált eszközöket használhat egységes BIM-környezetben. Mindezt az Autodesk Revit használatával.


Reméljük, hogy a Revit számos új- és továbbfejlesztett BIM funkciója meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Szilágyi Balázs
BIM tanácsadó