Autodesk InfraWorks

Az InfraWorks a megoldás, ha gyorsan meg akarja osztani másokkal az infrastruktúra és a mélyépítési tervezési ötleteit. Ennek a szoftvernek köszönhetően könnyű beállítani, elemezni és bemutatni a modellt GIS és CAD adatokból. Lehetővé teszi, hogy sokkal pontosabban dolgozzon a végleges kialakítás felé.

Ajánlatot kérek az Infraworks előfizetésre

InfraWorks

Az InfraWorks segítségével könnyedén generálhat tervezési javaslatokat a meglévő térinformatikai és CAD adatokból. Ez lehetővé teszi a koncepciók korai megjelenítését. Sőt, mivel ezeket a koncepciókat biztonságos környezetben elemezheti és megoszthatja másokkal, jobb döntéseket hoz a tervezéssel kapcsolatban.

Az intuitív kezelőfelületnek és az erőteljes grafikus funkcióknak köszönhetően az InfraWorks könnyen kezelhető. A különböző fájlformátumok egyszerűen cserélhetőek emiatt a szoftver ideális a BIM projektekhez. Végleges a tervezés? Infraworks után azonnal használható például a Civil 3D-ben vagy az AutoCAD Map 3D-ben, ahol tovább fejlesztheti a részleteket. Intelligenciavesztés nélkül.

Az Autodesk InfraWorks alkalmazásával, meglévő adatokat felhasználva, akár városméretű modelleket is felépíthet. A rendszerben az adatok biztonságosan tárolhatók, közzétehetők. A különböző adatforrásokat (2D CADm 3D model, GIS, Raster, CityGML, légifotók, pontfelhők stb.) beolvasva és felhasználva, egységes modell hozható létre. A koncepció tervek és különböző változatok elkészítése gyors és hatékony. A modelleknek és funkcióknak köszönhetően a projekt kezdeti szakaszában számos alternatíva felépíthető, az egyes változatok hatásai vizsgálhatók, így kiválasztható az optimális megoldás. Az elkészített modellek és rajzi részek átadhatók további tervezésre.

Amennyiben rendelkezésre állnak valós forgalmi adatok (például forgalomszámlálásból), akkor egy önálló, vagy akár több csomópontból álló hálózaton is vizsgálható a forgalomlefolyás.

Leginkább támogatott alkalamzások:

  • Autodesk Revit
  • Autodesk AutoCAD Civil 3D
  • Autodesk AutoCAD Map 3D
  • Autodesk 3ds Max Design
  • Autodesk Navisworks

Az Autodeks InfraWorks 2016 eleje óta már tartalmazza a korábban külön értékesített modulokat:

  • Autodesk Roadway Design
  • Autodesk Drainage Design
  • Autodesk Bridge Desgin

 

 

Kapcsolódó szakcikkek

A Civil 3D, az InfraWorks és a ReCap Pro 2024 újdonságai

Segítik az infrastruktúra projektek tervezését és digitális modellezését sokkal gyorsabbá és hatékonyabbá tenni, miközben fenntartható tervezési elemeket is beépültek.

Civil 3D 2023.2 és InfraWorks 2023.1 újdonságok

Izgalmas frissítések a Civil 3D-hez és az InfraWorks-höz, amelyek megkönnyítik a munkafolyamatok kezelését, és hatékonyabbá teszik az infrastruktura projektek tervezési és digitális modellezési folyamatát.

Érvek a fejlettebb építőmérnöki tervezéshez

Az öt legfőbb érv az Autodesk Civil 3D és az InfraWorks együttes használata mellett a fejlettebb építőmérnöki tervezés érdekében.

Autodesk Civil 3D 2022 és InfraWorks 2022 újdonságok

Az Autodesk építőmérnöki asztali és felhőalapú szoftvereinek új, 2022-es kiadásai jelentős előnyöket kínálnak a tervezők, az tervellenőrők és általánosságban az egész építőipar számára.

Még több Infraworks szakcikk>>>