Az Autodesk Construction Cloud az ISO 19650 szabványt támogató munkafolyamatokkal bővült

Az Autodesk új munkafolyamatokkal segíti elő az ISO 19650 szabványnak való megfelelést, így nyújtva még nagyobb támogatást a tervező és kivitelező vállalatoknak világszerte; az ügyfelek mostantól dönthetnek úgy, hogy projektadataikat elsődlegesen Európában tárolják.

Az Autodesk számos új munkafolyamatot tett elérhetővé az Autodesk Construction Cloud platformon, amelyek segítik az ügyfeleket az építőipari tervezési és kivitelezési információk menedzsmentjéről szóló globális ISO 19650 szabványnak való megfelelésben. Az új munkafolyamatok hatékony eszközkészlettel járulnak hozzá a projektinformációk strukturált és szabványos közzétételi, megosztási és tárolási folyamatának meghatározásához.

Emellett – a régió ügyfeleinek igényeivel összhangban – mostantól az Autodesk Build, az Autodesk BIM Collaborate és BIM Collaborate Pro, az Autodesk Takeoff, valamint az Autodesk DOCS felhasználói világszerte dönthetnek úgy, hogy projektadataikat elsődlegesen Európában tárolják.

Az összes építőipari ágazatra kiterjedő szabványosítás lehetővé teszi a hatékonyabb építést, valamint a projektek és a vállalatok érdekelt felei közötti szorosabb együttműködést. Az ISO 19650 szabvány bevezetésének célja annak biztosítása volt, hogy a cégek megfelelnek bizonyos követelményeknek, köztük a szabványos elnevezési konvencióknak, amelyeket korábban az egyes országok gyakran külön határoztak meg, vagy a projektadatok meghatározott módon való tárolására és kezelésére vonatkozó igényeknek. Az egységességnek köszönhetően a csapatok leegyszerűsíthetik a folyamatokat, hatékonyabban dolgozhatnak, és biztonságosabb, kiszámíthatóbb módon kezelhetik az adatokat.

Ha nincs meghatározva szabványosított dokumentumvezérlési folyamat, akkor a csapatok számtalan órát vesztegetnek el a naprakész információk előkeresésével . A szabványalapú megközelítés nem csupán követelménye számos projektnek Európa-szerte, de előnyös is minden érdekelt fél számára, akivel együttműködünk, köztük a tulajdonosoknak, a szakvállalkozóknak, valamint az építőipari és mérnöki cégeknek. Az Autodesk Construction Cloud új munkafolyamatai biztosítják számunkra az ISO 19650 szabványnak való megfeleléshez szükséges eszközöket, elősegítik elnevezési konvencióink és adataink egységességét, és végeredményben lehetővé teszik a szorosabb együttműködést és a hatékonyság fokozását. Az Autodesk globális befektetései az építőiparba – mint amilyen az ISO 19650 szabványnak való megfeleléshez szükséges technológia biztosítása is- bizonyítja a vállalat elkötelezettségét csapataink támogatása iránt minden építési projektünk során.

Gert-Jan Ditsel, a Dura Vermeer BIM-vezetője
Új munkafolyamatok az ISO 19650 támogatására

Az Autodesk Construction Cloud új, az Autodesk ügyfeleivel szoros együttműködésben megtervezett és kifejlesztett új munkafolyamatai lehetővé teszik, hogy a csapatok hatékonyan és az ISO 19650 követelményeinek megfelelve konfigurálják, rendszerezzék és terjesszék a dokumentumokat a projekt teljes életciklusa alatt.

