ÉPÍTŐ-5.2021.5 pályázat az építőipari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások számára

Meghirdette az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló ÉPÍTŐ-5.2021.5 támogatási programot az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára.

Kiemelt cél a képzések és a digitalizáció terjedése

A magyarországi telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, építési, építési termék gyártási tevékenységet folytató kisvállalkozások, tervezési tevékenységet folytató mikrovállalkozások pályázhatnak, az igénylés mértéke a mikrovállalkozásoknál legalább 8 millió, legfeljebb pedig 50 millió forint lehet, míg a kkv-knál az elérhető támogatás 25 millió és 400 millió forint között mozog. A támogatás mértékét minden kedvezményezettnél egyedileg, a benyújtott kérelem szakmai tartalmának értékelése után határozzák meg. Pályázat benyújtási határidő: 2021. február 15. 8:00-tól.

A pályázat a kapacitáshiány csökkentésének érdekében kiemelten kezeli a képzések, továbbképzések támogatását is és a digitalizáció elterjedését az ágazatban. A pályázat információs technológia-fejlesztésre és képzésre is fordítható (kiírás 3.2. d és 3.2. j pontjai).

Számoljon BIM alapú megoldásainkkal és képzéseinkkel az ÉPÍTŐ-5.2021.5 pályázatánál!

Az Autodesk AEC Collection (Építőipari szoftvergyűjtemény) szinte a teljes építőipari iparágat lefedő integrált BIM- és CAD-eszközkészlet megoldásaival segíti vállalatát az együttműködésben és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt) és az alábbi szoftverek és szolgáltatások teljes verzióit tartalmazza.

Revit – több szakágat átfogó BIM-szoftver épületek tervezéséhez, kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez. Lehetőséget biztosít, hogy koordinált és egységes modellalapú megközelítéssel juttassa el ötleteit azok születésétől egészen a kivitelezésig. A Revit egyetlen alkalmazásban tartalmaz szolgáltatásokat építészeti és szerkezettervezéshez, épületgépészeti és épületvillamossági (MEP) tervezéshez, valamint kivitelezéshez is. További info >>>

Civil 3D – Építőmérnöki Infrastruktúratervező és integrált BIM alapú dokumentációs szoftver. A Civil 3D tervezőszoftver segítségével a megfelelő geodézia felmérésekből rövid idő alatt 3D-s felületmodell készíthető, melyre a tervezett nyomvonal felszerkesztése után, a terep- és tervezett hossz-szelvények pillanatok alatt elkészíthetők. További info >>>

AutoCAD IST – a specializált eszközkészleteket tartalmazó AutoCAD-előfizetés hét iparág-specifikus eszközkészlethez biztosít hozzáférést, például a Map 3D, Mechanical, MEP, Plant 3D, Raster Design, Architecture és az Electrical eszközökhöz.
További info  >>>

InfraWorks – az építőmérnöki infrastruktúra koncepciótervező-szoftver segítségével az építőipari szakemberek az épített és a természetes környezet valós kontextusában modellezhetik, elemezhetik és jeleníthetik meg tervkoncepcióikat, a döntéshozatal és a projekteredmények javítása érdekében.
További info >>>

Navisworks Manage – 3D projekt és modelláttekintő szoftver építész-, építő- és gépészmérnökök számára, tervezési és kivitelezési projektekhez
További info >>>

ReCap Pro – 3D szkennelési szoftver és szolgáltatás. 3D modelleket hozhat létre lézerszkennelésekből. A kimenet olyan pontfelhő vagy háló lehet, amely a BIM-folyamatok számára feldolgozható. Együttműködés a különböző csoportok esetében, valós környezeten alapuló tervekkel.

Advance Steel – 3D acélszerkezeti modellező és tervező szoftver, amelyben a mérnökök kétirányú kapcsolatot használhatnak az Advance Steel és a Revit között, hogy ugyanazon a 3D modellen dolgozzanak együtt, időt takarítva meg és minimalizálva a hibákat.

Insight – Energetikai-elemző szoftver, amely energiatakarékos épületeket tervezéséhez fejlett szimulációs motorokkal és a Revitbe integrált épület teljesítmény-elemzési adatokkal szolgál a tervezéstől az üzemeltetésig.

