Ismerje meg a Civil 3D 2023 három legizgalmasabb bővítményét!

GRADING OPTIMIZATION FOR CIVIL 3D
Civil 3D grand optim

A tervezésautomatizálás egy újabb lépés az infrastruktúra-tervezés számításalapú és generatív tervezési lehetőségeinek megvalósítása felé. Az automatizálás új, innovatív munkamódszereket kínál az építőmérnökök, kivitelezők, építészek és a napjaink sürgető infrastrukturális követelményeinek megvalósításán dolgozók számára.

Grading Optimization segítségével automatizálhatók a manuális, bonyolult és fáradságos helyszín-rézsűzési folyamatok, amivel rengeteg idő takarítható meg, amikor terepfelületeket és 3D-s geometriákat optimalizál a további tervezéshez.

A Grading Optimization villámgyorsan létrehozza az optimális rézsűmegoldást a megadott paraméterek alapján. A rézsűmegoldás a szükséges földmunka mennyiségét is figyelembe fogja venni. Az optimalizálás eredményét közvetlenül vissza lehet küldeni a Civil 3D-be, így a mérnökök rugalmasan kiválaszthatják a legjobb, leginkább költséghatékony rézsűtervet. A Grading Optimization lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy hatékonyabban rézsűzzék a mérnöki projektjeiket.   

PROJECT EXPLORER
Nyomott csővezetékek nézete a Project Explorer for Civil 3D-ben

Ez a teljes körű megoldás képes a Civil 3D-modellekhez kapcsolódó jelentős mennyiségű tervadat kezelésére. A Civil 3D ezen új bővítményével a felhasználók jóval egyszerűbben láthatják át terveiket, és hatékonyabban oszthatják meg a geometriai adatokat a projekt érdekeltjeivel.

A Civil 3D Project Explorer bővítménye új megközelítést kínál az infrastruktúra-tervezési modellek Civil 3D-ben történő felfedezéséhez, megjelenítéséhez és kezeléséhez.

A Project Explorerrel a felhasználók a következőket végezhetik el:

 • Egyszerűsíthetik a projektadatok áttekintését, ellenőrzését és a tervmodellek szerkesztését.
 • Könnyebben vehetik észre és értékelhetik ki a tervezési feltételekkel kapcsolatos figyelmeztetéseket a tervezési szabványok betartása érdekében.
 • Hatékonyan hozhatnak létre személyre szabott jelentéseket és táblázatokat a kiviteli követelményeknek való megfeleléshez.
 • Ha meg szeretne ismerkedni a Project Explorerrel, tekintse meg az alábbi videót.
 • Ahogyan az látható, a Project Explorerrel hatékonyan állíthatók elő jelentések és táblázatok, valamint többek között fejlett szerkesztési és terváttekintési eszközöket is biztosít.
 • Civil 3D-tervmodelljét lapokra osztott objektumlisták, hossz-szelvény- és keresztszelvény nézetek, paraméterlisták és egyéb terváttekintési eszközök segítségével tekintheti át.
 • A terv közvetlen szerkesztéséhez kattintson duplán bármelyik kijelölt paraméterre.
 • Tervének ellenőrzéséhez számos különféle dinamikus eszköztippet használhat, amelyek megjelenítik, a modell mely részei nem felelnek meg a tervezési specifikációknak.
 • Automatikusan hozhat létre felhasználó által konfigurálható jelentéseket, táblázatokat, dinamikus táblázatokat és AutoCAD-rajzokat a Civil 3D-modell bármely részéből.
GEOTECHNICAL MODELER FOR CIVIL 3D 
Geotechnical Modeler Civil 3D-hez

Az Autodesk Civil 3D új bővítménye, a Geotechnical Modeler egy olyan eszközt ad a mérnökök és tervezők kezébe, mellyel hatékonyabban vizualizálhatják és elemezhetik a geotechnikai adatokat, majd egyszerűen, közvetlenül a Civil 3D-beli tervmodelljükben használhatják fel azokat. 

A Geotechnical Modeler for Civil 3D eszközeivel:

 • egyszerűen létrehozhat rétegfelületeket; 
 • felszín alatti látványterveket készíthet a geotechnikai adatok alapján hossz-szelvény nézetekben; 
 • háromdimenziós nézetekbe helyezheti át a hossz-szelvény nézetek adatait. 

A Geotechnical Modeler for Civil 3D elkülöníti a geotechnikai adatok felhasználók általi kezelését és ugyanezen adatok a Civil 3D-vel való, geotechnikai modellek létrehozására szolgáló összekapcsolását, ezáltal egyszerűbbé válik a munkafolyamat. A felhasználók pedig választási lehetőséghez jutnak, mert így kétféleképpen is importálhatják a felszín alatti adatokat a Civil 3D-be. 

Emelje a következő szintre a Civil 3D-s tervezést és projektkommunikációt a BIM Collaborate Pro segítségével!

Vegyen részt 2022. július 14-én 10 órától szakmai webinárunkon, ahol bemutatásra kerül a Civil 3D és a Collaborate Pro együttműködése, a közös munkafolyamat előnyei:

 • Collaborate Pro-ról általánosan: mire is jó milyen eszközei vannak,
 • Hogyan kapcsolódik a Collaborate Pro-hoz a Civil 3D?
 • Hogyan egészíti ki a Collaborate Pro a Civil 3D működését?
 • A Civil 3D-s munkafolyamatok működése a felhő alapúrendszerben.

 

A webináron való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges. A webinárt rögzítjük, amelyet az arra regisztrálók részére az eseményt követően emailban elküldünk.


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát! 

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Zagyi Bence
BIM technikai tanácsadó