Autodesk Docs az Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection része

Az Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection kedvező áron, egy csomagban kínálja a teljes építőipari BIM portfóliót. Új Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection előfizetőként észre vehette, hogy az Autodesk minden AEC Collection előfizetést egy további termékkel látott el: Autodesk Docs

Az Autodesk Docs felhőalapú dokumentumkezelést és közös adatkörnyezetet biztosít a Construction Cloud platformon. A szoftverrel a projekt teljes életciklusa során rendszerezheti a használni kívánt fájlokat és mappákat. Ez magában foglalja a fájlok továbbítását a helyszínre, a tervlapok közzétételét, a dokumentumok ellenőrzését, a tervcsomagok átadását és a fájlokkal kapcsolatos feladatok nyomon követését.

Az Autodesk Docs a következő Autodesk Construction Cloud platform-ajánlatokhoz biztosít közös adatkörnyezetet:

 • Autodesk Build
 • Autodesk BIM Collaborate (és Autodesk BIM Collaborate Pro)
 • Autodesk Takeoff

Az Autodesk Docs az alábbiakat is tartalmazza:

Insight: Az összegyűjtött és feldolgozott adatokból elemzéseket készít, képes az adatok exportálására, valamint a Construction IQ mesterséges intelligenciája révén kockázatfelismerést és – csökkentést végezni.

Administration: A projekt beállításához központi felhasználókezelést és jogosultságkiosztást, továbbá sablonokat és egyéb eszközöket nyújt, a közös platformon lévő termékekhez pedig egységes hitelesítést biztosít.

Az Autodesk  Docs az AEC Collection részeként és önálló termékként is elérhető.

Hogyan érhető el az Az Autodesk Docs?
A BIM Collaborate- (vagy BIM Collaborate Pro-), Build- és Takeoff-előfizetők a képernyő bal felső részén található termékválasztóval érhetik el a Docs-ot.


A legfontosabb jellemzők:
 • Kapcsolat a tervezéstől a kivitelezésig: összekapcsolhatja a csapatokat az Autodesk Construction Cloud platformon, egyszerű információátvitelt téve lehetővé a tervezéstől a kivitelezésig.
 • Dokumentum-ellenőrzés: strukturált mappákkal és hatékony engedélyezési eszközökkel biztosíthatja a megfelelő információ eljuttatását a megfelelő helyre.
 • Dokumentumok jóváhagyása: csökkentheti a manuális munkavégzést, illetve automatizálhatja a tervlapok, modellek és fájlok közzététel és megosztás előtti áttekintését.
 • Jelölőeszközök: a teljes jelölőeszköz-készlet használatával kommunikálhat és működhet együtt a projektcsapatokkal.
 • Központosított problémakövetés: Javíthatja az elszámoltathatóságot, illetve egyetlen központi listával nyomon követheti és elháríthatja a problémákat.
 • Küldemények létrehozása és nyomon követése: egyszerűen hozhat létre és oszthat meg a projektcsapatokkal dokumentum-küldeményeket, valamint nyomon követheti őket teljes naplózással.
 • Desktop Connector: közvetlenül az asztali számítógépéről nyithat meg, menthet, helyezhet át, nevezhet át és törölhet fájlokat a Desktop Connector-ral.
 • Integrálva az AutoCAD-el és a Revit-el: az Autodesk-eszközökkel (például AutoCAD-del és Revit-tel) való integrálás segít a munkafolyamatok leegyszerűsítésében és a párhuzamos munkavégzés csökkentésében.
 • 2D és 3D fájlok támogatása: zökkenőmentesen tölthet fel és tekinthet meg 2D és 3D fájlokat, így a csapatok megfelelő információkkal fognak rendelkezni.
Röviden összefoglalva, hogy milyen előnyöket nyűjt az Autodesk DOCS használata:

Fájlkezelés: a projektfájlokat testre szabott mappastruktúrákkal, verziókezeléssel, összehasonlítással, jelölőkkel, problémákkal stb. együtt tárolhatja, tekintheti át és oszthatja meg.

Docs az építészek és az építőipar területén dolgozó mérnökök számára: az épülettervezési munkafolyamatokat a felhőben kapcsolhatja össze a Revit, AutoCAD, FormIt vagy más eszközök használatával az Architecture, Engineering & Construction Collection gyűjteményben.            

Docs az építőmérnökök számára: digitális jelölőkkel és issue-kezeléssel, naplózással, belső és külső megosztással stb. segítheti elő a leegyszerűsített, papírhasználat nélküli együttműködést az építőmérnökök számára.

Ezen funkciók csupán a felszínét jelentik az Autodesk Construction Cloud portfólió nyújtotta lehetőségeknek. Felkeltettük az érdeklődését és szeretne többet megtudni az Autodesk Construction Cloud megoldásról? Tekintse meg felvételről korábbi előadásunkat a témában!


Maradt még kérdése? Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.


 


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!


Ez is érdekelheti, korábbi cikkünk a témában >>> Autodesk Construction Cloud újdonságok