FormIt Pro – Intuitív 3D-vázlatolási alkalmazás natív Revit együttműködési képességekkel és felhőalapú hozzáféréssel. Hozzon létre bonyolult építészeti terveket a modellezés során bármikor, bárhol. A FormIt pro verziója tartalmazza a FormIt alkalmazás eszközeit, valamint a Dynamo számítást, és az együttműködési és elemzési funkciókat.

Dynamo Studio – vizuális programozási környezetben fedezheti fel a parametrikus koncepcióterveket és automatizálhatja a feladatokat integrálva a folyamatokat a BIM eljárásaival. Együttműködik az Autodesk tervezőszoftvereivel szabadságot biztosítva a tervezőknek.

Robot Structural Analysis Professional – fejlett BIM-integrált szerkezeti terhelés elemzési szoftver megerősítő kód megjegyzésekkel, amely ellenőrzi a kódok betartását, és BIM-be integrált munkafolyamatokat használ az adatok cseréjéhez a Revittel. Segíthet abban, hogy rugalmasabb, felépíthetőbb terveket hozzon létre, amelyek pontosak, összehangoltak és kapcsolódnak a BIM-hez.

3ds Max – 3D modellező-, animáló- és renderelőszoftver látványtervezéshez (is), amely kiváló minőségű építészeti renderelések megjelenítésére és aprólékosan kidolgozott belső terek és objektumok modellezése is használható.

Autodesk Rendering – Gyors, nagy felbontású renderelés a felhőben. Kihasználhatja a nagy számítási teljesítmény előnyeit az Autodesk Rendering felhő-megjelenítési képességeinek köszönhetően. Így kevesebb idő alatt készíthet fotorealisztikus és nagy felbontású képeket.

Vehicle Tracking – Járművek manőverezési tulajdonságainak (üldöző görbe) elemzésére szolgáló szoftver. Az eszköz a tervezők, kivitelezők, üzemeltetők részére biztosítja azt a lehetőséget, hogy adott területeken (parkolók, közúti csomópontok) különböző járművekmanőverezési képességeit vizsgálják.

Fabrication CADmep – Épületgépészeti és-villamossági részlet- gyártmányszerkesztő és dokumentációs szoftver. Pontosabb becsléseket készíthet az MEP rendszerekhez a részletek, a gyártás és a telepítés során.


Structural Bridge Design – Hídszerkezet-analitikai szoftver, amely a mérnököknek nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot biztosít a kis és közepes fesztávú hidak tervezésében, integrálva a betöltési, elemzési és kódellenőrzési folyamatokat, amelyek hatékony munkafolyamatot biztosítanak.

Autodesk Drive CAD-támogató felhőalapú tárhely egyéni felhasználók és kisebb csoportok számára. Az általános felhőalapú tárhelyekkel ellentétben a Drive lehetővé teszi, hogy a CAD-, CAM- és BIM-projekteken együttműködő munkatársak közvetlenül a böngészőben, beépülő modulok és letöltések nélkül tekintsék meg a modelleket és a rajzokat.


 


Az Autodesk építőipari megoldásai nemcsak csomagban, hanem egyedi termékként is elérhetőek
Revit

AutoCAD IST

AutoCAD LT

AutoCAD Revit LT Suite

BIM 360

Civil 3D

Infraworks

3DS Max

FormIt

Navisworks

Recap Pro

InSight

Advanced Steel

Robot Structural Analysis Professional

Structural Bridge Design

Fabrication

Point Layout


A CityScape az Arkance Systesm Hungary (korábban Varinex-CADStudio Kft.) által fejlesztett, moduláris elemeket tartalmazó térinformatikai alapú rendszercsalád, amely magas szintű megoldást nyújt a magyar közigazgatási- és vállalati szektor számos területén a GIS és a CAD funkciókat ötvözve

CityScape E-GOVtérinformatikai alapú alkalmazás, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, településtervezésre, dokumentumkezelésre, a munkafolyamatok támogatására, jelentéskészítésre és vezetői döntéstámogatásra.
További info >>>

CityScape District Heating – a modul használatával egy komplett vagyonleltár térképi megjelenítésére van lehetőségünk, amelyekre adatbázisos lekérdezéseket, szűréseket vagy akár jelentéseket is készíthetünk. Adatainkat akár közműhálózat tervezésére is alkalmas AutoCAD Map 3D szoftverben is szerkeszthetjük, de az általános használathoz elég egy böngésző is.
További info >>>

