Megjelent a Revit 2024!

Megjelent: Autodesk Revit 2024

A Revit egy jól bevált, teljes BIM-megoldást kínáló szoftver a komplex épülettervezéshez – az építészeti tervektől, anyag és koncepcionális tanulmányokon keresztül a szerkezettervezésen át, egészen az épületgépészeti és az elektromos tervek kiviteli és részletrajzai-ig. A világon több százezer felhasználó használja a Revit-et – mára ez a szoftver vált a legelterjedtebb BIM-szabvánnyá a tervezési gyakorlatban.

A Revit az építészet, a szerkezettervezés, az épületgépészet és az épületvillamosság megoldásait egyetlen alkalmazásban egyesíti. A három szoftver (Architecture, Structure, MEP) a 2017-es verziótól olvadt össze. Az új verzió 2023.04.04-én jelent meg. 

A Revit 2024 számos újdonságot tartalmaz:

 • új terepeszközök kerültek bele;
 • a betonszerkezetek és vasalás tervezését nagyban megkönnyítették;
 • új szolgáltatásokkal bővült a Twinmotion for Revit;
 • régen várt fejlesztések és modernizálások történtek a felhasználói felületen;
 • valamint számos olyan fejlesztés történt, amely segíti a kreatív tervezést és a hatékonyabb dokumentálást.

 

Terepeszközök fejlesztése

Az új terepeszköz a Toposolid (tereptest) az eddigi Toposurface (terepfelület) eszközt váltja fel, és mivel az új eszköz szilárdtestekből épül fel és vastagsága is van, így a tereptervezést és a domborzati viszonyok kialakítását nagyban megkönnyíti. Nagy segítség, hogy a korábbi verziókból átvett meglévő Toposurface-ek Toposolid-okká konvertálhatók a „Toposolid-ok generálása” terepeszközzel. A Civil 3D-ben generált és az Autodesk Docs-ban tárolt linkelt topográfia is automatikusan Toposolid-dá alakul.

Revit 2024 - Terepeszközök fejlesztése

Összemetszéseket sikeresebben végezhetünk el a modellünkben; a toposzolidok összemetszethetők falakkal, födémekkel, szerkezeti alapokkal és számos más kategória elemeivel. A Split és Subdivide parancsok tovább segítik a szerkesztést, egy toposzolid több különálló elemmé vágható.

A felületi pontok kezelésére pedig a pontszerkesztő eszköz érhető el, és a pontok megjelenítése akár ki is kapcsolható, ha esetleges teljesítménybeli problémák merülnek fel.

Revit 2024 - Terepeszközök fejlesztése_2
Hatékony betonacél-dokumentálási funkció

Bármely kiválasztott betonacélhoz hajlítási részletek készíthetők, és bárhol elhelyezhetők a betonelemek mellett. A Free Form betonacél eszközben a kengyelek elhelyezésére és ellenőrzésére van jobb lehetőség és az új nyomvonal lehetőségek pontosabbá teszik a részletezési munkafolyamatot.

Revit 2024 - Hatékony betonacél-dokumentálási funkció
Twinmotion for Revit fejlesztések

Automatikus szinkronizálás funkció (Auto Sync) került hozzáadásra a Twinmotion legördülő menühöz, mely támogatja a változások automatikus szinkronizálását az aktív Revit modellből a Twinmotionben egy aktív linken keresztül. Mind ehhez a 3D-s nézetnek aktívnak kell lennie. Így, ha a 3D nézetben engedélyezte az automatikus szinkronizálást, a nézetben látható összes geometria automatikusan szinkronban marad.

Revit 2024 - Twinmotion for Revit fejlesztések
Régen várt fejlesztések és modernizálások történtek a felhasználói felületen

A legfontosabb fejlesztés, ami már régóta a felhasználók kívánságlistája élén szerepelt, és most megvalósult, hogy a Revit mostantól használható sötét módban, fekete háttérrel. Az új, modernizált, sötét módban elérhető felhasználói felület nagy mértékben kíméli a szemet így segíti a felhasználók munkáját. Rendkívül sok új ikont létre mind a világos, mind a sötét sémák számára.

Revit 2024 - dark mode

Egy új My Insights panel lett hozzáadva a nyitófelülethez, a Revit Home-hoz. Itt a használati adatok összesítésével és a munkafolyamatok trendjeinek vizsgálatával a Revit segít meghatározni az Ön által használt leggyakoribb parancsokat és billentyűleütéseket, és javaslatokat tesz arra vonatkozóan, hogyan optimalizálhatja és rövidítheti le a tervezési feladatokat.