Az ügyfelek számára lehetővé vált:

  • Az elnevezési szabványok előnézetének megtekintése és betartatása: a csapatok mostantól létrehozhatják, kezelhetik és betartathatják a projektfájlok elnevezési szabványait, hogy a fájlnevek mindegyike megfeleljen a projektcsapat által megadott szabványnak. A dokumentumkezelők ez elnevezésiszabvány-sablonok segítségével egyszerűen megkezdhetik a projektek elnevezési szabványának létrehozását és alkalmazását.
  • Az elnevezési szabvány ellenőrzése: a felhasználók automatizálhatják a fájlfeltöltéseket, és biztosíthatják, hogy a fájlok illeszkedjenek a projekt elnevezési szabványához, ami megkönnyíti az ISO 19650 szabványnak való megfelelést.
  • A nem megfelelő fájlok azonosítása és visszatartása: a fájlok célmappába való feltöltésekor előfordulhat, hogy némelyik fájl nem felel meg az alkalmazott elnevezési szabványnak. A visszatartás lehetővé teszi a megfelelő nevű fájlok feltöltését, a nem megfelelő nevűek pedig automatikusan egy tárolóba kerülnek az ellenőrzési és feltöltési folyamat folytatásához.
  • A hatékonyság növelése integrációkkal: a felhasználók mostantól a Revit, az AutoCAD és a Desktop Connector beépített elnevezési szabványait is használhatják a szabványok betartatására a projekt minden szakaszában.

Töltse le kiadványunkat, amelyből megismerheti a munkafolyamatot!

Regionális projektadat-tárolás Európában

Az Autodesk Build, Autodesk BIM Collaborate, BIM Collaborate Pro, Autodesk Takeoff és Autodesk Docs szoftvereket használó Autodesk-ügyfelek mostantól dönthetnek úgy, hogy projektadataikat elsődlegesen Európában tárolják. Az európai projekteken dolgozó ügyfelek gyakran felmerülő igénye volt az ISO 19650 szabványnak való megfelelés és az adattárolás közelsége is. Azáltal, hogy lehetőséget biztosít a projektadatok elsősorban Európában való tárolására, illetve új munkafolyamatokat az ISO 19650 intézkedéseinek való megfelelésre, az Autodesk elősegíti, hogy a kivitelező csapatok versenyképes ajánlatadók maradhassanak világszerte.

Az ISO 19650 bevezetésével iparágunk immár egy közös nyelven oszthatja meg és értelmezheti az adatokat. Tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű eligazodni közöttük, azonban ezek a szabványok nélkülözhetetlenek az építőipari vállalatok számára a projektadatok átgondolt kezeléséhez, a regionális adattárolási követelményeknek való megfelelés pedig tovább növeli a cégek versenyképességét. Azáltal, hogy az ISO 19650 szabványt támogató munkafolyamatokat, valamint a projektadatok elsődleges tárhelyeként európai helyszínt biztosítunk, még egy lépést teszünk állandó küldetésünk, a világ építőipari vállalatainak támogatása érdekében.

lai Rotbaein, az Autodesk Construction Solutions kutatásért és fejlesztésért felelős vezető igazgatója
Az Autodesk Docs elérhetővé vált különálló előfizetésként

Az Autodesk Docs elérhetővé vált különálló vásárlási lehetőségként. Az Autodesk Docs egy, az Autodesk Construction Cloudot támogató központosított adatkezelő platform. Korábban az Autodesk Docs az Autodesk Construction Cloudot tartalmazó előfizetések, illetve az AEC Collection gyűjtemény részeként volt elérhető. Mostantól a csapatok különálló megoldásként használhatják az Autodesk Docs platformot kizárólagos adatforrásként a projekt teljes életciklusa során, ezáltal kihasználhatják az Autodesk közös adatkörnyezetének hatékonyságát.

Tekintse meg felvételről BIM szakértőink által tartott online előadásainkat az Autodesk Construction Cloud portfólió nyújtotta lehetőségekről.


CONSTRUCTION CLOUD – A BIM platform és elemei – 1. rész
Előadó: Maródi László/Értékesítési és technikai tanácsadó, BIM specialista
További információ >>>DOCS – Dokumentációs eszközök az Autodesk Construction Cloud-ban – 2. rész
Előadó: Baji-Gál Ferenc/ BIM értékesítési és technikai tanácsadó, Revit és BIM specialista
További információ >>>COLLABORATE – Együttműködés támogatás a tervezéstől a kivitelezésig – 3. rész
Előadó:  Maródi László/Értékesítési és technikai tanácsadó, BIM specialista
További információ >>>Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési megoldásaival kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Maródi László
Értékesítési és technikai tanácsadó
Tar István
BIM tanácsadó