CityScape Telco – egy rugalmas, könnyen kezelhető, de logikailag jól felépített térinformatikai rendszer a hírközlési-hálózatot tervező és/ vagy üzemeltető vállalatok számára.
További info >>>Cityscape Water – a legmagasabb technológiai szinten oldja meg a Vízművek mindennapi problémáit egy stabil, folyamatosan fejlődő rendszerkörnyezetben. Felhasználóbarát felületen keresztül kezelhetjük tervezhetjük és nyilvántarthatjuk komplett hálózatunkat vagyonleltárunkat, melyből bármilyen logikai szűréssel gyűjthetjük le adatainkat. 
További info >>>


 


Építőipari CGS Labs szoftverek és megoldások

Ferrovia – AutoCAD alapú, a magyar szabványokat tartalmazó, felhasználóbarát vasúttervező alkalmazás.
További információ >>>

Autopath - magyar járműkatalógussal

Autopath – dinamikus üldözőgörbe szerkesztő alkalmazás, amely használata rendkívül intuitív és gyorsan elsajátítható. Könnyedén használható útkereszteződések, körforgalmak, kapubehajtók és egyéb forgalmi létesítmények ellenőrzésére.
További információ >>>

Plateia – professzionális, BIM folyamatra előkészített, 3D úttervezési és rekonstrukciós szoftver megoldás. Rugalmas, dinamikus adatmodellje segítségével támogatja a BIM munkafolyamatokat, valamint a szabványos IFC adatformátumot.

Aquaterra – professzionális szoftvermegoldás a csatornák és folyamok tervezéséhez. Integrálja a MIKE FLOOD és a HEC-RAS hidraulikus számításokat az árvízvédelmi tervezéssel, az özönvíz és a földcsuszamlás elleni védelemmel, valamint az öntözőcsatorna tervezésével. Rugalmas, dinamikus adatmodellje segítségével támogatja a BIM munkafolyamatokat és folyamatokat, valamint az IFC szabványosított adatformátumot.

Autosign – professzionális megoldás a forgalomtechnikai eszközök tervezésére a Civil3D és az AutoCAD programokhoz. Részletes dokumentációt, elrendezéseket és jelentéseket készít. Részletes elrendezéseket, jelentéseket, 3D (BIM) objektumokat és valós megjelenítéseket generál.

Electra – távvezeték tervező szoftver, amely ötvözi a tervezés és a dokumentáció előállításának munkafolyamatait az elektromos elosztó rendszerek tervezéséhez. Kifinomult tervezési és elemzési eszközöket kínál a villamosenergia- átviteli hálózat tervének és profiljának optimalizálásához. Az Electra szoftveres megoldás támogata a részletes és átfogó dokumentumkészítést.

A CADStudio cégcsoport által fejlesztett, angol nyelvű kiegészítő alkalmazás Revit szoftverhez

Revit tools – Autodesk Revit BIM alkalmazást olyan eszközökkel és automatikus funkciókkal egészíti ki, amelyek növelik a Revit hatékonyságát.
További információ >>>


FRISSÍTÉS!!!

Módosult a 2021. január 18. napján megjelent „Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatás igénylésének feltételeiről 2021/1.” című (ÉPÍTŐ-5.2021.5. kódszámú) Tájékoztató.

A tájékoztató az alábbi pontokon módosult:

2.1. Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, a Kkv. törvény szerinti kis- és középvállalkozások (ide nem értve a mikrovállalkozásokat), amennyiben
a) 41.20-43.99 TEÁOR közötti tevékenységet folytatnak, 16, 23, 24. TEÁOR, illetve a 22.21, 22.23, 25.11, 25.12, 25.21, 25.29, 25.61, 25.62, 25.72, 25.93, 25.94, 27.12, 27.31, 27.32, 27.33, 27.40, 27.90, 28.14 TEÁOR szerinti építési termék gyártási tevékenységet folytatnak, valamint 71.11, illetve 71.12, 71.20 TEÁOR tevékenységet folytatnak,
b) alkalmazotti létszáma 10 és 249 fő között van, és legalább 10 fős létszámot a fenntartási időszak teljes időtartama alatt fenntart,
c) legalább két teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik,
d) vállalja, hogy a beruházással létrehozott tevékenységet a beruházás befejezésének időpontjától számított legalább öt évig fenntartja,
e) a támogatás ösztönző hatásokkal bír,
f) átlátható szervezetnek minősül (megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontjában foglaltaknak), és
g) a 2019. évben teljes munkaidőben alkalmazásában állók havi bruttó átlagkeresete a 287.851 Ft-ot eléri.

