Autodesk InfraWorks

Az Autodesk Infraworks és Autodesk InfraWorks alkalmazások segítségével, valós adatok felhasználásával készítheti el a megbízások különböző alternatív megoldásait. A koncepció tervek készítésével párhuzamosan, valós időben készül a bemutatható látványterv is.

Ajánlatot kérek az Infraworks előfizetésre

InfraWorks

Az Autodesk InfraWorks alkalmazásával, meglévő adatokat felhasználva, akár városméretű modelleket is felépíthet. A rendszerben az adatok biztonságosan tárolhatók, közzétehetők. A különböző adatforrásokat (2D CADm 3D model, GIS, Raster, CityGML, légifotók, pontfelhők stb.) beolvasva és felhasználva, egységes modell hozható létre. A koncepció tervek és különböző változatok elkészítése gyors és hatékony. A modelleknek és funkcióknak köszönhetően a projekt kezdeti szakaszában számos alternatíva felépíthető, az egyes változatok hatásai vizsgálhatók, így kiválasztható az optimális megoldás. Az elkészített modellek és rajzi részek átadhatók további tervezésre.

Amennyiben rendelkezésre állnak valós forgalmi adatok (például forgalomszámlálásból), akkor egy önálló, vagy akár több csomópontból álló hálózaton is vizsgálható a forgalomlefolyás.

Leginkább támogatott alkalamzások:

  • Autodesk Revit
  • Autodesk AutoCAD Civil 3D
  • Autodesk AutoCAD Map 3D
  • Autodesk 3ds Max Design
  • Autodesk Navisworks

Az Autodeks InfraWorks 2016 eleje óta már tartalmazza a korábban külön értékesített modulokat:

  • Autodesk Roadway Design
  • Autodesk Drainage Design
  • Autodesk Bridge Desgin

 

 

Kapcsolódó szakcikkek

Érvek a fejlettebb építőmérnöki tervezéshez

Az öt legfőbb érv az Autodesk Civil 3D és az InfraWorks együttes használata mellett a fejlettebb építőmérnöki tervezés érdekében.

Autodesk Civil 3D 2022 és InfraWorks 2022 újdonságok

Az Autodesk építőmérnöki asztali és felhőalapú szoftvereinek új, 2022-es kiadásai jelentős előnyöket kínálnak a tervezők, az tervellenőrők és általánosságban az egész építőipar számára.

Hatékony, adaptív, együttműködésen alapuló hídtervezés

A Civil 3D, az InfraWorks és a Revit nemrégiben kiadott 2021.1-es verziói új képességekkel támogatják a bonyolult hídtervezési projektek még teljesebb körű megvalósítását.

Vasútvonal bővítés VR, GIS és BIM használatával

Így is lehet: vasútvonal bővítés a helyi lakosok bevonásával; VR, GIS és BI

Még több Infraworks szakcikk>>>