Revit 2024 - My Insights

A Revit 2024 egy teljesen új mintamodellel bővült, a Snowdon Towers-szel, amely egy egy többemeletes, többfunkciós épület, tipikusan egy városi, zöld beruházás. A mintamodell jó példákat szolgáltat részletes építési dokumentumokra, szerkezeti, MEP-, helyszín- és pontfelhő-fájlokra, rendkívül jól használható tanulási alapanyagként, a Revit minél mélyebb megismerésére.

Revit 2024 - új mintamodellel bővült, a Snowdon Towers
Kreatív tervezés és a hatékonyabb dokumentálás

Mostantól egyszerre több nézetet és legyűjtést is elhelyezhet egy lapon. Immár csupán egyetlen paraméter beállításával szabályozhatja a sormagasságot az bennük, így azok könnyebben olvashatóak és testreszabhatóak lesznek.

Fontos, hogy a Search (Keresés) funkciót hozzáadták a projektböngészőhöz. A keresés a gépelés megkezdésekor automatikusan elindul, és folyamatosan frissíti a releváns találatokat. A keresett kifejezés a projektböngésző hierarchiájának minden szintjén ki lesz emelve.

Egyes párbeszédpaneleket korábban nem lehetett átméretezni. Mostantól jónéhány ablak átméretezhető, ezek listáját a Revit blogon részletesen bemutatják.

Revit 2024 - Kreatív tervezés és a hatékonyabb dokumentálás

Mostantól csatolhat egy Koordinációs modell nézetet az Autodesk Docs-ból az aktuális Revit-projektjéhez. Modellek és nézetek közvetlenül a Revit-be kapcsolhatók a Docs által támogatott több mint 60 formátum bármelyikéből.

Revit 2024 - Kreatív tervezés és a hatékonyabb dokumentálás

A Revit 2024 az előzőekben felsoroltakon kívül még számos fejlesztést tartalmaz, ezekről részletesen tájékozódhat a Revit blogon, vagy a Revit szoftver súgójában. Álljon itt néhány ezek közül, kedvcsinálóként.

 • Revíziós felhők standard kategóriaként hozzáadva.
 • Rajzok megnyitása nézetből.
 • Csövezetékek falvastagsága, mint beépített paraméter.
 • Új MEP légcsatorna merevítő.
 • Benapozás vizsgálatok másodperc pontossággal.
 • Nézetekből generált energiamodellek.
 • Színkódolt szerkezeti terhelésvizsgálatok.
 • Elektromos berendezések terhelésvizsgálata.
 • Megfogási pontraszter a Koordinációs modell elemeihez.

 

Összességében a Revit 2024 a valóban egyedülálló fejlesztéseivel és új funkcióival minden eddiginél jobban támogatja a tervezési folyamat minden ciklusát, szakágát és résztvevőjét, úgymint építészeket, épületgépészeket, szerkezeti mérnököket és más építőipari szakembereket, a koncepciótervezéstől kezdve, a látványtervezésen át egészen a legrészletesebb tervdokumentációkig.  Frissítse szoftverét az új kiadásra, és tapasztalja meg a Revit bővített erejét!

Töltse le a Revit 2024 ingyenes, 30 napos próbaverzióját!

Dolgozzon egy teljes értékű BIM megoldással a komplex épület tervezéséhez – az építészeti tervektől, anyag – és koncepcionális tanulmányokon a szerkezettervezésen, épületgépészeti és az elektromos kiviteli és részletrajzokig.

Név:* E-mail cím:*
Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*


Készen áll, hogy fokozza a Revit hatékonyságát az ingyenes* Holixa Tools 4 Revit segítségével?

A Holixa T4R olyan, akár INGYENES eszközök gyűjteménye, amelyeket a piacvezető Autodesk Revit tervezőszoftverre fejlesztettünk ki.  A Holixa T4R két különböző verzióban érhető el: a mindenki számára ingyenes Holixa T4R BRONZE, és az Arkance Systems ügyfelei számára 100% kedvezménnyel biztosított Holixa T4R SILVER.

Tudjon meg mindent Revit-kiegészítő Holixa T4R megoldásunkról! Töltse le a mindenki számára ingyenes BRONZE verziót, vagy Arkance Systems ügyfélként kérje ingyenes SILVER verzióját! >>>


Reméljük, hogy a Revit 2024 számos új- és továbbfejlesztett BIM funkciója meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Eördögh Imre
BIM értékesítési tanácsadó
Szilágyi Balázs
BIM tanácsadó