2.3. Nem nyújtható támogatás a 2.1. és 2.2. pontokban meghatározottak részére, ha a támogatási igény:
a) vállalkozásban történő részesedés szerzésére irányul,
b) benyújtójának lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó nyilvántartott adó- vagy egyéb köztartozása van, kivéve, ha a tartozás szerint illetékes hatóság számára fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett,
c) benyújtója nem felel meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének, azaz a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül

ca) ismételten,
cb) a korábbival azonos és
cc) ugyanazon telephelyen elkövetett jogsértés miatt sújtott bírsággal az adóhatóság, illetve a bíróság, vagy a bírság megállapítására irányuló eljárás a támogatási kérelem benyújtásakor folyamatban van,

d) benyújtója a beruházást vagy a fejlesztést olyan bérelt vagy lízingelt ingatlanon kívánja megvalósítani, amely esetében a bérleti, illetve a lízing szerződés kizárólagos joggal nem biztosítja a támogatással megvalósuló létesítmény üzemeltetésének lehetőségét legalább a kötelező üzemeltetési időszak idejére, vagy a befektető nem vállalja, hogy bérleti, illetve a lízing szerződés lejárta előtt a fenti feltételeknek megfelelő helyszín rendelkezésre állását igazolja,
e) nem felel meg a kiírás keretében nyújtott, a Tájékoztató 1. sz. mellékletében található, egyes támogatási kategóriákra vonatkozó szabályoknak,
f) benyújtója

a.f a támogatási döntés meghozatalában döntés-előkészítőként részt vett,
b.f a támogatási döntés időpontjában a Kormány tagja, államtitkár, közigazgatási államtitkár, helyettes államtitkár, kormánymegbízott, kormánybiztos, miniszterelnöki megbízott, miniszterelnöki biztos, megyei közgyűlés elnöke, főpolgármester, polgármester, regionális fejlesztési ügynökség vezető tisztségviselője,
c.f az a.f és a b.f pont szerinti személlyel közös háztartásban élő hozzátartozó,
d.f – a nyilvánosan működő részvénytársaság kivételével – az a.f és a b.f pont szerinti személy tulajdonában álló gazdasági társaság,
e.f – az állam, a helyi önkormányzat, illetve a köztestület legalább 50%-os közvetlen vagy közvetett tulajdonában lévő gazdasági társaság, valamint a sportegyesület, a sportszövetség, a polgárőr szervezet és az állam által alapított vagyonkezelő alapítvány, valamint azon vagyonkezelő alapítvány, amelyhez az állam csatlakozott kivételével – az olyan gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyházi jogi személy vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a.f–c.f pont szerinti személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, az egyesület, az egyházi jogi személy vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,
f.f nem tett eleget a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvényben foglalt közzétételi kötelezettségének,

g) benyújtója jogerős végzéssel elrendelt felszámolási, csőd-, végelszámolási vagy egyéb – a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott – eljárás alatt áll,
h) benyújtója a támogatási döntés tartalmát érdemben befolyásoló valótlan, hamis vagy megtévesztő adatot szolgáltatott vagy ilyen nyilatkozatot tett.
 


 


Az Arkance Systems HUngary a CAD-, CAM-, GIS-, és BIM területekre specializálódott tevékenységével az Autodesk platina minősítésű partnere lett, ami az ügyfélkezelés legmagasabb szintjét jelenti. Megoldásaink minden olyan iparágat lefednek, amelyhez az Autodesk hatékony platformot biztosít. Az Arkance Systems Hungary az Autodesk szoftvereken túl az anyavállalattal együtt több, mint 150 egyedi fejlesztésű szoftverterméket és kiegészítést is kínál ügyfelei számára. A termékek mellé a cég professzionális szolgáltatásokat is nyújt, kiaknázva a Hivatalos Autodesk Oktatóközpont (ATC) és Hivatalos Autodesk Alkalmazásfejlesztő (ADN) tagságban rejlő lehetőségeket.

Számoljon velünk és válassza az Autodesk BIM alapú megoldásait az ÉPÍTŐ-5.2021.5 pályázatához!

Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket és az általunk nyújtott képzéseket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát! Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@arkance-systems.com
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató